首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Family planning has been a huge success. The global fertility rate has crashed, from 5. 1 babies per woman in 1964 to 2. 5 t
(1) Family planning has been a huge success. The global fertility rate has crashed, from 5. 1 babies per woman in 1964 to 2. 5 t
admin
2018-05-14
55
问题
(1) Family planning has been a huge success. The global fertility rate has crashed, from 5. 1 babies per woman in 1964 to 2. 5 today. The average Bangladeshi woman can now expect to have about the same number of children as the average French woman. Only in sub-Saharan Africa are big families still in vogue, and even there they are shrinking. This is welcome. It suggests that women have gained more control over their bodies and that parents no longer reproduce frantically for fear that some of their children will die. Cutting the birth rate also leaves countries with fewer dependants per worker, at least for a time, making them better off.
(2) But this triumph conceals a growing problem. For more and more couples, the greatest source of anguish is that they have fewer children than they want, or none at all. With GlobeScan, a consultancy, The Economist polled 19 countries, asking people how many children they would like and how many they expect to have. In every rich country we surveyed, couples expect to be less fertile than they would like, and many in developing countries suffer the same sorrow. On average, Greeks think the ideal family contains 2.6 children but believe they will end up with 1.7.
(3) Medical infertility is part of the problem, not just in rich countries, where couples put off having children until it is rather late, but also in poor countries, where health care is worse. By one global estimate, at least 48m couples have been trying for a child for the past five years but have not succeeded, up from 42m in 1990. But the main reason for the shortfall, according to our poll, is money. From Brooklyn to Beijing, the cost of housing and education is so high that many young people say they cannot afford as many children as they want.
(4) Malthusians (马尔萨斯人口控制论者) will rejoice. The population is growing fast enough already, they will argue. Besides, can’t infertile couples just adopt children? In fact, population growth today largely reflects longer lives and will eventually go into reverse. It is not clear that there are too many people; and it is callous to ask couples who might want children to forgo that joy simply because some of their neighbours would prefer a less populous planet. And adoption, though admirable, is neither the sole responsibility of the childless nor a perfect substitute for procreation.
(5) The pain of having no or fewer children than you desire is often extreme. It can cause depression and in poor countries can be a social catastrophe. Couples impoverish themselves pursuing ineffective treatments; wornen who are thought to be barren are divorced, ostracised or worse. Last month a childless Kenyan tailor was charged with attempted murder, having allegedly attacked his wife with a machete.
(6) In wealthy countries, where maternity wards are quiet partly because the young are so economically insecure, governments can help by doing things they should be doing anyway: liberalising labour markets that shut the young out of jobs, relaxing planning rules to make housing cheaper and promoting child-friendly policies in the workplace. Across the world, education is important, both to warn women about how fertility declines with age and, especially in Africa, about preventable infections such as chlamydia and gonorrhoea.
(7) Most important, however, is medical innovation. In vitro fertilisation (IVF) (试管婴儿) has become better over the years but is still horribly expensive. Some couples remortgage their homes in the hope of conceiving. Research into more frugal technology is staggeringly rare, given the demand for it. Would lower, cheaper doses of ivf drugs work as well for some people? No one knows. Will a shoe-box-sized IVF laboratory developed in America work reliably? Trials are only now under way.
(8) More money for research would help, as it generally does. But perhaps not as much as more attention. Governments and aid agencies have turned family planning into a wholly one-sided campaign, dedicated to minimising teenage pregnancies and unwanted births; it has come to mean family restriction. Instead, family planning ought to mean helping people to have as many, or as few, children as they want.
Global birth rate shrinking indicates all the following facts EXCEPT______.
选项
A、women have gained more self-control
B、people have faith in their children’s survival
C、there will be less dependant-burden per worker
D、big families only exist in sub-Saharan Africa
答案
D
解析
细节题。原文第一段介绍了出生率下降的各种表现,[A]、[B]和[C]均在文中提及,属于出生率下降,人口数量减少这一事实能够表明的问题,只有[D]是对文中关于撒哈拉地区内容的曲解。本题是反选题,故排除[A]、[B]和[C],选择[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IVxK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
OnlineUniversityDegreesThroughDistanceEducationMoreandmoreuniversitiesaroundtheworldareofferingonlinelangua
OnlineUniversityDegreesThroughDistanceEducationMoreandmoreuniversitiesaroundtheworldareofferingonlinelangua
EffectiveAssignmentsUsingLibraryandInternetResourcesI.Setting【T1】andmakingthemcleartostudents【T1】______—developing
HowtoGettheMostfromYourCollegeProfessorI.【T1】yourprofessors【T1】______1)Usetheschool’s【T2】【T2】______—theprofessor’
What’sthespeaker’sattitudetowardstheeffectofstress?
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffordtomakecostlyadvertisingmistakesiftheywantt
A.conservativeB.careerC.includingD.involvingE.oneF.otherG.restrictedH.openupI.setupJ.settleK.theotherL.
PASSAGETHREEWhatisthemainpurposeofthepassage?
Asmallgroupofsalt-and-pepperhairedwomenwholiveoutsideJackson,Mississippi,meeteveryotherTuesdayatthelocalantiq
Thefloor_____wetandslippery,westayedoutside.
随机试题
在马克思主义普遍原理的指导下,走自己的路,从中国的基本国情出发建设中国特色社会主义,这体现了事物发展前进性和曲折性的统一。()
线状加热的特点:“线”宽度方向的收缩明显比长度方向的收缩要大,并且随加热线宽度的增加而增加。
Itisestimated__________anautomatedhighwaywillbeabletohandle10,000vehiclesperhour.
以下叙述正确的是()。
监理单位受项目法人委托进行控规设计的监理工作不包括()。
甲影视公司未经王某同意在其影视作品中使用了王某的音乐作品作为背景音乐,双方由此产生纠纷。王某系某著作权集体管理组织的会员,并授权该组织行使其著作权。根据著作权法及相关规定,下列说法哪些是正确的?
违反《旅行社条例》规定,外商投资旅行社经营中国内地居民出国旅游业务以及赴香港特别行政区、澳门特别行政区和台湾地区旅游业务,或者经营出境旅游业务的旅行社组织旅游者到国务院旅游行政主管部门公布的中国公民出境旅游目的地之外的国家和地区旅游的,由旅游行政管理部门(
满腹经纶对于()相当于()对于震撼
2008年对主要国家和地区货物进出口贸易逆差额(进口额-出口额)最大的国家(地区)是()。
数据库设计中,将E-R图转换成关系数据模型的过程属于()。
最新回复
(
0
)