首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the reckless despoiling of the earth’s resources has
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the reckless despoiling of the earth’s resources has
admin
2019-09-30
63
问题
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the reckless despoiling of the earth’s resources has brought the whole world to brink of disaster. The overdevelopment of motor transport, with its increase of more cars, more highways, more pollution, more suburbs, more commuting, has contributed to the near-destruction of our cities, the disintegration of the family, and the pollution not only of local air, but also of the earth’s atmosphere. The catastrophe has arrived in the form of the energy crisis.
Our present situation is unlike war, revolution, or depression. It is also unlike the great natural catastrophes of the past. Worldwide resources exploitation and energy use have brought us to a state where long-range planning is crucial. What we need is not a continuation of our present perilous state, which endangers the future of our country, our children, and our earth, but a movement forward to a new norm in order to work rapidly and effectively on planetary problems.
This country has been reeling under the continuing exposures of loss of moral integrity and the revelation that lawbreaking has reached into the highest places in the land. There is a strong demand for moral revival and for some commitment that is vast enough and yet personal enough to enlist the loyalty of all. In the past it has been only in a war in defense of their own country and their own ideals that any people have been able to invoke a total commitment.
This is the first time that we have been asked to defend ourselves and what we hold dear in cooperation with all the other inhabitants of this planet, who share with us the same endangered air and the same endangered oceans. There is a common need to reassess our present course, to change that course, and to devise new methods through which the world can survive. This is a priceless opportunity.
To grasp it, we need a widespread understanding of the nature of the crisis confronting us—and the world—a crisis that is no passing inconvenience, no by-product of the ambition of the oil producing countries, no environmentalists’ mere fears, no by-product of any present system of government. What we face is the outcome of the invention of the last four hundred years. What we need is a transformed lifestyle. This new life style can flow directly from science and technology, but its acceptance depends on an overriding commitment to a higher quality of life for the world’s children and future generation.
Which of the following indicates our loss of moral integrity according to the passage?
选项
A、Despoiling of natural resources.
B、Lack of loyalty.
C、Lack of mutual understanding.
D、Disintegration of the family.
答案
B
解析
推理判断题。根据loss of moral integrity定位到第三段。该段进一步说明社会对道德复兴的强烈渴求,其中明确提到人们渴望某项事业能够体现全体国民的忠诚奉献,故选B项“缺少忠诚度是道德缺失的一种表现”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Lie4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
Scientistsoftenstruggletocommunicatethefindingsofresearch.Oursubjectmattercanbetechnicalandnoteasilydigestedb
Iamaddictedtoelectricity.Soareyou.Andsoisyourbusiness.Weliveinan"alwayson"world—airconditioners,streetlight
Whatmakesagreathighschool?Americansthinkalotofthingsdo,fromoutstandingacademicsorasupportiveenvironmentfors
Inthedaysbeforepreschoolacademieswereallbutmandatoryforkidsunder5,IstayedhomeandgotmyearlyeducationfromMi
随机试题
简述反致的产生应具备的条件。
若X的分布律为则P{-1≤X≤1)=______.
10MV.A以下的变压器装设电流速断保护和过电流保护时,下列哪些项不符合设计规范?()
项目借款在建设期内发生的建设期利息应计入()。
煤矿必须取得()许可证。
对于埋地设备及管道防腐蚀结构的施工质量检查项目不包括()。
中国人民银行决定的最低首付款比例为()。
死线抽象现象是指语言的运用者只在语言“抽象阶梯”的某一级上使用语言,忽视各种人群和事物的多样性、复杂性,把语言表达固守在某一类型、层次或水平线上的现象。根据上述定义,下列各项所述不存在死线抽象现象的是()。
调查显示,自恢复高考以来,全国高考状元最钟情中国六星级大学。高考状元并不“超凡脱俗”,首选最赚钱的热门专业,如工商管理、经济学和电子信息学等,而冷门艰苦、低薪的专业鲜有状元问津。因此,社会对高考状元的职业普遍预期是:高考状元毕业后理所当然成为商界的“职场状
Manycountrieshaveaholidaytocelebrateworkers’rightsonoraroundMay1,butLabourDayinCanadaiscelebratedonthefir
最新回复
(
0
)