首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The silent young woman in bed number six is called Jasmine. So am I, but names are only superficial things, floats bobbing on th
The silent young woman in bed number six is called Jasmine. So am I, but names are only superficial things, floats bobbing on th
admin
2016-06-30
42
问题
The silent young woman in bed number six is called Jasmine. So am I, but names are only superficial things, floats bobbing on the surface of the water, and we share deeper connections than that. Which is why she fascinates me—why I spend my off-duty time sitting beside her.
Today is difficult. The ward heaves with patients and I am kept busy. Finally, late in the afternoon, I get a few moments to take it over to the orange plastic chair beside her bed. "Hello, Jasmine," I say, as if greeting myself. She does not reply. Jasmine never replies. She is down too deep.
Like me, she has been sea-damaged. I too, am the daughter of a fisherman, so I bait my words like fish-hooks, cast them into her ears, imagine them sinking down through cold, dark water. Down to wherever she may be. "I have little time today, " I tell her, touching her hair. With Jasmine, it is always difficult not to touch. She is that rare thing, a truly beautiful woman. Because of this, people invent reasons to walk by. I catch them looking, drinking her in, feeding on her. They are barracuda, all of them. Great beauty is something Jasmine and I do not share. I am glad of it. "Your father may be here soon," I say. "Last week he said he would come. " Jasmine says nothing. Her left eyelid flickers, perhaps.
It is two months since the incident on her father’s fishing boat, since she fell overboard, sank, became entangled in the nets. It was some time before anyone noticed, then there was panic. Her father hauled her back on board and sailed for home. When he finally arrived, he carried ashore what he thought was his daughter’s body. Fortunately, there was a doctor in the village that morning, a young man visiting relatives. It was he who brought this drowned woman back from the brink, he who told me her story. She opened her eyes, he said, looked up at her father and spoke a single word—then sank again, this time into coma. Barracuda. That is what Jasmine said.
When her father visits, he touches her hair, kisses her cheek, sits in the orange plastic chair at the side of her bed and holds her hand. Like my own father, he has the big, brown, life-roughened hands of a fisherman. He too smells of the sea, and pretends he is a good, simple man. Jasmine. We share so much: we are almost one.
I remember early mornings, my hair touched to wake me, my father lifting me half-asleep from my bed, carrying me, dropping me into his boat. His voice rough in my ear, his hands rough on my skin. I never wanted to go, but I was just a child. He did as he wished.
"Jasmine, you have a life inside you. Can’t you hear it calling?" I watch Jasmine’s eyelids, waiting for her to bite.
The author narrates the story with a touch of______.
选项
A、delight
B、hopefulness
C、resent
D、depression
答案
B
解析
推断题。文章通篇贯穿着作者对患者贾丝敏的同情和关怀,要确定作者讲述这一经历时的语气也应以作者对贾丝敏的态度为参考。作者在最后一段继续呼唤贾丝敏,并且说I watch Jasmine’seyelids,waiting for her to bite.可见作者是怀有希望的,故[B]为答案。根据文章内容很容易判断作者不可能是以快乐的口吻叙事,故先排除[A];虽然作者对自己和贾丝敏的渔民生活和她们的父亲不满,但并不是以憎恶的语气叙事,故排除[C];全文的语气比较忧伤,但文章最后表达出作者的希冀,故用“沮丧”来形容作者叙事的语气不妥,排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LHPK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Atlasttheprisonerdecidedto______thepoliceandtoldthemthetruthinsteadofallthoselies.
UniversitystudentsarebusypreparingforexamstogetallkindsofcertificatesforEnglishproficiency,computerskills,acco
Writeanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowingsituation:Writea"ThankYou"lettertoMr.Smithforhisrecommen
Jobsatisfactionisabusinesstermthatreferstoaperson’scontentmentwithhisorherjob.Numerousfactorscan【C1】______to
Accordingtothepassage,seeingandperceivingare______.
IfyoufindithardtolikeJamesInhofe—theSenatorfromOklahomawhofamouslycalledclimatechangethe"greatesthoaxperpetr
Priorityshouldbegiventopeople’slivelihoodandtheirtangiblebenefits.Theunderlinedpartmeans______.
Whichofthefollowingbestexplainsthemeaningof"Shesaidweshouldfinishtheworkassoonaspossible"?
Honestyisavirtue,andtellingalieismorallywrong.Buthowcanyou【C1】______ifsomeone’slying?Theansweris,they’repr
Sometimesweforgetaboutour______andtrytoblendinwithoursurroundings.
随机试题
社会学形成时期的代表人物有【】
影响价格的基本因素包括()
A.祛风通络,利水B.祛风湿,强筋骨,利水消肿C.祛风湿,杀虫解毒D.祛风湿,消痰水E.祛风通络,凉血消肿桑枝的功效是
下列关于机械传动式钢筋切断机安全操作要点的论述中,错误的是()。
某制造企业2014年取得商品销售收入3000万元,出租设备租金收入200万元,发生与生产经营有关的业务招待费支出18万元。根据企业所得税法律制度的规定,该企业在计算当年应纳税所得额时,准予扣除的业务招待费为()万元。(2015年)
甲公司2014年度至2016年度对乙公司债券投资业务的相关资料如下:(1)2014年1月1日,甲公司以银行存款1800万元购入乙公司当日发行的5年期公司债券,作为持有至到期投资核算,该债券面值总额为2000万元,票面年利率为5%,每年年末支付当年利息,到
游览活动中因旅游者个人过错造成走失,旅游者被找到后,导游人员应该对他()。
唐代时期,“以刑律分类为门,附以格敕”编纂而成的法律是()。
A、Ahighschoolstudent.B、ChiefeditorofPrincetonReview.C、AuthorofTheBest361Colleges.D、ATVhost.C细节题。该对话开篇就介绍道:Well
A、Becauseshehasgotanappointment.B、Becauseshedoesn’twantto.C、Becauseshehastowork.D、Becauseshewantstoeatina
最新回复
(
0
)