首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Nile made Egypt’s civilization possible. The river is more than 400 miles long. In its fertile valley crops are grown for fo
The Nile made Egypt’s civilization possible. The river is more than 400 miles long. In its fertile valley crops are grown for fo
admin
2010-08-07
47
问题
The Nile made Egypt’s civilization possible. The river is more than 400 miles long. In its fertile valley crops are grown for food and cotton for clothing. Mud from the river bottom makes good bricks for houses. Thus ways of getting food, clothing and shelter were close for the Egyptians.
The Nile is a highway for the people of Egypt. Flat bottomed boats and large narrow barges carry products from one city to another. There are also passenger boats on the Nile, carrying people up and down the river. In ancient times huge blocks of stones were floated down the river on barges. These stones are used in making buildings and monuments.
For thousands of years the Egyptians have depended on the Nile for their crops. The land on both sides of the Nile is desert, where crops cannot be raised. But crops grow well in the Nile Valley. In fact, several different crops are often grown on the same land during the same year.
Once the Nile flooded each year, overflowed its banks, and carried rich soil in land every summer. These floods were caused by early summer rains.
At present there is a series of dams on the Nile. Water raised high in the river each summer as usual. The people do not let the Nile flood, however. They store the water behind dams. It is now possible to use the water as needed, not just at flood time.
Which of the following can best summarize the passage?
选项
A、The Nile is the source of flood.
B、The Nile is a highway for the people in Egypt.
C、The flat bottomed boats have been used.
D、The Nile made Egypt’s civilization possible.
答案
D
解析
主旨题。A项很明显不正确。B、C都是关于尼罗河的细节,不能用来概括整篇文章,故不正确。文章第一句就指出尼罗河使埃及文明成为可能,然后从几个方面展开全文,所以应选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KIxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Duringthe1980s,womenstartedtoplayamoreimportantrolein______.Theterm"unionization"(Line1,Paragraph5)referst
SoftwarepiracyproblemsexistandhavebeenexacerbatedinrecentyearsduetoISoverload,decentralizedpurchasing,budgetc
Themainsubjectofthetalklasttimewas______ofearlyagriculture-basedsociety.
Whatdoweknowabouttheoriginoflanguage?
Whethertheeyesare"thewindowsofthesoul"isdebatable;thattheyareintenselyimportantininterpersonalcommunicationis
Ifyouintendusinghumorinyourtalktomakepeoplesmile,youmustknowhowtoidentifysharedexperiencesandproblems.Your
Whowillspeakupforinternationalcapitalism?Governmentsandbusinesses.Whatapitythatis!Thesesupposeddefendersofglo
Ihavenoticedthatchildrenarenotevenbeingschoolinsocialgraces.AtaSundaybrunch,aclownwasmakingballoonanima
Afindinginrecentyearsshowsthatmencannotmanufacturebloodasefficientlyaswomencan.Thismakessurgeryriskierforme
随机试题
行驶中蓄电池突然损坏如何处理?
A.冰片B.芒硝C.阿魏D.滑石E.血竭易升华的饮片是
能够饱含并透过相当数量重力水的岩层或土层称为()。
依据《中华人民共和国水污染防治法》,()可以根据本行政区域水环境质量状况和水污染防治工作的需要,确定本行政区域实施总量削减和控制的重点水污染物。
销毁公文的主要方式有焚毁、重新制成纸浆、掩埋、清洗消磁。()
三年前,某咨询公司在一份报告中预测,到2030年,全自动驾驶出租车将占据全球三分之一以上的汽车出行市场。这在当时看来似乎有些______。而现在,正如这份报告所说,尽管向自动出行的转型无法______,但整个汽车行业在包括法律法规、基础设施、投资与消费
某社会学家认为:每个企业都力图降低生产成本,以便增加企业的利润,但不是所有降低生产成本的努力都对企业有利,如有的企业减少对职工社会保险的购买,暂时可以降低生产成本,但从长远看是得不偿失,这会对职工的利益造成损害,减少职工的归属感,影响企业的生产效率。以下哪
下列给定程序中,函数fun的功能是:先从键盘上输入一个3行、3列的矩阵的各个元素的值,然后输m出主对角线元素之和。请改正程序中的错误,使它能得出正确的结果。注意:部分源程序在文件MODI1.C中,不要改动main函数,不得增行或删行,也
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledTheImportanceofInformationSecurity.Youshouldwri
A、ItisstillOK.B、Youmaybelaughedat.C、Youmaymakebaddecisions.D、Youcouldneverdomaths.B新闻最后提到,如果你对莎士比亚和奥斯丁不够了解的话,
最新回复
(
0
)