首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Miserabilists’ fear of change; idealists’ hope for a better world; an all-purpose adult nostalgia for lost youth; all these thin
Miserabilists’ fear of change; idealists’ hope for a better world; an all-purpose adult nostalgia for lost youth; all these thin
admin
2020-03-28
51
问题
Miserabilists’ fear of change; idealists’ hope for a better world; an all-purpose adult nostalgia for lost youth; all these things ensure a ready hearing for claims that childhood is in crisis. Britons are especially worried. They fear that the young today are sadder than previous generations— stressed, and turned off learning by too much testing. Children may be nastier as well: bullying is an "epidemic" in schools, according to one recent survey. They seem in danger like never before.
No wonder a report published on February 2nd by the Children’s Society, entitled "A Good Childhood”, claiming that far too few British children have one, has received widespread notice. Children suffer because adults put their own needs first, the panel concluded, and only a wholesale shift away from competitiveness and individualism can save them. Right-wing commentators agreed with its criticism of single parents and working mothers, left-wing ones with its call for more redistribution of income and less-advertising to children. Both overlooked one striking finding; that most children are doing just fine.
Amid the statistics on teenage pregnancy rates (higher than elsewhere in Europe, lower than in America), mental illness (a tenth of 5-16-year-olds are sufferers) and drunkenness (a third of 13-15-year-olds have been drunk at least twice, a share three times higher than the European average) , came some more heartening figures: 70% of 11-16-year-olds say they are very, or completely , happy, and only 4% say that they are at all unhappy. The report rolls the latter in with the 9% of children who describe themselves as neither happy nor unhappy to claim that 13% are "less than happy". But clearly, very few children agree with adults that they are in deep trouble.
In "Reclaiming Childhood”, Helene Guldberg, a child psychologist at the Open University, examines the same facts and draws different conclusions. Rising rates of mental illness among the young, she argues, reflect readier diagnosis, and bullying has increased because the word is now used to mean the infliction of even the slightest emotional bruise. She thinks many attempts to improve children’s lives, such as anti-bullying campaigns, and the parenting lessons proposed by the Children’s Society, are likely to be counterproductive. "Suggesting that all parents need to be taught how to do their job risks creating a self-fulfilling belief in parents’ incompetence and children’s lack of resilience," she says.
Britain is no Utopia, of course. As in other rich countries, children find it too easy to sit indoors, staring at screens and overeating. They lack the protection afforded by the Nordic belief in the sacredness of outdoor play, or the shared family meals of Mediterranean countries. A large minority ape their elders’ drinking habits and a few, but still too many, become parents while still children themselves.
According to statistics, teenagers in Britain
选项
A、have a higher pregnancy rate than those in America.
B、agree with adults that childhood in Briton is in crisis.
C、describe themselves, in great numbers, as neither happy nor unhappy.
D、suffer more serious drinking problems than those in Europe.
答案
D
解析
细节题。题目问的是“根据文中提供的数据,我们可以得到的关于英国青少年的什么信息?”。由“Amid the statistics on teenage pregnancy rates(higher than elsewhere in Europe,lower than in America),”可看出英国青少年的怀孕率低于美国,故排除A项。由“But clearly,very few children agree with adults that they are in deep trouble. ”可知,很少有孩子说他们陷入麻烦中,故排除B项。由“the 9%of children who describe themselves as neither happy nor unhappy”可知,只有9%的孩子说他们既不开心也不痛苦,“9%”跟“in great numbers”不是一个概念,故排除C项。根据第三段第一句“…drunkenness(a third of 13-15-year-olds have been drunk at least twice,a share three times higher than the European average)”可知,在英国的13岁至15岁的青少年中,每个年龄段酗酒率都是高于欧洲国家平均水平的,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KiWd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whateffectdoesexcessivepositiveionizationhaveonsomepeople?Ahighnegativeioncountislikelytobefound______.
Somepeoplesaythatolderpeopleshouldlivewiththeiradultchildren.Otherssaythattheyshouldn’t.Whichdoyouthinkist
PeoplecanonlyobtaininformationabouttheSevenWondersoftheWorldintheprintedencyclopedias.
Whoisplanningtointroducearatingsystemthissummerforuniversitystudents?
Whoisplanningtointroducearatingsystemthissummerforuniversitystudents?
Thetechnologyoffersthehopeofabetterworld,butpresentshazardsifmishandled.
Itwasamomentmostbusinessexecutiveswouldpausetosavor:latelastyear,GermansportinggoodspioneerAdidaslearnedthat
Tobeginwith,wearewitnessinga(31)explosionof"solos"—peoplewholive(32),outsideafamilyaltogether.Between1970and
Tobeginwith,wearewitnessinga(31)explosionof"solos"—peoplewholive(32),outsideafamilyaltogether.Between1970and
Thetwobooks,FinalExam:ASurgeon’sReflectionsonMortalitybyPaulineChen,andBetter:ASurgeon’sNotesonPerformanceby
随机试题
A.等容收缩期末B.等容舒张期末C.快速射血期末D.快速充盈期末左心室内容积最小的是
足少阳胆经的居髎穴,位于
根据不可撤销的人寿保全信托,以委托人为被保险人购买人寿保险保单,保单所有人是一个不可撤销的生存信托,保险金的收益人是信托本身。受托人支付保费可以采取多种方式,其中不包括( )。
为资金盈余方与资金需求方提供服务、促使资金供求双方实现资金融通的机构称为()。
以下关于项目收尾的概念,理解不正确的一项是________。
A公司是一家具有独立生产能力的、中等规模的医药股份公司,在国内拥有十几家公司和办事处,经济效益较好,技术研发实力较强。虽然该公司发展较快,但它的绩效管理系统存在很大的问题,特别是在工作绩效的改进方面一直裹足不前,导致企业无法实现跨越式发展。结合本案例回答以
Theyalsowantthepolice’suseofforcekeptincheck,especiallyinpoorneighborhoodswhereeveryoneisapttobetreatedlik
调试方法中的【】最适合小规模程序的排错。
【B1】【B12】
Parents’Homework:FindPerfectTeachersforKidsA)TomiHalldidwhatshecouldtolobbyforthebestteachersforhertwochi
最新回复
(
0
)