首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Why should we bother reading a book? All children say this occasionally. Many among our educated classes are also asking why, in
Why should we bother reading a book? All children say this occasionally. Many among our educated classes are also asking why, in
admin
2014-09-05
65
问题
Why should we bother reading a book? All children say this occasionally. Many among our educated classes are also asking why, in a world of accelerating technology, increasing time poverty and diminishing attention spans, should they invest precious time sinking into a good book?
The beginnings of an answer lie in the same technology that has posed the question. Psychologists from Washington University used brain scans to see what happens inside our heads when we read stories. They found that "readers mentally simulate each new situation encountered in a narrative". The brain weaves these situations together with experiences from its own life to create a new mental synthesis. Reading a book leaves us with new neural pathways.
The discovery that our brains are physically changed by the experience of reading is something many of us will understand instinctively, as we think back to the way an extraordinary book had a transformative effect on the way we viewed the world. This transformation only takes place when we lose ourselves in a book, abandoning the emotional and mental chatter of the real world. That’s why studies have found this kind of deep reading makes us more empathetic, or as Nicholas Carr puts it in his essay, The Dreams of Readers, "more alert to the inner lives of others".
This is significant because recent scientific research has also found a dramatic fall in empathy among teenagers in advanced western cultures. We can’t yet be sure why this is happening, but the best hypothesis is that it is the result of their immersion in the internet. So technology reveals that our brains are being changed by technology, and then offers a potential solution—the book.
Rationally, we know that reading is the foundation stone of all education, and therefore an essential underpinning of the knowledge economy. So reading is—or should be—an aspect of public policy. But perhaps even more significant is its emotional role as the starting point for individual voyages of personal development and pleasure. Books can open up emotional and imaginative landscapes that extend the corridors of the web. They can help create and reinforce our sense of self.
If reading were to decline significantly, it would change the very nature of our species. If we, in the future, are no longer wired for solitary reflection and creative thought, we will be diminished. But as a reader and a publisher, I am optimistic. Technology throws up as many solutions as it does challenges: for every door it closes, another opens. So the ability, offered by devices like e-readers, smartphones and tablets, to carry an entire library in your hand is an amazing opportunity. As publishers, we need to use every new piece of technology to embed long-form reading within our culture. We should concentrate on the message, not agonize over the medium.
The author of this article views technology as______.
选项
A、a replacement for books
B、the root of degradation
C、a hotbed for innovation
D、a double-edge sword
答案
D
解析
作者在文中的绝大部分篇幅中都讨论了读书的好处,以及科技尤其是互联网可能给人的大脑带来的负面影响,很多人可能会根据这一点选择[B]。但是作者在最后一段中,又提到了一个观点,那就是作者认为,Technology throws up as many solutions as it does challenges:for every door it closes,another opens.“技术是一柄双刃剑,它解决了多少问题就带来了多少挑战:每关上一扇门,就同时打开了另一扇门。”作者认为,电子书、智能手机和平板电脑等诸如此类的设备所具有的将整个图书馆浓缩到掌中的功能是天赐良机,人们应该合理利用技术带来的种种便捷,来推广传统图书的效用。因此,正确答案应该选[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IRK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whichofthefollowingtitlesbestsummarizesthecontentofthetext?Itcanbeinferredthattheauthorwoulddefineas"poli
InthispartyouareaskedtowriteashortpassageaboutjobResume,yourwritingshouldincludeletterhead(信头),workexperien
Personalizedmedicinehasprovedanelusivedream.Biotechnologycompanieshaveclaimedthatbymatchingaperson’sgeneticmake
Personalizedmedicinehasprovedanelusivedream.Biotechnologycompanieshaveclaimedthatbymatchingaperson’sgeneticmake
Personalizedmedicinehasprovedanelusivedream.Biotechnologycompanieshaveclaimedthatbymatchingaperson’sgeneticmake
Asanation,Japanisunusuallywellpreparedfornaturaldisasters.IntheyearssinceWorldWarII,successivegovernmentshav
Americanhighereducationstandsonthebrink(边缘)ofchaos.1havesomanyspentsolonglearningsolittle.Thepresentcri
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesandtoblamethemformostofthemisunderstandingsbetw
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears.Thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
HowtoRescueGlobalEconomyLastyear,theannualgatheringofTIME’SBoardofEconomistsonthefirstdayoftheWorldEco
随机试题
在泌尿系统各部位肿瘤中治疗效果最好的是
某大型火力发电厂,其周同居住区大气颗粒物的年平均浓度超过大气卫生标准两倍,卫生部门拟对其居民健康影响进行调查。造成该健康影响的大气污染物最有可能是
女,70岁。反酸,烧心一年,时轻时重,胃镜,食管下段可见条状糜烂。最适合的治疗是()
企业财务部门人员的工资应计入“财务费用”账户。
1.又是一年求职季,为了满足大学生求职需要,某整形医院专门开设了“大学生就业整形专场”。医院的接待大厅整洁、明亮,大屏幕上正在反复播放着医院的广告,广告内容简单而直白:一个女孩儿因为相貌普通而得不到心仪男生的关注,通过整形变美后,引来了众多男同学的青睐。屏
古人归纳总结出许多观天象识天气的谚语,下列与天气变化无关的谚语是()。
下列表述中,错误的是:
普通话的调值一般采用()来表示。
朋友,你挑食吗?也许是因为食物不香,也许是因为肚子很饱,也许是因为饭菜没有很好的色泽。但不论是什么样的理由,挑食都不是好习惯。所以,请不要挑食,因为每种食物中都有人体不可缺少的营养。人体所需的营养大致可分为五类:维生素、蛋白质、脂肪、碳水化合物
A、Fromhisfather.B、FromAT&T.C、Fromhisuniversity.D、FromaCNNreport.A
最新回复
(
0
)