首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In 2008, Mark Lynas, an environmental activist, was unsparing in his criticism of genetically-modified (GM) food companies, call
In 2008, Mark Lynas, an environmental activist, was unsparing in his criticism of genetically-modified (GM) food companies, call
admin
2021-09-17
42
问题
In 2008, Mark Lynas, an environmental activist, was unsparing in his criticism of genetically-modified (GM) food companies, calling their claims that GM crops could feed the world "
outlandish
" and dismissing arguments that they could better cope with the impact of climate change "a new line in emotional blackmail" .
In his speech at the Oxford conference on January 3rd, Mr. Lynas was no less uncompromising. "We will have to feed 9.5 billion hopefully less poor people by 2050 on about the same land area as we use today, using limited fertilizer, water and pesticides. The only way of squaring this circle will be through GM."
Tom Macmillan of the Soil Association, which promotes the practice of organic farming, dismissed Mr. Lynas’s views and said that GM crops require extra herbicides and dearer seeds while producing more resistant weeds and pests.
Mr. Lynas’s speech spotlights a growing tension within the environmental movement over how far to embrace technologies that have environmental benefits, when they work, but which raise fears of environmental disaster if they don’t. Mr. Lynas makes the point that greens are happy to accept scientific findings when it comes to climate change, but dismiss them as biased when they attribute benefits to GM.
Mr. Lynas’s speech also added intriguing twists to an old debate. As he pointed out, regulatory delays introduced as a result of anti-GM movements are getting longer. Many GM crops have been waiting a decade or more for approval. And this has a cost. Mr. Lynas quotes figures from Crop Life, a Brussels based agricultural-technology association, which show that it now costs $139 million to move from discovering a new crop trait to full commercialization. That means only big companies can afford to do it, says Mr. Lynas.
Once, criticism of GM crops advanced on all fronts: these things were unnatural, an abuse of science; they would be bad for human health and so forth. The scientific fears have so far proved groundless. The main burden of complaint now seems to be that GM technology is a product of large companies which are unresponsive to public concerns. There is obviously much to be said for and against that charge. But for the moment it is worth noting two things. First, how much narrower the complaint is than the anti-GM criticism of only a few years ago. And second, as Mr. Lynas himself points out, how much critics of the technology have themselves contributed to the dominance of large firms, by raising the cost of developing GM crops so high.
Figures from Crop Life association are mentioned to show_____.
选项
A、the high expenses for developing new GM crops
B、big companies’ strengths in GM crops marketing
C、the great costs of anti-GM movement
D、the worsening of regulatory delay
答案
C
解析
细节题。由crop Life定位到第五段,本段引用Crop Life协会统计的数据,说明从发现转基因作物的新特征到将其商业化这一整个过程需要巨额资金。而下文也接着指出,这一切又导致了大公司对转基因技术和营销的垄断。因而本段一环扣一环,重在说明一切问题的源头在于反转基因运动。引用高额的数据正是为了表明反转基因运动造成的巨大代价。所以正确答案为C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Kl1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
【F1】Aleakedstudyexamininggenetically-modifiedcornrevealsthatthelab-madealternativetoorganiccropscontainsastartli
The21stcenturyisacenturyofbiotechrevolution.【F1】Yetbeforehumanbeingsareabletofullyenjoythefruitsofthebiotec
Overthepastcentury,allkindsofunfairnessanddiscriminationhavebeencondemnedormadeillegal.【F1】Butoneinsidiousform
Islamiclawisaparticularlyinstructiveexampleof"sacredlaw".Islamiclawisaphenomenonsodifferentfromallotherforms
Asthebanksterphenomenonhassoeloquentlyillustrated,Homosapiensisexquisitelysensitivetoinjustice.【F1】Manypeoplegru
Asthebanksterphenomenonhassoeloquentlyillustrated,Homosapiensisexquisitelysensitivetoinjustice.【F1】Manypeoplegru
Asthebanksterphenomenonhassoeloquentlyillustrated,Homosapiensisexquisitelysensitivetoinjustice.【F1】Manypeoplegru
SincethisconcernaboutthedeclineandfalloftheEnglishlanguageisnotperceivedasagenerationalphenomenonbutrathera
Formostofhumanhistoryrichpeoplehadthemostleisure.Ontheotherhand,thepoorhavetypicallyworkedpersistently.Hans
Formostofhumanhistoryrichpeoplehadthemostleisure.Ontheotherhand,thepoorhavetypicallyworkedpersistently.Hans
随机试题
为了比较两个地区男性肺癌的发病率,当需要用直接法进行率的标准化时,不需要的条件是
治疗暑湿袭表证之高热,应首选
主动脉瓣中度狭窄时瓣口面积为
A.新斯的明B.毒扁豆碱C.阿托品D.碘解磷定E.氯磷定局部应用治疗青光眼,作用较毛果芸香碱强而持久的药物是
先张法预应力构件适用的条件是()。
下列关于新股网上发行的说法中,错误的是()。Ⅰ.网上发行虽然高效安全,但要占用大量的人力、物力和财力,不具有经济性Ⅱ.网上发行虽具有经济性的优点,但效率不高且安全性差Ⅲ.网上发行不但具有经济性的优点,而且整个发行过程高效、安全Ⅳ
用配方法化二次型f(x1,x2,x3)=x12+2x1x2+2x1x3-4x32为标准形.
已知IP地址172.2.14.33和172.2.14.34、172.2.14.65和172.2.14.66预留给RG与其它路由器互联,请根据下图所示网络结构回答下列问题。如果在不改变路由表项的前提下,在路由器RF最多可再接入的路由器数量是______
在一个c源程序文件中定义的全局变量,其作用域为()。
PASSAGETHREEWhatisthepassagemainlyabout?
最新回复
(
0
)