首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Rumored declines in automobile-industry revenues are exaggerated. It is true that automobile manufacturers’ share of the industr
Rumored declines in automobile-industry revenues are exaggerated. It is true that automobile manufacturers’ share of the industr
admin
2014-10-21
39
问题
Rumored declines in automobile-industry revenues are exaggerated. It is true that automobile manufacturers’ share of the industry’s revenues fell from 65 percent two years ago to 50 percent today, but over the same period suppliers of automobile parts had their share increase from 15 percent to 20 percent and service companies(for example, distributors, dealers, and repairers)had their share increase from 20 percent to 30 percent. Which one of the following best indicates why the statistics given above provide by themselves no evidence for the conclusion they are intended to support?
选项
A、The possibility is left open that the statistics for manufacturer’s share of revenues come from a different source than the other statistics.
B、No matter what changes the automobile industry’s overall revenues undergo, the total of all shares of these revenues must be 100 percent.
C、No explanation is given for why the revenue shares of different sectors of the industry changed.
D、Manufacturers and parts companies depend for their revenue on dealers’ success in selling cars.
E、Revenues are an important factor but are not the only factor in determining profits.
答案
B
解析
段落中为证明汽车工业收入的下降是言过其实的论点,列举了一大堆的统计数字,这些数字有些上升,有些下降让人看后有点丈二和尚摸不着头脑的感觉,因此这些数字也很难给它要支持的论点提供有力的证据。对这些数字进行简单的分析即可得出,尽管两年前与今天相比,汽车工业的收入在三个部门中有所变化,但是两年前这三个部门的收入份额总和(65%+15%+20%=100%)与今天的收入份额总和(50%+20%+30%=100%)仍是一样的,由此即可推出,不管汽车工业的收入经历了什么样的变化,所有这些收入的份额的总和必须是100%,所以(B)是正确答案。(A)是容易误选的选项,若制造商的收入份额与其他统计数字具有不同的出处,这些统计数字确实不利于被用来支持论点,但是具有不同的出处只是一种可能性,另一方面即使这些数字具有不同的出处,它们仍有相一致的可能性,由前面的分析可知这些统计数字确实是相一致的,所以选项(A)是错误的;选项(C)、(D)和(E)均为无关选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HptO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
______fromthemoon,theearthwithwater______seventypercentofitssurface.
Hesaidhewouldstayforanothertwodays______itrained.
Ithasbeendecidedthatthiscompanyhasthe______righttoprintMr.Smith’snovels.
InShanghai,agrowingnumberofforeign-fundedbanksarelookingforlocalpeopletofillexecutivepositions(行政主管的岗位)ratherth
Linda,_______haslivednextdoortomeabout10years,willmovetoanothercitysoon.
Mancannotgoonincreasinghisnumberatthepresentrate.Inthenext30yearsmanwillfaceaperiodofcrisis.Someexperts
Mancannotgoonincreasinghisnumberatthepresentrate.Inthenext30yearsmanwillfaceaperiodofcrisis.Someexperts
Anotherthinganastronauthastolearnaboutiseatinginspace.Foodisweightless,justasmenare.Foodforspacehast
Televisionhaschangedthelifestyleofpeopleineveryindustrializedcountryintheworld.IntheUnitedStates,wheresociolo
Thefoodindustryinourcountryisdeveloping______.
随机试题
Shepretendednot________indifferentbutherfacialexpressionbetrayedher.
下列药物属于薯蓣丸的组成成分的是()
捌)以欺诈、伪造证明材料或者其他手段骗取社会保险待遇的,由社会保险行政部门责令退回骗取的社会保险金,处骗取金额_______以上_______以下的罚款。()
肝硬化常见的死亡原因中居首位的是
李某长期吸毒,多次自费戒毒均未成功。某公安局在一次检查中发现后,将李某送至强制隔离戒毒所进行强制隔离戒毒。强制隔离戒毒属于下列哪一性质的行为?
下列属于涉税服务类执业文书的有()。
关于银行市场细分的策略,以下说法不正确的是()。
下列不属于农村中小金融机构的是()。
下列关于审计工作底稿的存在形式的表述,正确的是()。
教学评价的具体方法主要包括:()。
最新回复
(
0
)