首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As the U.S. finds itself increasingly intertwined with its global partners, keeping alive its commitment to free trade will prov
As the U.S. finds itself increasingly intertwined with its global partners, keeping alive its commitment to free trade will prov
admin
2010-07-24
5
问题
As the U.S. finds itself increasingly intertwined with its global partners, keeping alive its commitment to free trade will prove crucial to future expansion. The world owes much of its current prosperity to postwar efforts aimed at dismantling commercial barriers; over the last five years, international trade has led to economic growth, climbing at an average rate of 6.4 percent, compared with a 3.1 percent in world production and consumption. But efforts to open markets further have slowed as many countries have moved to protect endangered industries. The U. S. has been guilty as well, restricting imports of automobiles, steel and textiles. Any rebound in trade deficits may make new protectionist measures hard to resist.
While Washington needs outside cooperation to solve economic problems, its enthusiasm for working with other nations has always waxed and waned. The low point was reached during President Reagan’s terms, when foreign governments voiced alarm over the over buoyant (增长过快的) dollar and America’s budget deficit, the administration shrugged off the complaints with a lecture on supply-side economics. on balance, though, the recent trend has been toward closer consultation among the U. S. arid its principal trading partners, particularly on intervention in world currency markets to stabilize exchange rates.
If anything, the importance of multilateral negotiation seems destined to grow as the world’s economic geography continues to change. For instance, Japan, already flush with funds, is poised to assume a larger financial role in such global organizations as the World Bank and the International Monetary Fund. And the Maastricht Treaty to integrate the European Union will further reshape the global order. Where America technological know-how and marketing power once dominated world markets, Americans now find themselves jockeying for business amid a throng of muscular new rivals. The U.S. must learn to compete as one among equals or fall behind.
According to the passage, what is the role of the U.S. in regard to protectionism?
选项
A、The U. S. is an advocate of protectionism
B、The U. S. is a victim of protectionism
C、The U. S. resists protectionism
D、The U. S. opposes but also practices protectionism
答案
D
解析
事实判断题。第一段的最后两句话说到“The U. S. has been guilty as well,restricting imports of automobiles,steel and textiles.Any rebound in trade deficits may make new protectionist measures hard to resist(美国也同样有罪,因为它限制了汽车、钢铁和纺织品的进口。任何贸易赤字上的反弹都可能使新的保护主义措施难以抵制) ”,由此,我们可以看出,美国也实行了保护主义,但是前面提到了各国冲破贸易壁垒的努力。因此,D) 的叙述更全面。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KQN7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Aproblemrelatedtothe【B1】______forlanduseiswhethercropsshouldbeusedtoproducefoodorfuel.Twoareaswillbeexami
A、In1904.B、In1905.C、In1914.D、In1915.A此题为时间题。文中明确指出“thebookwaspossiblypublishedin1904orbefore”,A选项最为接近。
MysteryofTimeIfyoucanreadaclock,youcanknowthetimeofday.Butnooneknowswhattimeitselfis.Wecannotsee
MysteryofTimeIfyoucanreadaclock,youcanknowthetimeofday.Butnooneknowswhattimeitselfis.Wecannotsee
A、Collegesanduniversitiesaresmallerthanbefore.B、Allcollegestudentsstudytobecometeachersorministers.C、Differentk
As【B1】______learnmoreabouthowchildren’sintelligencedevelops,theyareincreasingly【B2】______bythepowerofparents.The
As【B1】______learnmoreabouthowchildren’sintelligencedevelops,theyareincreasingly【B2】______bythepowerofparents.The
As【B1】______learnmoreabouthowchildren’sintelligencedevelops,theyareincreasingly【B2】______bythepowerofparents.The
随机试题
深度知觉的产生有哪些线索?
以下可主寒证的脉象有
急性牙髓炎的应急处理最好是
子宫收缩乏力可导致()。
沈某向住建委申请公开一企业向该委提交的某危改项目纳入危改范围的意见和申报材料。该委以信息中有企业联系人联系电话和地址等个人隐私为由拒绝公开,沈某起诉,法院受理。下列哪些说法是正确的?
旧沥青路面再生采用现场热再生工艺的优点有()。
法治的核心是:制约国家权力的滥用、保障公民的自由权利。()
《御园敕令》
Whatimpactcanmobilephoneshaveontheirusers’health?Manyindividualsareconcernedaboutthesupposedilleffectscaused
Anthropologistsusuallystudysimple,unindustrializedsocietiesbecausethenumberof______islimited.
最新回复
(
0
)