首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Almost 150 years after photovoltaic (光电的) cells and wind turbines (涡轮机) were invented, they still generate only 7% of the world’
Almost 150 years after photovoltaic (光电的) cells and wind turbines (涡轮机) were invented, they still generate only 7% of the world’
admin
2022-10-10
35
问题
Almost 150 years after photovoltaic (光电的) cells and wind turbines (涡轮机) were invented, they still generate only 7% of the world’s electricity. Yet something remarkable is happening. From being secondary to the energy system just over a decade ago, they are now growing faster than any other energy source and their falling costs are making them competitive with fossil fuels. BP, an oil firm, expects renewables to account for half of the growth in global energy supply over the next 20 years. It is no longer far-fetched to think that the world is entering an era of clean, unlimited and cheap power.
There is a problem, though. To get from here to there requires huge amounts of investment over the next few decades. Normally investors like putting their money into electricity because it offers reliable returns. Yet green energy has a dirty secret. The more it is used, the more it lowers the price of power from any source. That makes it hard to manage the transition to a carbon-free future, during which many generating technologies, clean and dirty, need to remain profitable if the lights are to stay on. Unless the market is fixed, subsidies to the industry will only grow.
Policymakers are already seeing this inconvenient truth as a reason to put the brakes on renewable energy. In parts of Europe, investment in renewables is slowing as subsidies are cut back. However, the solution is not less wind and solar. It is to rethink how the world prices clean energy in order to make better use of it.
At its heart, the problem is that government-supported renewable energy has been imposed on a market designed in a different era. For much of the 20th century, electricity was made and moved by vertically integrated, state-controlled monopolies. From the 1980s onwards, many of these were broken up, privatized and liberalized, so that market forces could determine where best to invest. Today only about 6% of electricity users get their power from monopolies. Yet everywhere the pressure to decarbonize power supply has brought the state creeping back into markets. This is disruptive for three reasons. The first is the subsidy system itself. The other two are inherent to the nature of wind and solar: their intermittency and their very low running costs. All three help explain why power prices are low and public subsidies are addictive.
What is the dirty secret of green energy?
选项
A、Its equipment requires frequent maintenance.
B、It offers little reliable returns to the investors.
C、It costs a lot to transport the electricity it produces.
D、Its use will reduce the price of power.
答案
D
解析
细节辨认题。由题干中的the dirty secret of green energy定位至第二段第四、五句。第二段提到发展绿色能源面临的问题。第四句提到,绿色能源有一个不让人喜欢的秘密。第五句进一步解释这个秘密,即绿色能源使用得越多,就能更多地降低任何能源发电的电力价格,故答案为D)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Hz9D777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
PeoplewhotravelalotflywithHeavenAir,becausetheyknowtheywillgetwhattheywant.Theywanttogoquicklyandsafely
Severaldaysago,Icameacrossastrangerinthestreetwhostoppedandaskedmedirections.I【C1】________toshowhimthewayt
Millionsofhamburgersareeatenbypeopleineveryconnoroftheworldeveryday.TogetherwithhotdogsandCoca-Cola,hamburg
Makinggoodchoicesaboutyourownhealthrequiresreasonableevaluation.Akeyfirststepinbetteringyourevaluationability
EachtimeItaketheunderground1findmyself【K1】________(surround)bydozensofpassengersplayingsmart-phones.Theyalmostw
EachtimeItaketheunderground1findmyself【K1】________(surround)bydozensofpassengersplayingsmart-phones.Theyalmostw
Computersarepermeatingalmosteveryaspectofourlives,includingmanyareaspreviouslyuntouchedbytechnology.【T1】Butunli
Languageisasetofverbalsymbolsthatareprimarilyauditory,butsecondwritten,nowinmorethan2,200【S1】_______________
A、Hestudiedtheblueprintsofotherfamousbuildings.B、Heinquiredabouthisclient’sfamilybackground.C、Heobservedhiscli
A、Theyfounditeasytocontroltheiremotions.B、Theystruggledtohandlenegativeemotions.C、Theyweremoreeagertoenjoya
随机试题
女性,52岁,反复脓血便半年,3~4次/日,按痢疾治疗效果不明显。近1个月出现腹胀,伴阵发性腹痛。查体:消瘦,腹软、略膨隆,右下腹可触及一肿块,质较硬,轻压痛,尚可活动。首选的辅助检查为
治疗咽喉红肿疼痛,以下药中宜选用()
气机升降出入的枢纽是
全科医生在临床判断过程中,概率是主要的判断依据之一,这里的概率是指
A、祛腐生肌B、祛瘀止痛C、杀虫止痒D、补气养血E、舒肝养血花红颗粒除清热解毒,燥湿止带外,还可
会计职业道德要求的独立性的含义是()。
某在石家庄经营国内和入境旅游业务的旅行社,想经营出境旅游业务,应由()审批。
劳动预备制度在______中被确立为一项新的培训就业制度。
在临床上,精神病性症状常见于()。
论述孔子的教学内容和教学方法。
最新回复
(
0
)