首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Culture is transmitted largely by language and by the necessity for people in close contact to cooperate. The more extensive the
Culture is transmitted largely by language and by the necessity for people in close contact to cooperate. The more extensive the
admin
2013-01-22
58
问题
Culture is transmitted largely by language and by the necessity for people in close contact to cooperate. The more extensive the communications network, the greater the exchange of ideas and beliefs and the more alike people become—in toleration of diversity if nothing else. Members of a culture or a nation are generally in closer contact with one another than with members of other cultures or nations. They become more like each other and more unlike others. In this way, there develops "national character," which is the statistical tendency for a group of people to share values and follow similar behavior patterns.
Frequently, the members of one culture will interpret the "national characteristics" of another group in terms of their own values. For example, the inhabitants of a South Pacific island may be considered " lazy" by citizens of some industrialized nations. On the other hand, it may be that the islanders place a great value on social relationships but little value on "productivity," and crops grow with little attention. The negative connotation of the label "lazy" is thus unjustified from the point of view of the island culture.
Stereotypes, such as "lazy", "inscrutable," and "dishonest" give people the security of labels with which to react to others in a superficial way, but they are damaging to real understanding among members of different cultures. People react more to labels than to reality. A black American Peace Corps volunteer, for instance, is considered and called a white man by black Africans. The "we-they" distinction applies to whatever characteristic the "wes" have and the "theys" do not have—and the characteristics attributed to the "theys" are usually ones with a negative value.
The distinction becomes most obvious in times of conflict. For this reason, it is often suggested the only thing that might join all men together on this planet would be an invasion from outer space. "We," the earthlings, would then fight "them," the outsiders.
Given the great diversities—real and imagined—among people of the world, is there any foundation for hope that someday all men might join together to form a single and legitimate world government? The outcome will probably depend on the political evolution of mankind.
To some industrialized nations, the mentioned South Pacific islanders are______.
选项
A、well-organized
B、inefficient
C、carefree
D、idle
答案
D
解析
题目问:对一些工业国家来说,南太平洋岛上的居民是怎样的人。根据文中第二段第二句“For example,the inhabitants of a South Pacific island may be considered‘lazy’by citizens of some industrialized nations.”可知那些工业国家的人认为南太平洋岛上的居民懒散,因此本题选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ho1O777K
0
考博英语
相关试题推荐
AdamSmith,writinginthe1770s,wasthefirstpersontoseetheimportanceofthedivisionoflaborandtoexplainpartofits
Thinkaboutwhatwouldmakeyoureally,reallyhappy.Moremoney?Wrong.Smiling,well-adjustedkids?Wrongagain.Thefactisw
Thinkaboutwhatwouldmakeyoureally,reallyhappy.Moremoney?Wrong.Smiling,well-adjustedkids?Wrongagain.Thefactisw
Thinkaboutwhatwouldmakeyoureally,reallyhappy.Moremoney?Wrong.Smiling,well-adjustedkids?Wrongagain.Thefactisw
Therecenteconomiccrisishasbroughtabouta______inworldtrade.
Humanbeingshaveneverbeforehadsuchabadpress.Byallreports,weareunabletogetanythingrightthesedays,andtheres
Thefinaldocumentwas,ofcourse,supposedtomendthedamage______upontheworldbythewar.
Canyouimagine!Heofferedme$5,000tobreakmycontract.That’s_____.OfcourseIdidn’tagree.Iwouldtakelegalaction.
随机试题
有关Excel2003的工作簿和工作表,下列说法错误的是______。
青年女性,左小腿被车轮轧压伤,患肢明显肿胀,拍X线示,左胫骨中段骨折,行石膏托外固定,为了密切观察早期是否出现骨筋膜室综合征,应特别注意观察下列哪一项
下列关于药物对孕妇的影响哪一项不正确
半强势有效市场假设是一个极端的假设,是对任何内幕信息的价值持否定态度。()
甲企业为市区的生产企业,2020年发生的业务情况如下:(1)甲企业进口一批货物,由境外某公司承担运输工作,双方签订的货物运输合同载明货物价值500万元,运输费用10万元,保险费用1万元。(2)领取专利证4份,土地使用证2份,记载实收资本的营业账簿金额由
对一批产品进行检验,发现2个产品有A类不合格,3个产品有A类、B类不合格,5个产品有B类、C类不合格,可得出该批产品中有()。
一般资料:求助者,女性,21岁,医科大学护理系三年级学生。案例介绍:求助者考入医科大学,三年级后开始学习临床,有时要在同学之间相互练习操作,比如注射、输液等。求助者第一次在同学身上练习输液,几次都没有成功,那个同学手背上出了一点血,求助者非常恐惧
【2014河北NO.23】拖延是一种对待生活的消极态度,__________你总是寄希望于明天,__________你终究会被拖入一事无成的困境。__________再美丽的花朵,__________终将有枯萎的那一天,__________不要等到一切都枯
2013-1-92月14日是最浪漫的一天,令人匪夷所思的是还有人自己给自己寄贺卡。短文第二句就告知“oneinninelovemissivesreceivedon…”也就是说有1/9的人给自己寄卡,目的就是为了保全面子。
Itisratherimportantforafarmerandanairplanepilottoknow【T1】______theweatherwillbelike.Unlesstheyknowwhatweath
最新回复
(
0
)