首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Alzheimer’s disease is a problem of old age. In America, there is about a 50% chance that an individual will have developed it b
Alzheimer’s disease is a problem of old age. In America, there is about a 50% chance that an individual will have developed it b
admin
2013-01-28
49
问题
Alzheimer’s disease is a problem of old age. In America, there is about a 50% chance that an individual will have developed it by the age of 85. As people live longer, its prevalence rises, and so does the incentive to find out how it works and treat it. But although the changes in the brain that accompany Alzheimer’s memory loss are being disentangled, the underlying cause remains mysterious.
Most research has proceeded on the assumption that this cause is internal—either genetic or a side effect of the general wear and tear that accompanies ageing. But a few years ago, Brian Balin of the Philadelphia College of Osteopathic Medicine looked at the brains of 19 people who had died of Alzheimer’s and compared them with 19 people of the same age who had died of other causes. All but two of the Alzheimer’s brains had something in common; they harbored a bacterium known as Chlamydia pneumonia. Only one of the non-Alzheimer’s brain had this bug in it. That observation raised the possibility that sometimes, at least, Alzheimer’s disease is caused by an infection. This is a controversial, i-dea. But research that is about to be published in the journal Neurobiology of Aging, by Dr. Balin and his colleagues, suggests it might be right.
The problem with the original observation was that Chlamydia is maddeningly common. Typically, the bug causes mild pneumonia, a persistent cough and a low-grade fever. Half of all people in their 20s have been exposed to it, and almost everyone has crossed the bacterium’s path by the time they reach old age. Finding evidence of Chlamydia in brain tissue from an autopsy therefore means little. Nor does the apparent correlation with Alzheimer’s disease prove anything. It might simply be that brains which are riddled with the "amyloid" protein plaques which characterize the disease are also more susceptible to infection.
However, the idea that common pathogens are the culprits behind several diseases that have not previously been thought of as infections is gaining ground. A bacterium called Helicobacter pylori, for example, is now believed to be the main cause of stomach ulcers. And Chlamydia itself has possible (though disputed) links with heart disease.
To gather evidence that Chlamydia might be causing Alzheimer’s disease, rather than merely profiting from it, Dr. Balin decided to see if the bug could induce Alzheimer’s-like symptoms in mice. He and his colleagues chose a kind of mouse that does not naturally develop amyloid brain-plaques. They then sprayed a strain of the bacterium that had been harvested from human Alzheimer’s patients up the mices noses. One to three months after doing so, Dr. Balin killed his mice and examined their brains. All the animals had developed plaques. Moreover, the longer an animal lived after the initial infection, the more plaques it had, and the larger they were.
The importance of Brian Balin’ s research is that it shows______.
选项
A、people who died of Alzheimer’s disease have the same brain structures
B、people who died of other causes have more in common in their brain features
C、people who were infected by a kind of bacterium might develop Alzheimer’s disease
D、people who were not infected by Chlamydia would not develop Alzheimer’s disease
答案
C
解析
局部主题题(例证题)。题干中的“Brian Balin”出自文章第二段。第二段提到,布莱恩·巴林的研究显示老年痴呆症病人的大脑有某些共同点,他们都感染了 种病菌,这个观察结果提出了这种可能性,即:老年痴呆症至少有时是由某种感染引发的。C符合题意,为正确选项。A与第二段第三句话的意思不符;B和D属于not given类型。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JKp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Softmoneyisthehuge,unlimitedcontributionsfromcorporations,laborunionandwealthyindividualsthatpoliticalpartiesra
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Almostallourmajorproblemsinvolvehumanbehavior,andtheycannotbesolvedbyphysicalandbiologicaltechnologyalone.Wha
ItisgenerallybelievedthatinappliedinvestigationAccordingtotheauthor,
Today,therearetwoapproachestohowAmericansperceivethemselves.(46)"Youcanconsideryourselfvaluablenomatterwhat
Today,therearetwoapproachestohowAmericansperceivethemselves.(46)"Youcanconsideryourselfvaluablenomatterwhat
Formorethan40years,acontrollinginsightinmyeducationalphilosophyhasbeentherecognitionthatnoonehaseverbeen—no
Theauthor’spresentationofAtlantans’car-dependenceismeant______.ItcanbelearntfromthetextthatGeorgia’sGovernor
Oneofthecomicalmomentsintheearlyhistoryofprintingoccurredin1631,whentheEnglishprinterRobertBarkerproducedan
随机试题
下列各项中,不会引起所有者权益总额发生增减变动的有()。
根据《标准施工招标文件》的规定,合同当事人包括()。
下列属于规费的有()。
反映少男少女青春期心理世界的小说属于少年小说中的()。
秦朝建立的中央集权制度极大地影响了中国历史的发展,其中最深远的影响是()。
夏天从冰箱里取出一瓶啤酒,发现啤酒外面“出汗”,对这种现象正确的解释是:
根据下表回答下面问题1993~2003年某国国内生产总值指数说明:本题中指数的计算方法为,当年的数值与上一年数值的比乘以100。举例来说,假设第一年的数值为M,第二年的数值为N,则第二年的指数为100×(N/M)。
根据以下资料,回答问题。表中所列矿砂及其精矿种类中,2017年12月进口金额超过全年月均数值的种类有几个?
AtSXSW,thetechandcultureconferenceinAustin,LondonMayorSadiqKhancriticizedbigtechcompaniesandregulatorsforfai
OnereasonforthesuccessesofAsianimmigrantsintheU.S.isthattheyhavetakengreat______toeducatetheirchildren.
最新回复
(
0
)