首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their w
British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their w
admin
2013-11-12
70
问题
British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their work may enable abandoned farms to become productive once more. Tim Flowers and Tony Yeo, from Sussex University’s School of Biological Sciences, have spent several years researching how crops, such as rice, could be made to grow in water that has become salty. The pair have recently begun a three-year programme, funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council, to【C1】______which genes enable some plants to survive salty conditions. The aim is to breed this【C2】______into crops, starting with rice. It is estimated that each year more than 10m hectares of agricultural land are【C3】______because salt gets into the soil and stunts plants. The problem is caused by several factors. In the tropics, mangroves(红树林)that【C4】______swamps and traditionally formed【C5】______to sea water have been cut down. In the Mediterranean, a series of【C6】______have caused the water table to drop, allowing sea water to seep in. In Latin America, irrigation often causes problems when water is【C7】______by the heat, leaving salt deposits behind. Excess salt then enters the plants and prevents them functioning【C8】______. Heavy concentrations of minerals in the plants stop them drawing up the water they need to survive. To overcome these problems, Flowers and Yeo decided to breed rice plants that take in very little salt and store what they do absorb in cells that do not affect the plants’ growth. They have started to breed these characteristics into a new rice crop, but it will take about eight harvests before the resulting seeds are ready to be considered for【C9】______use. Once the characteristics for surviving salty soil are known, Flowers and Yeo will try to breed the【C10】______genes into all manners of crops and plants. Land that has been abandoned to nature will then be able to bloom again, providing much needed food in the poorer countries of the world.
A)evaporated I)create
B)barriers J)capability
C)normally K)establish
D)economic L)ensure
E)excluded M)capacity
F)lost N)commercial
G)droughts O)appropriate
H)perfectly
【C7】
选项
答案
A
解析
空前系动词及空后介词by提示所填词应为动词的过去分词。根据常识不难推断heat(高温)会导致水蒸发,故所填词应该含有“蒸发”之意,答案为A)evaporated(蒸发)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LK27777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
TheGeneralElectricCompany,oftencriticizedforthecomplexityofitsstructureandtheresultingopacityofitsnumbers,sai
EmergencyRoomsMillionsofAmericansvisitanemergencyroomeachyear.MillionsmorehaveseenthehitTVshow"ER".This
Everypersonhasadreamofhowtheywouldlivetheirlifeifhedidnothavetospendalargeamountofhistimeworking.Most
HowtoSurviveaLayoffYou’velostyourjob,butit’snottheendofyourcareer.Getthehelpyouneedtosetyoubackon
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOnEarthHour.Youshouldwriteatleast150wordsfol
A、WhereUFOscame.B、TheHeaven.C、TheRiverofHeaven.D、Lightinthesky.C细节题。由四个选项可以推测,本题的内容和某事物有关。文中提到银河系远离地球,无法用肉眼看到,从“To
Forcenturies,explorershaveriskedtheirlivesventuringintotheunknownforreasonsthatweretovaryingdegreeseconomican
Everyculturehasitsownbodylanguage,andchildrenabsorbitsnuancesalongwiththespokenlanguage.AFrenchmantalksandm
A、Lookdownatourfeet.B、Lookaheadofus.C、Controlourrunningspeed.D、Lookatthecarsahead.B细节辨认题。短文中提到,跑步时应该尽量抬起头来向前看,
中国的许多酒精饮料(alcoholicdrinks)都是非常独特的,和其他国家的酒不同。外国游客第一次喝的时候可能有点小心翼翼。然而,一旦他们尝了一两种样品,他们就准备好品尝各种可以喝的饮料了,而且他们会发现自己真的很喜欢!几个世纪以来,许多不同种类的酒
随机试题
三联根除Hp治疗失败者,应选用下列哪种方案
自发性气胸典型临床表现是
糖尿病患者出现强烈饥饿感、心悸、手颤,出汗可能的原因是
企业以公允价值计量资产,应当考虑该资产的特征,下列项目中,属于资产特征的有()。
一名热心的出租车驾驶员发现有乘客将钱包遗失在车上,包内有人民币2000多元和一部分美金,还有社保卡、身份证等证件,于是将包交到派出所,请求民警帮助寻找失主。民警根据身份证上的信息,在人口系统中进行查询,但是人口系统中并未登记失主的联系方式。于是民警又迅速调
文中说“西湖雨景之美,全在清濛淡雅之间”,从全文看,最能表现这种美的特征的一个词是:下面对这段文字的分析中最确切的一项是:
MicrosoftSQLServer2000和CommerceServer2000集成使用,可以创建B2B和B2C网站,并支持______数据分析。
以下叙述中错误的是()。
A、AtMarbleArch.B、NearHydePark.C、InPortlandplace.D、AtMayfair.C
A、Shewilltakethenonstoptrainat2:15.B、Shewilltakethefastertrainat2:00.C、Shewillgetabitetoeat.D、Sheisnot
最新回复
(
0
)