首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
During the last thirty years, the international economy has experienced a basic change. Im¬provements in the Internet and other
During the last thirty years, the international economy has experienced a basic change. Im¬provements in the Internet and other
admin
2014-03-22
41
问题
During the last thirty years, the international economy has experienced a basic change. Im¬provements in the Internet and other communications have had important effects on world mar¬kets. Faster methods of transport from one place to another have made the world seem smaller to the businessmen. As a result, the world no longer consists of a number of separate economies un¬der the control of different nations. Instead, the nations have been integrated into a single econo¬my, and the integration is becoming more and more complete every year. For the first time in his¬tory, we can truly speak of a global economy.
The most dramatic example of this integration was the oil crisis of 1973 and 1974. It came as a great surprise to the public in the industrial nations to discover that they depended so heavily on imported oil. However, the best evidence for the growing integration is the rapid expansion in the volume of world trade. It went up by about 7% a year during the decade from 1990 to 2000, and in several quasi-industrial (半工业的) countries the growth was even more rapid. As a result, some imported products have become as common as domestic commodity. Some of them are too common for the public to any more realize they are foreign.
Production has also become international, which is manifested by the large corporations step¬ping across national borders and established branches and subsidiaries in several different coun¬tries. As an example, U. S. companies are building automobiles in Canada, Germany, Britain and Japan. In some cases, components of an automobile are produced abroad and shipped to the Unit¬ed States, where it is then finished with the imported parts. When even the United States has the largest number of such corporations, it is not the only. Other multinationals, for instance, are based in Japan, France, Germany, the UK and Italy.
Labor, too, is much more mobile than in the past. Both skilled and unskilled workers can now readily migrate from one country to another. In Europe, for example, there are large num¬bers of Turkish workers employed in the Germany Economy. Doctors, lawyers, and other professionals are also finding it easier to work in foreign countries. The labor market has become in¬ternational, and the number of expatriate workers is continuing to grow.
We learn from the passage that______.
选项
A、some less developed countries maintain a faster growth rate
B、the United States has more international corporations than other countries
C、the U. S. automobile industry is collapsing under competitive pressure from Japan and other industrialized countries
D、skilled workers and professionals find it easier to work abroad than unskilled workers
答案
A
解析
细节题。此题答案可在第二段中找到线索。第二段谈到国际贸易增长时有一句:在1990年到2000年这10年间,在一些半工业化国家(quasi—industrial countries)增长甚至更快一些(the growth was even more faster)。半工业化国家与工业化国家相比,显然是不太发达。B与文章第三段所讲的不符合。第三段说美国在世界上拥有最多的跨国公司,但并不是说比其他所有国家跨国公司的总和还要多。C文章中没有谈到这一点。D在文章中没有这种比较。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JeXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Ifyouareanenergeticpersonwithstrongviewsastotherightwayofdoingthings,youfindyourself______underpressures.
Colorisveryimportanttomostanimalsforithelpsthemtogetalongintheworld.Color【C1】______tomakeananimaldifficult
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestartofarecentschoolweek,shejokedwithherstudents
Generouspublicfundingofbasicsciencewould______considerablebenefitsforthecountry’shealth,wealthandsecurity.
Malnutritionduringweaningage—whenbreastmilkisbeingreplacedbysemi-solidfoods—ishighlyprevalentinchildrenofpoorh
Ifyoudevelopareputationforbeingabletokeepsecretsotherswill______towardsyouwithusefulnewsandgossip.
By1830theformerSpanishandPortuguesecolonieshadbecomeindependentnations.Theroughly20million【C1】______ofthesenati
Althoughmostbirdshaveonlya______senseofsmell,theyhaveacutevision.
SpeakerA:Excuseme,doyouneedahand?SpeakerB:______
Beforehefinallysentitscopiesofftobehandedoutamongmembersofthecommittee,hewentoveritagainandmadesurethat
随机试题
维生素D缺乏性手足抽搐症最常见的症状是
二尖瓣狭窄时,下列哪项可说明瓣月弹性良好
在寸口脉中,右关所候的脏腑是
施工成本管理就是要在()情况下,采取相应管理措施,把成本控制在计划范围内。
乙公司属于以境内外全部生产经营所得认定为高新技术企业的公司,在2015年初汇算清缴2014年度企业所得税时,对有关收支项目进行纳税调整后,自行将全年会计利润500万元调整为全年应纳税所得额600万元,已缴纳所得税税额为90万元。会计师事务所检查时,发现乙公
失明者的听觉、触觉等方面往往会获得超常发展,这说明人的身心发展具有()。
Mr.Glenisamillionaire.Fiveyearsago,afterreturningfromabroadtohismotherland,he【C1】__________hissmallcompany.Spe
党的十八届三中全会决定推行地方各级政府及其工作部门权力清单制度。所谓权力清单,是指对政府及政府部门行使的职能、权限,以清单方式进行列举;行政机关履行职能、行使权力,应当按照依法律、法规确立的清单进行,不属于清单列举范围内的职能和权限,行政机关不得为之。
(1)《劳动法》规定劳动者享有休息的____________。(2)如果法律高于____________,人民就会向律师求助,通过规则解决。(3)网购快捷、方便。但是,一旦出现质量低劣、送货延期等问题.消费者就难以维护自己的____________。填入画
计算机按处理数据的形态分类,可以分为
最新回复
(
0
)