首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It is a fact universally accepted that Britons dislike immigration. Sure enough, when travel restrictions on Romanians and Bulga
It is a fact universally accepted that Britons dislike immigration. Sure enough, when travel restrictions on Romanians and Bulga
admin
2018-03-01
35
问题
It is a fact universally accepted that Britons dislike immigration. Sure enough, when travel restrictions on Romanians and Bulgarians (imposed when their countries joined the EU) were lifted on January 1st, newspapers and politicians fretted. Two MPs even took it upon themselves to meet a morning flight from Bucharest and quiz its passengers. Yet a report published on January 2nd by Ipsos MORI, a polling firm, shows attitudes to be more varied.
A widening gap divides those born before 1965 from younger folk. Although immigrants are often said to deprive younger Britons of entry-level jobs and housing, members of Generation Y (born in 1980 or later) and Generation X (born between 1966 and 1979) are ambivalent towards them. By contrast, the baby boomers (born between 1945 and 1965) and the old, who benefit most from cheap carers and cleaners, counterintuitively think immigrants a drag. Age influences opinion more strongly than social class does.
This makes Britain an oddity. Ipsos MORI conducted the same study in Germany, and found the views of the young and the old to be converging. According to Robert Ford of the University of Manchester, the gap between the old and the young is larger in Britain than in America, France or Spain, too.
Different life experiences explain why. When baby boomers were in their politically formative teens and early 20s, Britain was a pretty homogeneous place; before the mid-1970s it was closer to the Commonwealth than to continental Europe. That generation grew up doubtful about diversity. East European immigrants, who began arriving in large numbers in the mid-2000s, doubly offend them. Bobby Duffy of Ipsos MORI, who has conducted focus groups with members of this generation, reports that the prospect of retirement makes people worry about their children’s chances.
For Generation X, mass immigration, European integration and multiculturalism are part of the furniture. They grew up in a more individualistic Britain; which, says Mr. Ford, explains their relative distaste for authority, homogeneity and flag-waving. This, like university attendance (more common among this group than their parents), tends to make people more tolerant of different races and nationalities. Thus Generation X’s experiences are closer to those of Generation Y than to the baby boomers—a fact reflected in Ipsos MORI’s findings.
Which generation seems to dislike immigrants most?
选项
A、The younger generation.
B、Generation Y.
C、Generation X.
D、Baby boomers.
答案
D
解析
根据题干中的“generation”,“immigrants”等关键词以及出题顺序可以定位到第二段。该段第二句提到:Although immigrants are often said to deprive younger Britons of entry-level jobs and housing…, 虽提及younger Britons(即A项的younger generation),但并未提到他们对移民的看法,故选项A不是正确答案。而后半句说:members of Generation Y (born in 1980 or later) and Generation X (born between 1966 and 1979) are ambivalent towards them. 通过这句话我们知道Y一代和X一代对于移民的态度是“ambivalent(矛盾的)”,也非题目问的dislike most,故非答案。该段倒数第二句提到:By contrast, the baby boomers (born between 1945 and 1965) and the old, who benefit most from cheap carers and cleaners, counterintuitively think immigrants a drag. 从中可以得知婴儿潮这代人认为移民是“drag(累赘)”,故这个群体是所有人中最不喜欢移民的人,从而得出该题答案为选项D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IyBZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
TheNHSremainsoneofthereasonswhypeopleareproudtobeBritish.Itprovidesoutstandingcaretomorethanamillionofus
TheNHSremainsoneofthereasonswhypeopleareproudtobeBritish.Itprovidesoutstandingcaretomorethanamillionofus
[A]What,precisely,qualifiessomeoneasaworkaholic?There’sstillnosingleacceptedmedicaldefinition.Butpsychologistsh
America’sgreatlabourmarketslumpcontinuestocastitspallovertheeconomy,leavingonelonelygroupinparticularshrouded
Thefoodsupplywillnotincreasenearlyenoughtomatchthis,whichmeansthatweareheadingintoacrisisinthematterofpr
Themythologyofaculturecanprovidesomevitalinsightsintothebeliefsandvaluesofthatculture.【F1】Byusingfantastican
Clenchingyourfistcouldbeenoughtohelpyougetagriponyourmemory.【F1】Researchsuggeststhatballinguptherighthanda
Clenchingyourfistcouldbeenoughtohelpyougetagriponyourmemory.【F1】Researchsuggeststhatballinguptherighthanda
Manypeopleliketotravel.Theproblemisgettingyourpettothe【C1】______.Inrecentyears,transportingpetsonflightshas
随机试题
Bytheendof2020,Chinahad73,000institutionsengagedinintellectualpropertyservices,withtotalemployeessurpassing865
若采用76g锥做液限试验,查得纵坐标入土深度h为()所对应横坐标的含水率即为该土样的液限;若采用100g锥做液限试验,查得纵坐标入土深度h为()所对应横坐标的含水率即为该土样的液限。
工程建设项目投资资金类型中,国内资金分为()。
国家所有土地的所有权由()代表国家行使。
根据《水利工程建设程序管理暂行规定》(水建[1998]16号),水利工程项目开展施工准备须具备的条件包括()。
Butfortheheavytraffic,thepolice__________thethieveswhotriedtoescapeinthestolencar.
设D为不等式0≤x≤3,0≤y≤1所确定的区域,则min{x,y}dxdy=________。
下列程序运行后,输出结果为()。Dima()a=Array(1,3,5,7,9)s=0Fori=1To4s=s*10+a(i)Nexti
夏天来了,妈妈经常做新(xiān)果汁给我们喝。
Somethingkeptscratchingontheoutsideofthetent.Iwouldn’thavethoughtmuchaboutit【C1】______Ihadn’trecentlyseena
最新回复
(
0
)