首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When the end of the world comes, we’ll know what to blame. Scientists have found compelling evidence that the Sun has a baby bro
When the end of the world comes, we’ll know what to blame. Scientists have found compelling evidence that the Sun has a baby bro
admin
2011-02-11
41
问题
When the end of the world comes, we’ll know what to blame. Scientists have found compelling evidence that the Sun has a baby brother, a dark star whose eccentric orbit is responsible for periodically showering the Earth with comets and meteorites.
The dark star -- named Nemesis by astronomers -- is thought to be a brown dwarf that spins round the Sun in an orbit so large it is measured in light years, the distance light travels in a year, equivalent to about 6,000 billion miles.
The research suggests that, every 26m years, the star’s eccentric orbit brings it within one light year of the solar system. There it causes havoc in the Oort Cloud, a huge region surrounding the solar system that contains billions of bits of cosmic rabble left over from the formation of planets.
Of the millions of rocks it throws out of orbit at each visit, some hurtle Earthwards, and have several times nearly wiped out life on Earth.
Astronomers have long wondered if the Sun has a smaller partner. Recently, two independent groups of researchers have found evidence of one.
One group, led by John Matese, professor of physics at the University of Louisiana at Lafayette, confirms the notion that it is most likely to be a brown dwarf, a star that never accumulated enough mass to ignite and which has simply sat in space smoldering for billions of years.
Matese studied 82 comets from the Oort Cloud and found common elements in the shape of their orbits that could only be explained if they had been influenced by the gravitational pull of an object several times the size of Jupiter and existing about 25,000 times farther from the Sun than the Earth.
Matese said: "A companion to the Sun orbiting at these distances would have little effect on the planets. But it would play a big role in the way comets ’made their way’ from their birth places in the planetary disc out to the Oort Cloud and in how they can return to the inner solar system."
Further research was published by Richard Muller, professor of physics at the University of California, Berkeley, following analyses of moon rock samples brought back to Earth by Apollo 14.
The absence of a protective atmosphere means the moon has been subjected to intense bombardment in its 4.5 billion-year existence.
Muller’s breakthrough was to find a way to date how long ago any particle was melted -- meaning he could build up a picture of whether the moon gets a constant barrage or suffers spells of intense bombardment.
He said, "The evidence clearly shows that the moon has gone through spells of relatively frequent impacts and others of reduced intensity. I believe it is likely that this is because the Oort Cloud is being disturbed by a massive body that is throwing comets out of stable orbits, a small fraction of which could reach the Earth."
Muller and others believe that the dark star probably takes about 26m years to complete an orbit around the sun.
Other scientists have already noted that mass extinctions of life on Earth seem to occur in a pattern with gaps equivalent to multiples of 26m, suggesting some regular event is causing the comets to come Earth’s way.
The best-known such event was the one that wiped out the dinosaurs 65m years ago, but that was not the worst; the planet has suffered several such large mass extinctions.
Astronomers have found the first Earth-sized planet orbiting another star. The discovery raises the chances of finding planets that could support life as we know it.
What does the passage imply about a brown dwarf?
选项
A、It’s bright.
B、It’s of medium size.
C、It’s not a planet.
D、It’s big.
答案
C
解析
推断题。第一段提到,太阳的小兄弟是一颗暗星;第二段提到,这颗暗星被认为是围绕太阳旋转的矮星,由此推断,这颗矮星不是行星,故选C。第一段提到Nemesis是暗星,第六段提到Nemesis不发光,故排除A;第一段提到Nemesis比太阳小,第七段提到它比木星大好几倍,但并未给出其具体大小,故排除B、D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IpeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Bythe1870stheeasygoingcordialitythatgreetedthefirstChineseinAmericahadbeenreplacedbyanuglyresentmentthatoft
TheGreatGatsbywaswrittenby______.
Anassumptionissomethingtakenforgranted.Everyonemakesassumptions--youhavetoinordertosayanything.Asacriticalre
I’mMargeryHooper,yourcoursecoordinator.I’dliketowelcomeyoualltoGrangeManorSummerMusicschool.Ihopeyou’llenj
Insomespeechcommunity,twolanguagesareusedsidebysidewitheachhavingadifferentroletoplay,thisis______.
Distinctivesoundrefersto_______.
Growingconcernsoverthesafetyandefficacyofanti-depressantdrugsprescribedtochildrenhavecaughttheeyeofCongressan
ItisdifficultforanagencyasoldasJ.WalterThompson,whichwillmm140nextyear,torecordsomefirstsatsovenerablea
Theconditionsofartshouldbesimple.Agreatdealmoredependsupontheheartthanuponthehead.Appreciationofartisnot
Highinasmoothoceanofskyfloatedadazzling,majesticsun.Fragmentsofpowderycloud,likesprayflungfromawavecrest,
随机试题
Colles筋膜
下图中,“2”表示的是()。
这是一沟绝望的死水,这里断不是美的所在,不如让给丑恶来开垦.看他造出个什么世界。“一沟绝望的死水”指的是什么?
女,33岁,4年前始反复上腹痛,餐前出现,餐后缓解。今晨突然出现剧烈腹痛,来诊。查体:BP80/40mmHg,体温38.9℃,上腹部压痛、反跳痛及肌紧张,肠鸣音减弱,RBC4.2×109/LWBC22×109/L。为进一步确诊首先应作哪项检
粪便隐血试验阳性常提示上消化道出血量达到了
下列关于罗马法的表述,哪些是正确的?()
在CAPM模型中,没有任何一个投资者能够显著地影Ⅱ向市场的定价,市场是一个充分有效的市场,这体现出CAPM模型的()假定。
()适用的对象是交易活跃的房地产,如房地产开发用地、商品住宅、写字楼、商场、标准工业厂房等。
某一年龄的学生群体具有很多共性,但不同个体之间又存在许多差异。为了适应这种情况,在教学中可以采取的相应措施有()。
排他性集团
最新回复
(
0
)