首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A scorching sun, an endless sea of sand and a waterless, forbiddingly lonely land—that is the image most people have of deserts.
A scorching sun, an endless sea of sand and a waterless, forbiddingly lonely land—that is the image most people have of deserts.
admin
2010-02-19
72
问题
A scorching sun, an endless sea of sand and a waterless, forbiddingly lonely land—that is the image most people have of deserts. But how true is this picture? Deserts are drylands where rainfall is low. This is not to say rain never falls in deserts: it may fall once or twice a year in a fierce torrent that fades almost as soon as it has begun, or which evaporates in the hot air long before it has got anywhere near the earth. It may fall in a sudden sweeping flood that carries everything in its path. Rains may only come once in five or six years or not fall for a decade or more. The Mojave desert in the United States remained dry for twenty-five years.
Without water no living thing can survive, and one feature of the true desert landscape is the absence of vegetation. With little rain and hardly any vegetation the land suffers under the sun. There are virtually no clouds or trees to protect the earth’s surface and it can be burning hot. Under the sun, soils break up and crack. Wind and torrential rain sweep away and erode the surface further. Eight million square kilometers of the world’s land surface is desert. Throughout history deserts have been expanding and retreating again. Cave paintings show that parts of the Sahara Desert were green and fertile about 10,000 years ago, and even animals like elephants and giraffes roamed the land. Fossil and dunes found in fertile and damp parts of the world show that these areas were once deserts. But now the creation of new desert areas is happening on a colossal scale. Twenty million square kilometers, an area twice the size of Canada, is at a high to very high risk of becoming desert. With a further 1.25 million square kilometers under moderate risk, an area covering 30% of the earth’s land surface is desert, becoming desert, or in danger of becoming desert. The rate of growth of deserts is alarming. The world’s drylands which are under threat include some of the most important stock-rearing and wheat-growing areas and are the homes of 600--700 million people. These regions are becoming deserts at the rate of more than 58, 000 square kilometers a year or 44 hectares a minute. In North Africa at least 100,000 hectares of cropland am lost each year. At this rate there is a high risk that we will be confined to living on only 50% of this planet’s land surface within one more century unless we am able to do something about it.
What does the writer think about the creation of new desert areas?
选项
A、It is a natural development.
B、The problem is not very serious.
C、It is a very worrying problem.
D、The situation will improve in time.
答案
C
解析
文章最后一句话作者是这样写的“At this rate there is a high risk that we will be confined to living on only 50% of this planet’s land surface within one more century unless we are able to do something about it”作者的意思是,如果我们不采取措施我们将会面临着很严重的危机,所以说 A、B、D都不是文章的本意,只有C符合。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/M8IO777K
0
考博英语
相关试题推荐
’Minipresentation’—about5minutesInthispartofthetestyouareaskedtogive*ashorttalkonabusinesstopic.Youhav
Inthispartofthetest,youareaskedtogiveashorttalkonabusinesstopic.Youhavetochooseoneofthetopicsfromthe
Theinterview—about2minutesInthisparttheinterlocutorasksquestionstoeachofthecandidatesinturn.Youhavetogivei
Thebiggestproblemwiththecomputeristhat______.Sharonfoundoutaboutthevacancyfrom______.
•Lookatthenotesbelow.•Someinformationismissing.•Youwillhearamangivingsomeinformationaboutaconference.•Forea
Thebiggestproblemwiththecomputeristhat______.Sharon’smainaimfornextyearisto______.
Whatistheordernumber?Whatwillhelpthecompanytoincreaseproduction?
Lookatthechartbelow.Itshowstheturnoverandprofitofeightcompanies(A-H)inthreeyears.Whichcompanydoeseachsen
Themostdamningthingthatcanbesaidabouttheworld’shest-endowedandrichestcountryisthatitisnotonlynottheleader
IdisapproveofdietssostronglybecauseIthinkit’swrongsuddenlyto______yourbodyofcertainfoods.
随机试题
A.槲皮素B.黄芩素C.丹参素D.葛根素E.花青素化合物结构类型为异黄酮的是
实质性脏器破裂腹腔内不凝积血的主要原因是
医患双方当事人对患者死因有异议的,应当尸检。当地不具备尸体冻存条件的。尸检的期限是
剪力墙和筒体体系的高层建筑混凝土工程的施工模板,通常采用( )。
可以采用邀请招标方式采购货物或者服务的情形有()。
有些驾驶员因交通阻塞会不耐烦地鸣喇叭、闪灯、爆粗口,甚至会采取攻击性行为,这被称为“路怒症”。消除“路怒”现象,需要广大司机懂得管理情绪,也需要在全社会培育健康的汽车文化。这是因为()。①汽车文化能提升驾驶员的文明素养②汽车文化决定着驾驶员的驾
根据皮亚杰的道德发展理论,处于自律阶段的儿童往往对外在权威表现出服从和崇拜,把成人规定的准则看成是固定不变的。()
以目标为中心而展开,针对20世纪初形成并流行的常模参照测验的不足而提出的评价模式是()。
图中各项,同比涨幅最大的一项是( )。下列陈述中表达错误的一项是( )。
与十进制数100等值的二进制数是
最新回复
(
0
)