首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Each of us seeks our own path to bliss. In accepting the Nobel Prize from the Swedish King in 1980, I said that I had been doubl
Each of us seeks our own path to bliss. In accepting the Nobel Prize from the Swedish King in 1980, I said that I had been doubl
admin
2016-06-02
51
问题
Each of us seeks our own path to bliss. In accepting the Nobel Prize from the Swedish King in 1980, I said that I had been doubly blessed. For in addition to receiving the recognition and distinction represented by the Nobel Prize, the research itself had given me indescribable pleasure. This kind of bliss is not uniquely(独特地)available to scientists only. Literature, music, art, even business, offers comparable rewards. It is there for all who venture beyond the realm of accepted knowledge and experience. Such adventuiss are challenging and demanding but well worth of the effort.
For me, the adventure began as a young boy in secondary school. The wide range of questions we asked our teachers were rarely met with direct answers. Instead, our teachers encouraged us to find the answers by leading us to books, and most often to more than we had expected. Frequently, our teachers suggested ways to find the answers by searching the reference books that were available in libraries or by actual experimentation. As we progressed to high school, the teachers encouraged us to ask questions that went beyond our and their knowledge and experience, and to speculate(推测)on matters we could not find answers to. Later, when I was in a science club, I was challenged to solve problems about the natural world by experimentation. Perhaps it was those early experiences that sharpened my appetite for exploring the unknown and seeking solutions.
Looking back on that period, I realize now that encouraging young people to discover for themselves the answers is not the easiest way to learn but it is the most rewarding. Developing curiosity and the instinct for seeking creative solutions are perhaps the most important contributions education can make. Schools everywhere would do well to pay attention to that lesson. And students everywhere must accept the responsibility that such an educational system places on them.
What can be inferred from the first paragraph?
选项
A、People can get much more pleasure if they work on literature, music, art, even business.
B、People can get indescribable pleasure by venturing beyond the realm of accepted knowledge.
C、If people work in the realm of accepted knowledge and experience, they will get the Nobel Prize.
D、People who win the Nobel Prize in literature can also win the Noble Prize in music and art.
答案
B
解析
第一段倒数第二句提到,每一个愿意在已有的知识和经验之外的新领域里冒险的人都有可能获得这种幸福,由此可知B)与原文意思相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IX5K777K
本试题收录于:
浙江省大学英语三级题库大学英语三级分类
0
浙江省大学英语三级
大学英语三级
相关试题推荐
Nottoomanydecadesagoitseemed"obvious"bothtothegeneralpublicandtosociologiststhatmodemsocietyhaschangedpeopl
Toparaphrase18th-centurystatesmanEdmundBurke,"allthatisneededforthetriumphofamisguidedcauseisthatgoodpeople
Thebabyelephant,Sheila,was【D1】________BelfastZoobecauseoffearsshemightbehitbybombersduringtheBelfastBlitzof1
JanetJacksontoldtheaudienceattheBlackEntertainmentTelevisionAwardsthattheentireJacksonfamilyhadwantedtoattend
A、148billion.B、140million.C、1480million.A文中明确告知每年因官员腐败而损失的国家资金为1480亿美元,考察考生对数字识别的敏感度。PresidentObasanjo尼日利亚总统奥巴桑乔。
AtthelastplaceGaryworked,they______anannualcompanypicnic.Alltheemployees______bringtheirfamiliesalongandspe
A、30.B、27.C、57BBarcelona巴塞罗那(西班牙首都);EquatorialGuinea赤道几内亚(非洲)。文中得知梅先生现年57岁,30年前来到西班牙,故得知他已在此居住27年。
IntheUnitedStatesalawrequiresawarninglabeloncigarettepacks,yetcigarettesarenot_____governmentinspection.
Whenfriendscometovisitusintheevening,theyspendtheirtimetellingustheyareinahurryandlookingattheirwatches.
A、Shefeltawfultoheartheresult.B、Shefeltrelaxedaftertheinterview.C、Shewasconfidenttogetthejob.D、Shehadbeen
随机试题
生存分析统计方法的主要特点是
胃疡灵颗粒的功能主治是
违反《公路水运工程试验检测管理办法》规定被注销考试合格证书的检测人员,1年内不得再次参加考试。()
对于平面应力状态,以下说法正确的为()。
农村金融机构包括()。
民间上有所谓“拾金不昧”的说法,请运用民法学的知识和原理对该说法加以辨析。
在成绩中要查找成绩≥180且成绩≤90的学生,正确的条件表达式是
汇编语言是一种_______。
Hegavenoopinionaboutthematterbecausehedidn’twanttorisk______init.
ManynewplaysarepresentedfirstonBroadway,thetheatreDistrictofNewYorkCity.Iftheyare【B1】______,theylatergo"on
最新回复
(
0
)