首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)The Muslim calendar, now in its 1,431st year, follows the cycle of the moon rather than the sun. This means it shifts by 11 d
(1)The Muslim calendar, now in its 1,431st year, follows the cycle of the moon rather than the sun. This means it shifts by 11 d
admin
2016-11-03
41
问题
(1)The Muslim calendar, now in its 1,431st year, follows the cycle of the moon rather than the sun. This means it shifts by 11 days a year in comparison with the Gregorian calendar, completing a full cycle in about 33 years. And it ignores the seasons. Ramadan(斋月), the month of fasting which this year began on August 12th, is now taking place slap in the middle of the Arab world’s summer holiday. Those who observe the fast must not only put up with the heat and the ensuing dangers of dehydration and exhaustion. There are economic costs that did not weigh a generation ago, when consumer culture had yet to take hold. Across the Arab world, for instance, the price of cooking oil shoots up, since fried sweets are a Ramadan speciality. The cost of sugar rises too. So does the price of honey, especially in the Maghreb. Food importers do particularly well out of pistachios(开心果), dates and dried apricots. Caf6s close by day but often make up for that with late-night revels. Many big new television shows are launched during Ramadan, accounting for a third of annual advertising revenue for Arab satellite television stations.
(2)But for many businesses, especially government ones, productivity plummets as the working day shortens by two or three hours. The stock market, however, usually surges, according to a recent study by Ahmad Etebari, a professor at the University of New Hampshire. Studying market patterns in Muslim countries between 1989 and 2007, he found that returns during Ramadan were almost nine times higher than in the rest of the year. The reason, he says, is that the seasonal cheer encourages optimism and thus risk-taking.
(3)But a summer Ramadan is, overall, bad for the economy. Governments worry about the higher cost of producing more electricity. The lights stay on longer, as people have to eat after nightfall. Kuwait’s electricity ministry has given warning of power cuts and electricity rationing, since more locals will stay at home for Ramadan, with air conditioners on full throttle, rather than go abroad, as many of them usually do in August The authorities in many Arab countries offer food subsidies to ensure that families can afford basic staples. Price controls are often imposed on retailers who are tempted to raise prices to take advantage of increased demand.
(4)Western tourists hesitate to spend their holidays at a time when food can be hard to find during the day and alcohol sales are suspended, as in Morocco. Muslim tourists may also choose to stay at home for Ramadan. Egypt, where August is a peak month for tourists from other Arab countries, has launched a festival to entice this high-income customers to come and celebrate away from home.
(5)Visits from the millions of North Africans who work in Europe have been shortened or shifted to earlier dates, as they are less keen to visit their families back home when the weather is scorching. Ferry companies say bookings for Algeria, Morocco and Tunisia, which used to peak at the end of August as families returned to Europe for the start of the school year, piled up at the beginning of the month, just before Ramadan. Meanwhile, Arabs who can afford to fly north and west prefer to spend the fasting month in gentler climes.
To ensure the Ramadan run smoothly, the following measures are taken by governments of the Arab countries EXCEPT _____.
选项
A、restricting and planning the electricity use
B、encouraging the citizens to go abroad
C、providing the citizens with food subsidies
D、controlling prices to hinder some opportunists
答案
B
解析
定位到第3段。根据第3段最后两句可知,为了将经济影响降到最低,科威特电力部已经发出断电和电力定量配给的警告。很多阿拉伯国家的政府部门提供食品补贴,并对零售商们实施价格监控。因此A(限制和计划用电)、C(为市民提供食物津贴)、D(对物品价格进行控制,以防止投机分子)都是政府在斋月期间采取的有利经济的措施,而B(鼓励市民出国)并非政府的措施,文中提到的go abroad是人们以往在8月份的做法,并非受到政府的鼓励,因此选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/L57O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ThefirstEnglishcolonyinAmericawasfoundedinVirginia.Between1607and1733,theBritishestablished______coloniesalong
A:Mr.Greenisirritating.B:Theweatherhasbeenquitedelightfulthissummer,hasn’tit?B’sanswerviolatesthemaximof___
Dopeoplewhochoosetogoonexotic,far-flungholidaysdeservefreehealthadvicebeforetheytravel?Andeveniftheypay,
Dopeoplewhochoosetogoonexotic,far-flungholidaysdeservefreehealthadvicebeforetheytravel?Andeveniftheypay,
Whatkindoftoneisusedwhenwhatissaidincludesconnotativemeaning?
Morepeopledieoftuberculosis(结核病)thanofanyotherdiseasecausedbyasingleagent.Thishasprobablybeenthecaseinquit
AproverballegedlyfromancientChinawaswidelyspreadintheWest"Ifyouwanttobehappyforafewhours,gotogetdrunk;
AgeneralelectionisheldintheU.K.every______years.
InWesternCulturesyoudon’topenacloseddoorwithoutknocking,unlessitisyourownoroneclearlyinapublicplace.Or【M1
Inourtimeitisbroadlytruethatpoliticalwritingisbadwriting.Whereitisnottrue,itwillgenerallybefoundthatthe
随机试题
Tom,withadog,______standingatthegate.
溶血性贫血时,血涂片红细胞中常可见到
患者,女性,65岁,次日准备行冠状动脉旁路移植术,晚餐时家人及室友劝其多吃点饭,晚餐后患者主诉心前区疼痛、憋气,立即舌下含服硝酸甘油片1mg,症状不缓解,患者仍主诉心前区及在肩胛后疼痛伴有大汗,频发室性早搏,该患者可能发生了
某公司承建一座双孔箱涵顶进工程。箱涵横断面总宽度28m,预制高度6.5m,沿道路中线预制长度22m。箱涵前设钢刃脚,顶进后背挡土墙用工字钢密排,混凝土预制顶进后背块做后背。预制箱涵采用明挖基坑施工,基坑自然放坡,坡度1∶0.5。现况地面标高为20.5
下列不属于个人住房贷款的主要风险点的是()。
马路上的红绿灯从上到下排列顺序是黄、红、绿。()
在一次聚会上,10个吃了水果色拉的人中,有5个很快出现了明显的不适。吃剩的水果色拉立刻被送去检验。检验的结果不能肯定其中存在超标的有害细菌。因此,食用水果色拉不是造成食用者不适的原因。如果上述检验结果是可信的,那么以下哪项对上述论证的评价最为恰当
在设计窗体时双击窗体的任何地方,可以打开的窗口是( )。
PassageThreeWhichparagraphssupporttheauthor’sideathatextremegamesarepopular?
A—interestrateB—nottransferableC—thesumofthedepositD—demanddepositE—currentaccountF—fixeddepositC—irrevocablecre
最新回复
(
0
)