首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It sent them back to Spain. B、It had constant phone contact with the Spanish Consul in Istanbul. C、It treated them in Spanish
A、It sent them back to Spain. B、It had constant phone contact with the Spanish Consul in Istanbul. C、It treated them in Spanish
admin
2008-01-10
53
问题
ISTANBUL, Turkey—Near-simultaneous explosions hit two Istanbul hotels early Tuesday, killing two people, and another attack unsuccessfully targeted gas tanks at a fuel storage depot. The blasts went off about 1:40 a.m. Seven people were injured in the blasts at two tourist hotels in separate Istanbul neighborhoods. The city’s police chief said the blasts were an apparent terrorist attack.
Four Spanish men were injured in one of the hotel blasts and went to hospital but none were in serious condition. The men are friends on holiday in Turkey and were staying at the Hotel Star Holiday which was hit by one of the blasts. Two of the Spaniards were "slightly buried" by the debris after the blasts. One suffered two broken legs; tile other suffered one broken leg. The two other Spaniards had less serious injuries. The Spaniards were being treated in two Istanbul hospitals, named Cerrahpasa and Haseki. The Spanish government did not release their names or ages, at the request of the injured. The Spanish Consul in Istanbul "is taking care of all necessities" for the injured Spaniards and is aiming to bring them back to Spain as soon as possible. An official, in Madrid, said attempts to establish phone contact with the Spanish diplomatic mission in Turkey had been difficult due to saturated phone lines in Turkey.
About the same time, attackers tried to use small explosive devices to detonate large fuel storage tanks at the Demiroren Group facility in Istanbul’s Esenyurt neighborhood. The bombs exploded but failed to rapture the fuel tanks. There were no injuries. The first bomb went off about an hour before the hotel explosions, while a second one went off at nearly the same time as the attacks on the hotels.
选项
A、It sent them back to Spain.
B、It had constant phone contact with the Spanish Consul in Istanbul.
C、It treated them in Spanish hospitals in Istanbul.
D、It took care of their necessities.
答案
D
解析
根据题干要求,听者应将注意力放在西班牙政府的措施上,原文第二段后半部分谈及有关信息。根据原文第八句“The Spanish Consul in Istanbul ’is taking care of all necessities’ for the injured Spaniards and is aiming to bring them back to Spain as soon as possible.”由此可见,该句前半部分与选项d的说法吻合,而后半部分中 is aiming to bring them back与选项a中sent them back显然不符;原文第二段最后一句“An official, in Madrid, said attempts to establish phone contact with the Spanish diplomatic mission in Turkey had been difficult due to saturated phone lines in Turkey.”即“马德里的官员试图与在土尔其的外交使团通电话,但这一举动非常困难,因为土尔其的电话线路过于繁忙”,由此可见,b项所言与原文不符;原文第六句“The Spaniards were being treated in two Istanbul hospitals, named Cerrahpasa and Haseki.”可知原文并未提及西班牙政府在这两所医院照料他们,由此可见,选项c的说法与原文不符,因此选项d是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JT0O777K
本试题收录于:
CATTI二级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Forthefirsttimeinthehistoryoftheworld,everyhumanbeingisnowsubjectedtocontactwithdangerouschemicals,fromthe
Forthefirsttimeinthehistoryoftheworld,everyhumanbeingisnowsubjectedtocontactwithdangerouschemicals,fromthe
咨询Consultancy尊敬的先生/女士,你方的销售额近几个月大幅度下降,对此我们甚为关心。开始我们以为是市场疲软,但经过仔细研究,我们发现过去这段时间贸易的总趋势是上升的。是否有可能你方面临一些我方尚不了解的困难,如果真是这样,我方想
"It’slikebeingbittentodeathbyducks."That’showonemotherdescribedherconstantsquabbleswithhereleven-year-olddaug
EventhoughtheAmericanmilitarypowerisvastlysuperiorthantheIraqiforces,itssoldiersfaceaconstantthreat.
ThemembersofParliamentwere______thatthegovernmenthadnotconsultedthem.
Ihavebeenconstantlyadvisedmystudentsnottobesidetrackedbythingsthatseemtobeglamorousbutactuallyenergyconsumi
下面你将听到一段有关非洲粮食安全问题的讲话。IampleasedtowelcomeyoutotheUnitedNationsforthisfirstmeetingofyourcontactgroup.Y
随机试题
患者,男性,40岁。心尖部可闻及舒张期隆隆样杂音,影像学提示心影呈梨形,则该患者心脏异常可能是()。
下面哪种疾病不是造血干细胞移植适应证
在人本主义(询者中心)治疗中最重要的是
下列选项中,影响固体废物填埋场污染物在衬层和包气带土层中的迁移速度的因素有()。
根据考古发现,人类历史上最早的城市大约出现在()。
根据《中华人民共和国个人所得税法》及其实施条例的规定,下列各项中,属于“工资、薪金所得”的有()。
最早提出“以铜为镜可正衣冠”、“以人为镜可以明得失”、“以史为镜可以知兴替”的是()。
1921—1922年召开的华盛顿会议,对中国影响最大的是()。
PassiveSmokingIsWorkplaceKillerPressuremountedonBritainonMondaytotakeactionon(51)smokingwithnewresearchs
Whenwilltheinvestors’conferencebeheld?
最新回复
(
0
)