首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is hard to predict how science is going to turn out, and if it is really good science it is impossible to predict. If the thi
It is hard to predict how science is going to turn out, and if it is really good science it is impossible to predict. If the thi
admin
2012-01-27
64
问题
It is hard to predict how science is going to turn out, and if it is really good science it is impossible to predict. If the things to be found are actually new, they are by definition unknown in advance. You cannot make choices in this matter. You either have science or you don’t, and if you have it you are obliged to accept the surprising and disturbing pieces of information, along with the neat and promptly useful bits.
The only solid piece of scientific truth about which I feel totally confident is that we are profoundly ignorant about nature. Indeed, I regard this as the major discovery of the past hundred years of biology. It is, in its way, an illuminating (启发性的) piece of news. It would have amazed the brightest minds of the 18th century Enlightenment (启蒙运动) to be told by any of us how little we know and how bewildering (茫无头绪的) seems the way ahead. It is this sudden confrontation with the depth and scope of ignorance that represents the most significant contribution of the 20th century science to the human intellect. In earlier times, we either pretended to understand how things worked or ignored the problem, or simply made up stories to fill the gaps. Now that we have begun exploring in earnest, we are getting glimpses of how huge the questions are, and how far from being answered. Because of this, we are depressed. It is not so bad being ignorant if you are totally ignorant; the hard thing is knowing in some detail the reality of ignorance, the worst spots and here and there the not-so-bad spots, but no true light at the end of the tunnel nor even any tunnels that can yet be trusted.
But we are making a beginning, and there ought to be some satisfaction. There are probably no questions we can think up that can’t be answered, sooner or later, including even the matter of consciousness. To be sure, there may well be questions we can’t think up, ever, and therefore limits to the reach of human intellect which we will never know about, but that is another matter. Within our limits, we should be able to work our way through to all our answers, if we keep at it long enough, and pay attention.
What is the author’s attitude towards science?
选项
A、He is depressed because of the ignorance of scientists.
B、He is delighted because of the enormous scientific findings.
C、He is doubtful because of the enormous difficulties in scientific research.
D、He is confident though he is aware of the enormous difficulties in scientific research.
答案
D
解析
由第二段可知,作者认为人类对大自然是无知的,科学研究远没有尽头。由第三段尤其是该段最后提到的Within our limits,we should beable to work our way through...(只要我们足够重视,坚持不懈,在我们能力范围内应该能够探索出一条通往答案的道路)可知,作者还是对人类的能力充满自信,故答案为[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LOy7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Sheregrettedhavingboughtthesecond-handcar.B、Itisunnecessarytorentanotherhouse.C、Theyshouldselltheirsecond-ha
Facingevidencebeyondanydispute,she___________(供认偷了那台电脑).
Weliveinasocietyinthereisalotoftalkabout【M1】______science,butIwouldsaythattherearenot5perce
Oncewhiletryingtoreachhiscarkey,LiKa-shingdrippedatwo-dollarcoin,whichrolledundertheear.【M1】____
Inrecentyearn,Israeliconsumershavegrownmoredemandingasthey’vebecomewealthierandmoreworldly-wise.Foreigntraveli
Onedayapoliceofficermanagedtogetsomefreshmushrooms.Hewasso【C1】______whathehadboughtthatheofferedto【C2】______
A、Biology.B、Chemistry.C、Philosophy.D、Medicine.C信息明示题。文章提到theymuststudybiology,chemistryandothersciences,而想成为医生的学生旨定还要
A、Heknowsherfromtheirelementaryschoolscienceclass.B、Sheknowhisfromcomputerscienceclass.C、Theywenttothesameh
Ilovetravelingbytrain.Fast【B1】______,slowlocaltrainswhichstopateverystation,【B2】______trainstakingbusinessmento
A、Byplane.B、Bycar.C、Bytrain.D、Bybus.D注意对话中的转折连词but,but之后的内容才是说话者的主要意思,听到takingabus便可选择答案D.Bybus。
随机试题
润滑油汇管压力低会造成()。
A.胃镜检查B.钡餐造影C.腹部CTD.腹部B超E.胃液分析诊断急性胃炎应选用
与维生素E缺乏无直接关系的病症是
72岁村民甲以其子乙长期不提供衣食、不送医院治病为由,诉请法院判令乙履行赡养义务。为宣传法律,教育群众,法院决定将该案在当事人所在村庄公开审理,村民均可旁听。乙提出法院侵犯其隐私,剥夺其司法民主方面的有关权利。下列哪些说法是正确的?(2011年卷一第83题
张某以固定租金方式出租其所有的一套住宅,租期为三年,张某面临较大的风险是()风险。
我国调节个人收入的原则是:第一,鼓励一部分人先富,同时坚持全体人民共同富裕的方向;第二,______。
以“大五”人格因素模型为基础编制的人格测验是()
如果应用程序要在Applet上显示输出,则必须重写的方法是
Caneatingachocolatebareverydayreallypreventage-relatedmemoryloss?Peoplewouldsay"No".Caneatingchocolatecakefo
Accordingtothepassage,comparedto3Gmobilephones,thesecond-generationphones______.Thepassagemainlytalksabout___
最新回复
(
0
)