首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The United Nations was founded lo promote peace, prosperity and human rights. It is doing some what better on the first two coun
The United Nations was founded lo promote peace, prosperity and human rights. It is doing some what better on the first two coun
admin
2010-07-19
48
问题
The United Nations was founded lo promote peace, prosperity and human rights. It is doing some what better on the first two counts than its critics sometimes make out. The last, however, has been such a failure that it is threatening to bring the whole edifice down. Once revered as the creator of all the great universal human-rights rules and instruments, the 53-member Commission on Human Rights has been thoroughly discredited. If it cannot be fixed it needs to be scrapped. In its present form it serves only to make a mockery of the cause.
The reason for this is simple enough. The present committee is packed with members who are themselves serial abusers of human rights. Kofi Annan. the UN Secretary-General, admits that their main purpose in being on the committee is not to strengthen human rights but to protect themselves from criticism. At present, these members include exemplars of virtue such as Zimbabwe, Sudan, Cuba, Saudi Arabia, Nepal and Russia--a veritable roll call of the worst offenders.
A plan of sorts exists to reform this mess. Mr. Annan called for the replacement of the commission, which at present meets for just six weeks once a year, by a leaner, tougher, year-round Human Rights Council, which would be ready to act whenever serious abuse was discovered, and whose members should have a solid record on human rights. America and the other leading democracies backed the idea. The serial abusers did not. In the wrangling at a summit on wider UN reforms, Mr. Annan’s baby was reduced to a skeleton. Many wondered whether it could survive.
Amazingly, it has just. There is now agreement on the need for a new body, on a par with the Security Council, that would meet several times a year including, when necessary, for emergencies. But its size, powers and composition are still up for grabs. The Americans want no more than 30 members, all with solid human-rights credentials, elected by a two-thirds majority of the General Assembly, along with a routine review of human rights in all 191 UN member states. The abusers want as big a body as possible, elected by a simple majority, as at present, with no membership criteria, and no automatic peer review.
Any reform must not just shrink the commission, but must also change the way in which members are elected. At present, regions usually put forward a slate of candidates corresponding to their allotted number of seats, which the General Assembly votes on to the commission as a block. Under one sensible proposal, regions would be required to put forward more contestants than their quota. Each candidate country would then stand separately for election by the General Assembly. Early peer review of all members would further reduce the temptation for thugs to try to get seats. But opposition is fierce, not only from the most notorious offenders, but also from those middle-ranking ones who fear their relatively minor abuses would be put under the spotlight.
Timing is tight. The old, unreformed commission is due to hold its next annual meeting. Mr. Annan wants a new one to be ready to take over by then. That means reaching agreement on a blueprint within the next few weeks. If agreement is stymied, the next best solution will be to wind the existing commission up altogether. Human rights matter too much for the UN to continue to shunt the subject off to a cynical talking shop that has become home to the worst violators. That just blackens the overall reputation of the UN.
Kofi Annan hopes that the future commission on human rights should include ______.
选项
A、those without human rights abuse.
B、more than 30 members.
C、examplars of virtue such as Sudan and Russia.
D、members which ;nay function every week.
答案
A
解析
细节题。由题干定位至第二、三段。第二段末提到了一系列国家,但它们是“人权状况最差的国家”, [C]不符合文意。第三段第二句提到了Annan的改革思路:a leaner,tougher,year-round Human Rights Council,但没有具体指出成员数量,[B]是第四段提到的美国的建议,本句的:whose members should have a solid record on human rights与[A]一致,故为答案。本句后面提到which would be ready to act whenever serious abuse was discovered,[D]不符合文意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JclO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperityandincreasingsocialunrestledtherulingfamilies
MarkRothkoemigratedtotheUnitedStates______.Whonamedpaintingsbytheircolours?
MarkRothkoemigratedtotheUnitedStates______.Rothkowantedtobeanartist______.
Whatistheword"conundrum"inthefirstparagraphmean?ThefederalcourtsaremuchbetterthantheSenateJudicialorethics
OppositiontotheVietnamWarintheUnitedStatesdevelopedimmediatelyafterthebeginningofthewar,chieflyamongtradition
A、Youngpeopleneedmoreexercisethanotherpeople.B、Onecanlivelongerthanothersifonehasmoreexercisewhenoneisyoun
Whenscientistsfirstwarnedinthe1970sthatCFCscouldattackozone,theU.S.respondedbybanningtheiruseinspraycans.B
Doyourememberallthoseyearswhenscientistsarguedthatsmokingwouldkillusbutthedoubtersinsistedthatwedidn’tknow
Doyourememberallthoseyearswhenscientistsarguedthatsmokingwouldkillusbutthedoubtersinsistedthatwedidn’tknow
随机试题
在所提的问题中包含着提问者的观点,诱导对方做出提问者想要得到的答案,这种提问是()
心脏压塞时超声心动图的特征是
与子肿、子痫、子晕发生关系最密切的是()
背景华东机电安装公司通过招投标竞争在某市承包一大型商场的机电安装工程,工程范围包括:供暖及给水排水工程、建筑电气工程、通风与空调工程、建筑智能化工程、消防工程、电梯工程和锅炉安装工程等,合同造价为6200万元。其中变配电所应提前受电为其他建筑设备
只有通过操作系统才能完成对计算机的各种操作。()
会计主体的自制原始凭证只在内部使用,与外单位不存在经济利益关系。 ( )
证券公司作为期货公司的介绍经纪商,能够为客户提供协助开户、提供期货行情信息及交易设施、协助风险控制、办理期货保证金等服务。()
罚金是行政处罚的一种。()
作为读者,要留意作者如何在作品中呈现细小的东西,要学会______细枝末节所传递的信息,一旦善于______这些细节,我们就成了老练的读者。
WhyWeNeedGoodTeachers[A]TherelativedeclineofAmericaneducationattheelementary-andhigh-schoollevelshaslongbeen
最新回复
(
0
)