首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Today, the computer has taken up appliance status in more than 42 percent of households across the United States.And these compu
Today, the computer has taken up appliance status in more than 42 percent of households across the United States.And these compu
admin
2015-05-29
77
问题
Today, the computer has taken up appliance status in more than 42 percent of households across the United States.And these computers are increasingly biting wired to the Internet.Online access was up more than 50 percent in just the past year.Now, more than one quarter of all U.S.households can surf in cyberspace.
Mostly, this explosive growth has occurred democratically.The online penetration and computer ownership increases extend across all the demographic levels-by race, geography, income, and education.
We view these trends as favorable without the slightest question because we clearly see computer technology as empowering.In fact, personal growth and a prosperous U.S.economy are considered to be the long-range rewards of individual and collective technological power.
Now for the not-so-good news.The government’s analysis spells out so-called digital divide.That is, the digital explosion is not booming at the same pace for everyone.Yes, it is true that we are all plugged in to a much greater degree than any of us have been in the past.But some of us are more plugged in than others and are getting plugged in far more rapidly.And this gap is widening even as the pace of the information age accelerates through society.
Computer ownership and Internet access are highly classified along lines of wealth, race, education, and geography.The data indicates that computer ownership and online access are growing more rapidly among the most prosperous and well educated: essentially, wealthy white people with high school and college diplomas and who are part of stable, two-parent households.The highest income bracket households, those earning more than $ 75,000 annually, are 20 times as likely to have access to the Internet as households at the lowest income levels, under $10,000 annually.The computer-penetration rate at the high-income level is an amazing 76.56 percent, compared with 8 percent at the bottom end of the scale.
Technology access differs widely by educational level.College graduates are 16 times as likely to be Internet surfers at home as are those with only elementary-school education.If you look at the differences between these groups in rural areas, the gap widens to a twenty-six-fold advantage for the college-educated.
From the time of the last study, the information-access gap grew by 29 percent between the highest and lowest income groups, and by 25 percent between the highest and lowest education levels.
In the long run, participation in the information age may not be a zero sum game, where if some groups win, others must lose.Eventually, as the technology matures we are likely to see penetration levels approach all groups equally.This was true for telephone access and television ownership, but eventually can be cold comfort in an era when tomorrow is rapidly different from today and unrecognizable compared with yesterday.
Judging from the context, what does "digital divide" (Para.3) probably mean?
选项
A、The government’s analysis.
B、The divide between the poor and the rich.
C、The pace of the information age.
D、The gap between people’s access to the computer.
答案
D
解析
本题可参照文章第4段。从第1句话中可知,政府的分析清楚地说明了所谓的数字分水岭,即数字爆炸发展的速度对于每个人是不同的。而这里的数字爆炸明显是指计算机的使用,因为在文章第2段的第1句话里就说到了这种爆炸式的增长,如果和第1段联系起来,爆炸式的增长指的就是计算机的使用。因此正确答案为D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JvLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayearinpay,stockoptions,andbonuses.Inthelastfif
Mostpeoplewouldbe【71】bythehighqualityofmedicine【72】tomostAmericans.Thereisalotofspecialization,agreatdealof【
For【C1】______thebloodshedandtragedyofD-Day,thebeachesofNormandywillalwaysevokeacertain【C2】______:ayearning
Anewbiotechnologyprocedurethatcouldbecomecommerciallyavailableinaslittleastwotofouryearsis"transgenosis",whic
Likemanyconceptsinsocialpsychology,aggressionhasmanydefinitions,evenmanyevaluations.(l)Somethinkofaggressionas
Inthesimplestterms,amarketistheplacewheresellermeetsbuyertoexchangeproductsformoney.Traditionalmarketsstill
Computersarepermeatingalmosteveryaspectofourlives,includingmanyareaspreviouslyuntouchedbytechnology.1.Butunlik
Computersarepermeatingalmosteveryaspectofourlives,includingmanyareaspreviouslyuntouchedbytechnology.1.Butunlik
Howawfulitwouldbetobeacelebrity,alwaysinthepubliceyes,Celebritiesleadvery.stressfullives,nomatter【51】glamoro
Howawfulitwouldbetobeacelebrity,alwaysinthepubliceyes,Celebritiesleadvery.stressfullives,nomatter【51】glamoro
随机试题
某产妇,产后母乳喂养不顺利,改为人工喂养。产后一周左右产妇出现焦虑情绪,易激惹,有时暗自伤心落泪,伴有失眠、便秘等躯体症状。产后两周时,产妇的情绪越来越低落,回避他人,对自己缺乏信心,并因自己不会照顾小孩而有负罪感,有自杀念头。社区护士应提供的护理措施
A、HethinksBakeristoostrictinclass.B、HethinksBakerisnotstraightforward.C、Hethinkssheisunfair.D、Shedoesnotex
外科急腹症的特点,正确的是
当前城市规划管理工作的重要任务是()。
防水混凝土可通过调整配合比,或掺加外加剂、掺合料等措施配制而成,其抗渗等级不得小于(),其试配混凝土的抗渗等级应比设计要求提高()MPa。
导游的素质要求包括()。
幼儿园选择教育内容的依据是()。
《2016年政府工作报告》指出,改革是引领发展的第一动力,必须摆在国家发展全局的核心位置,深入实施创新驱动发展战略。()
Anewreportclaimsthatthemakersofsugar-laden(含糖)drinkssuchassodas,sportsdrinks,energydrinksandfruitdrinkstaked
A、TheterribleeffectsofdroughtonCalifornia.B、Newtechnologiesusedtopreventwaterwaste.C、Amandatoryorderonwatercu
最新回复
(
0
)