首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A] MBA program boom in South Africa [B] Current assessment of MBA programs [C] Views on the rankings of MBA programs
[A] MBA program boom in South Africa [B] Current assessment of MBA programs [C] Views on the rankings of MBA programs
admin
2022-12-06
103
问题
[A] MBA program boom in South Africa
[B] Current assessment of MBA programs
[C] Views on the rankings of MBA programs
[D] Abundance of MBA programs worldwide
[E] Rankings are misleading
[F] The variety of MBA courses
[G] Prominence as a factor in assessment
Choosing an MBA Program
Business school enrollment has jumped in the past few years as increasing numbers of students seek careers in the field. The rising demand has encouraged intense competition and growth among business programs.
【R1】________
Students find deciding on an MBA program to be a daunting task. This is in part due to the surge of options. There are now more than 1,000 MBA programs in the United States, 700 in Europe—including over 300 in Britain—and some 525 in the rest of the world, with the greatest concentration in the Asia-Pacific region. The boom has recently hit South Africa as well, where ten years ago, the nation offered half a dozen programs. Now more than 40 are provided, most by foreign business schools. In some respects, the schools differ little—75 percent of them are general management programs. But the options remain, with full-time programs accounting for only 42 percent of the total, the rest being part-time, modular and distance learning.
【R2】________
Some full-time programs are delivered through evening-only lectures, and some modular programs are full-time because of so much project work. More than 90 percent of the programs are in English, the others being offered in 23 languages with Spanish the most common. Many programs—especially the executive ones—require years of experience before admission. Yet "executive" can also define a part-time, accelerated program. The potential student—prepared to spend around £15,000 per year—faces a bewildering array of products, often described in inconsistent terminology but with no essential difference in instruction.
【R3】________
Business schools, with a few notable exceptions, have not clearly explained their assessment comparison criteria. They argue that an MBA is an MBA, differing only in the name and cost of the issuing school. In order to help the layman, newspapers have often stepped in to shed light on this confusion, judging schools and programs, and providing rankings.
【R4】________
Applicants prefer rankings, but the schools for the most part do not. European schools, in particular, argue that rankings are misleading as they may use a narrow range of often-inappropriate measures which fail to reveal the true competence of unique programs. Several schools have contested and boycotted league tables. Nevertheless, the number of business schools which participate in rankings is actually growing, in part because rankings tell potential customers what they need to know. Since business schools must market to applicants as if they were consumers, most take rankings seriously.
【R5】________
A Ranking is just one factor that underpins the success of schools and MBA programs. The programs must not only rank highly, they must also be known. Schools want their programs—and graduates want their degrees—to receive instant recognition and respect. Until recently, prominence has been largely overlooked in the assessment of MBA programs, but the Internet now provides another channel of communication and reputation for schools and their market.
The MBA is the principal product in the most market-oriented sector of higher education. Given the globalization of business, increased communication, and the ability to deliver content to individuals wherever they are, the complexity and competitiveness of this pioneering educational marketplace can only increase.
【R4】
选项
答案
C
解析
复现结构+无关词排除法。考生定位本填空所对应的原文段落,原文段落首句的信息直接说明了Applicants prefer rankings,这是原文首次提及rankings的概念,而且rankings这个线索词在本段落多次重复出现,说明本段落应是围绕rankings这个主题展开的,如下:Applicants prefer rankings, but the schools for the most part do not. European schools, in particular, argue that rankings are misleading as they may use a narrow range of often-inappropriate measures which fail to reveal the true competence of unique programs. Several schools have contested and boycotted league tables. Nevertheless, the number of business schools which participate in rankings is actually growing, in part because rankings tell potential customers what they need to know. Since business schools must market to applicants as if they were consumers, most take rankings seriously. 考生可以发现本段落阐述了各方对待rankings的不同态度,如Applicants prefer rankings(申请人更喜欢排名);而but the schools for the most part do not (大多数商学院不喜欢排名);同时,本段落的中部位置出现了一个关键的表达转折逻辑关系的标志词Nevertheless,这个标志词意味着本段落的后半部进人另外一个意群。在Nevertheless之后的原文信息是the number of business schools which participate in rankings is actually growing排名的商学院的数量其实是在增长的)。考生综合上述原文段落信息,再去剩余的待选项中进行对比,发现有两个选项涉及rankings,如下:C项Views on the rankings of MBA programs和E项Rankings are misleading明显C项Views on the rankings of MBA programs是对本段落的总结和概括,因为原文段落的信息就是在阐述各方对MBA项目排名的不同观点,因此C项为本题答案。而E项Rankings are misleading则是典型的干扰选项,虽然原文段落信息中确实出现了European schools, in particular, argue that rankings are misleading,但是这个信息只是原文段落中给出的对待rankings的一个具体观点,只是欧洲商学院的观点,并不能对整个原文段落起到总结概括的作用。由此可见,出题人设置干扰项的一个典型手法,就是从原文段落信息中选取一个“点”,在待选小标题中对这个“点”设置复现,使得这个干扰项看起来似乎与原文信息是紧密相关的,但此干扰项小标题并不是对原文信息的整体总结和概括,不能成为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/I2MD777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Writeanessaybasedonthechartbelow.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart,and2)giveyourcomments.Youshou
Writeanessaybasedonthechartbelow.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart,and2)giveyourcomments.Youshou
Tenantswhodon’tpaytherentareabaneoflandlordseverywhere.Andlandlordswhouseheavytacticstoenforcepaymentaresi
Nobodyeverproteststhatanelementaryschoolshouldbedescribedas"manned"insteadof"staffed,"butdaretosuggesta"men
Leadingdoctorstodayweighinonthedebateoverthegovernment’sroleinpromotingpublichealthbydemandingthatministersi
[A]Makeitahabit[B]Don’tgoitalone[C]Startlow,goslow[D]Talkwithyourdoctor[E]Listentoyourbo
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
Giventheadvantagesofelectronicmoney,youmightthinkthatwewouldmovequicklytothecashlesssocietyinwhichallpaymen
Ifyouhaveeverwonderedhowanelephantsmells,scientistshavetheanswer.ResearchershavediscoveredthatAfricanElephants
Doctorsalreadyknowthatpeoplewhosmokecandamagetheirhearing.ThelateststudyinthejournalTobaccoControl,【C1】_______
随机试题
住院中发生阑尾炎穿孔性腹膜炎和肝脓肿穿破性肺脓肿属于医院感染。()
板状腹见于
急性腹膜炎最主要的临床表现
A.化学特性B.生物效应特性C.热作用D.荧光作用E.电离作肿瘤放射治疗的基础是
关于子宫收缩乏力性产后出血首选的处理是
新中国成立后,国家立即对旧中国的保险市场进行了整顿和改造,主要措施有:接管和清理官僚资本保险公司,整顿和改造外资保险公司,排挤民族资本的保险公司。()
【背景资料】某石油化工装置进行工程招标,某一施工单位根据招标方提供的实物量清单进行投标并中标。签订工程合同后,由于工程急于开工,该施工单位在未收到施工图纸的情况下,即进行了施工组织设计的编制,施工单位在原投标书的基础上,只是进行了格式和内容的简单调整,即
假设某企业既有权益融资又有债务融资,若只有此企业的税前利润为已知,根据无公司税的MM定理,则只需再得到( )即可求出企业的价值。
旅游过程中,游客提出变更路线或日程的要求,导游人员原则上应()。
Oneofthemostcontentiousissuesinthevastliteratureaboutalcoholconsumptionhasbeentheconsistentfindingthatthosew
最新回复
(
0
)