首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
What makes teenagers moody and impulsive? The answer used to be raging hormones plus a dearth of(短缺) life experiences. But three
What makes teenagers moody and impulsive? The answer used to be raging hormones plus a dearth of(短缺) life experiences. But three
admin
2010-01-13
45
问题
What makes teenagers moody and impulsive? The answer used to be raging hormones plus a dearth of(短缺) life experiences. But three years ago this simple equation was blown apart by evidence from brain scans of strange goings-on behind the teenage forehead.
Till then, scientists had thought the brain’s internal structure was fixed by the end of childhood. The new scans showed the brain’s frontal cortex(皮层) thickening just before puberty(青春期), then slowly shrinking back to normal during the teenage years. Suddenly, the erratic huffiness(发怒) seemed to make sense: the teenage brain was a work in progress, a house in the process of being rewired.
Now comes more evidence of neural turmoil. According to psychologists in California, the speed with which youngsters can read the emotional expressions on people’s faces dips suddenly at around the age of 11 or 12 and takes years to get back on track.
The latest study, like the brain scan research before it, is a welcome and necessary part of building up a picture of a typical teenage brain so that scientists can get a better handle on what might be happening in the mental illnesses that appear to be afflicting children and adolescents in ever greater numbers. But there are dangers.
Scientists still have no idea how to interpret the subtle changes seen in adolescent brain scans. Yet in the wrong hands, these findings could be used to justify hothousing, impulse control training and other dubious attempts to get the most out of malleable teenage brain cells. The science could also spark a new wave of moralising based on a perceived need to protect teenagers’ evolving brain connections from evil or toxic influences.
Incredibly, some scientists have already suggested in the press that the brain scan evidence somehow proves that it is biologically bad for teenagers to play video games or lie on the couch watching MTV. A hundred years, ago one well-known "expert" urged teenage boys to drink six to eight glasses of hot water a day to flush impure thoughts from their bodies. Have we really learned so little?
The author’s attitude towards the findings of teenagers’ brain scans can be concluded as ______.
选项
A、cautious
B、positive
C、prejudiced
D、neutral
答案
A
解析
这是一个作者态度题。本题可以通过对整篇文章的理解推断出来。在本文中作者首先描述脑扫描的结果有助于科学家更好地理解青少年中出现的精神失常现象,但同时又指出目前还无法解释清楚脑扫描结果,所以提醒人们不要仓促使用扫描结果,由此可以看出作者的态度应该是cautious(慎重的)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Llmi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Thereisneveranyneedtofeel(shameless)orevenchildish(inwanting)(tomoveon)(to)newexperiences.
In(businessasawhole),thereisacontroversy(asto)whether(arebusinesses)reallyencouragingtheprospectsofgreater(e
Thereisnoquestionthatraisingteenagersisachallengenomatterhowmanyparentsarelivinginthehome.Particularlychall
Afterwatchingmymotherdealwithourfamilyoffive,Ican’tunderstandwhyheranswertothequestion,"Whatdoyoudo?"isa
Afterwatchingmymotherdealwithourfamilyoffive,Ican’tunderstandwhyheranswertothequestion,"Whatdoyoudo?"isa
Thebuildingissowellconstructedthatitwillsurviveeventhestrongestearthquake.
TheNationalInstituteofMentalHealthisconductingafar-reachingresearchtodeterminethepsychologicaleffectsofusingdr
Gravityisaslipperybeast.Wedon’tknowhowstrongitis,howitworksorhowfastitseffectsmove.Butthisyearwemadepr
Gravityisaslipperybeast.Wedon’tknowhowstrongitis,howitworksorhowfastitseffectsmove.Butthisyearwemadepr
Gravityisaslipperybeast.Wedon’tknowhowstrongitis,howitworksorhowfastitseffectsmove.Butthisyearwemadepr
随机试题
下列不构成专利权终止的法律事实是()
口底及颌下的急性蜂窝织炎危及生命的并发症是【】
十二指肠切除,可影响下述哪些营养素的吸收()。
设计利用穿堂风进行自然通风的板式建筑。其迎风面与夏季最多风向的夹角宜为()。
分析评价开发区规划实施对生态环境的影响,主要包括()影响。
2019年12月11日晚8时15分许,某建筑高度达50m的大型商场,因发电机组电气线路短路形成高温电弧,引燃周围装饰材料并蔓延成火灾。在事故发生的第一时间,法人代表李某(该商场的消防安全责任人)立即启动应急预案,同时组织单位的义务消防队扑救火灾。与此同时,
企业发行的可转换公司债券,期末按规定计算确定的利息费用进行账务处理时,可能借记的会计科目有()。
党章规定:我国社会各方面的基层单位只要有党员三人以上的,都要成立党的基层组织。()
根据下面材料回答下列题。2007年7月份北京市下列各区县中城镇居民最低生活保障人数最少的是()。
尽管这名病人被诊断为植物状态,但她保留了理解口头______并通过大脑活动、而非语音或动作做出______的能力。“欧文表示:”她决定与我们合作,根据我们的______想象特定的任务,这是一个清楚的______行为,确凿无疑地证明,她有意识地认识自己
最新回复
(
0
)