首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Most towns up to Elizabethan times were smaller than a modern village, and each of them was built a-round its weekly market wher
Most towns up to Elizabethan times were smaller than a modern village, and each of them was built a-round its weekly market wher
admin
2013-06-10
53
问题
Most towns up to Elizabethan times were smaller than a modern village, and each of them was built a-round its weekly market where local produce was brought for sale and the town folks sold their work to the people from the countryside and provided them with refreshment for the day. Trade was virtually confined to that one day even in a town of a thousand or so people. On market days craftsmen put up their stalls in the open air whilst on one or two other days during the week the townsman would pack up his loaves, or nails, or cloth, and set out early to do a day’s trade in the market of an adjoining town where, however, he would be charged a heavy toll for the privilege and get a less favourable spot for his stand than the local craftsmen. Another chance for him to make a sale was to the congregation gathered for Sunday morning worship. Although no trade was allowed anywhere during the hours of the service (except at annual fair times), after church there would be some trade at the church door with departing country folk.
The trade of markets was almost wholly concerned with exchanging the products of the nearby countryside and the goods sold in the market but particularly in food retail dealing was distrusted as a kind of profiteering. Even when there was enough trade being done to afford a livelihood to an enterprising man ready to buy wholesale and sell retail, town authorities were reluctant to allow it.
Yet there were plainly people who were tempted to "forestall the market" by buying goods outside it, and to "regrate" them, that is to resell them, at a higher price. The constantly repeated rules against these practices and the endlessly recurring prosecutions mentioned in the records of all the larger towns prove that some well-informed and sharp-witted people did these things.
Every town made its own laws and if it was big enough to have craft guilds, these associations would regulate the business of their members and tried to enforce a strict monopoly of their own trades. Yet while the guild leaders, as craftsmen, followed fiercely protectionist policies, at the same time, as leading townsmen, they wanted to see a big, busy market yielding a handsome revenue in various dues and tolls. Conflicts of interest led to endless, minute regulations, changeable, often inconsistent, frequently absurd. There was a time in the fourteenth century, for example, when London fishmongers were not allowed to handle any fish that had not already been exposed for sale for three days by the men who caught it.
In medieval markets, there was little retail trade because
选项
A、money was never used in sales.
B、producers sold directly to consumers.
C、there was not enough trade being done.
D、town authorities were unwilling to make a profit.
答案
B
解析
事实细节题。文章在首段第一句提到,“乡下的人把当地生产的东西带到市场去卖,而镇里的人把他们的工业产品卖给乡下的人”,可见,这种贸易方式是生产者与消费者之间直接的贸易,所以也就不存在整买零卖的贸易形式;此外,第二段尾句还谈到,当权者不允许商人进行整买零卖;所以[B]为答案。[A]项内容在原文中没有提到。[C]与第二段尾句中的Even when there was enough trade being done相悖。[D]项说,城镇的当权者不想获益,这与最后一段内容不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/K0d4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
ThecentralideaconveyedintheabovetextisthatTheauthordirectlydiscussesthefactthat
Accordingtothewriter,thecurrenteconomicsituationinJapanisWhichofthefollowingcanbestsubstitutetheword"Techni
Whatdoestheword"theatre"(Sentence2,Paragraph1)probablymean’?Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtot
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Howdidmobileradiosystemsfinditsbusinesscompetitiveness?Fromthetextwecanseethatthewriterseems
Fromthefirstthreeparagraphs,welearnthatWhenmentioningthe"the3000-to-12000-megatonrange"(Para.3),thewriterist
Nowsomeofthestudentspaymoreattentiontojob-huntingthantotheiracademicwork,accordingtothisfact,writeanessayt
WhereisthesecondcentreofHollywoodfilmmakinginEuropeafterLondon,Paris,orperhapsBerlin?TryPrague.Lastyear,Hol
Inanidealworld,thenation’seliteschoolswouldenrollthemostqualifiedstudents.Butthat’snothowit(1)_____.Applicant
Baghdad,Iraq—If,intime,theattempttoimplantapro-Western,democraticpoliticalsysteminIraqendsupburiedinthedeser
随机试题
患者女,21岁。因“排便困难半月余,伴低热,腰髋部酸胀痛”就诊。患者2~3天排便1次,自细胞升高。查体:骶尾部轻度肿胀,压痛和叩击痛(+)。MRI示:第2骶椎以下溶骨性破坏,软组织肿块向前和后方突出。活检诊断为尤因肉瘤。首选的治疗方法是
案例:甲男,因与乙女交恶,遂意图报复乙女。甲于是购买汽油等燃烧物,并纠集另一犯罪嫌疑人丙(在逃)于2003年7月6日晚,用汽油于乙所居住的理发店放火。当晚,乙女因在别处打麻将而幸免。但因火势很大,将居住于理发店中的两名打工妹陈某与李某烧成重伤。案发后,甲被
在我国,领导人活动安排中特别强调整个领导成员活动安排的
下列哪项可引起下腔静脉扩张
单元调剂的英文缩写为
商业银行董事会和高级管理层将积极创造有利于金融创新的制度和法律环境,及时修订不适应金融创新的有关规定,不断提高监管有效性。()
在学习策略中下列不属于精加工策略的是()。
宪法最主要、最核心的价值在于它是()。
在异步通信中,每个字符包含1位起始位、7位数据位、1位奇偶位和1位终止位,每秒钟传送100个字符,采用DPSK调制,则码元速率为(1),有效数据速率为(2)。(2)
A.alotofmutualbitternesswillcomeB.highlysubjectiveC.differentlybydifferentpersonsD.keeponmoldingyouE.inac
最新回复
(
0
)