首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Earlier this year I met with a group of women in Matela, a small farming village in Tanzania, and we discussed something that’s
Earlier this year I met with a group of women in Matela, a small farming village in Tanzania, and we discussed something that’s
admin
2019-09-01
39
问题
Earlier this year I met with a group of women in Matela, a small farming village in Tanzania, and we discussed something that’s been on all of our minds lately: finding a safe place to save money. The women said their babies were getting sick from malaria(疟疾), and they could afford the drugs if they saved money over time—but with no access to formal savings accounts, they had a hard time safeguarding cash So they saved in risky and inefficient ways. They made loans to each other, or bought goats or jewelry, then sold them if they suddenly needed money.
The success of microloans has opened new opportunities for many poor people and has been a crucial factor in reducing poverty. But loans are not enough. Savings accounts could help people in the developing world with unexpected events, accumulate money to invest in education, increase their productivity and income, and build their financial security. Fortunately, this is a moment of opportunity. New policy ideas are uniting in ways that will lower the cost of savings and bring safe financial services to the doorsteps of the poor.
One exciting trend is agent banking, in which stores and post offices serve as banking outlets. Banks still manage and guarantee the deposits, but they rely on the infrastructure(基础设施)of other outlets to deal with clients where there are no bank branches.
The phenomenal growth of mobile phones in the developing world presents another opportunity. M-Pesa, the mobile-phone cash-transfer service in Kenya, has signed up more than 5 million subscribers in two years and recently expanded to Tanzania. This new idea is opening markets and transforming lives. A split-second M-Pesa transaction costs as little as 30 cents and replaces a day of risk and expense just to send someone money or carry earnings home.
At the Gates Foundation, it has been committed more than $350 million to make financial services widely accessible to the poor because safe places to save can help break the cycle of poverty. If action is taken on this moment, then within a generation, billions of people will have the chance to build up their savings and live the healthy, productive lives that they deserve.
According to the first paragraph, people in Matela are most likely to expect that ______.
选项
A、they can afford the cure for malaria
B、they can save their cash efficiently
C、they can live safely in the village
D、their can get rid of poverty soon
答案
B
解析
第1段第1句提到了Matela的村民最希望的是finding a safe place to save money,该段其他句子提供了一些细节,支持第1句提到的主题,由此可见,第1段说明了Matela的村民最希望能把钱存好,因此,本题应选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MOZ7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
WorkingtoImprovetheConditionsofEvergladesNationalParkA)WhenmanypeoplethinkofFlorida,imagesofsandycoastlin
WorkingtoImprovetheConditionsofEvergladesNationalParkA)WhenmanypeoplethinkofFlorida,imagesofsandycoastlin
HowAdvertisementIsDone?A)Whenwechooseawordwedomorethangiveinformation;wealsoexpressourfeelingsaboutwha
A、TheFederalgovernment.B、Students’parents.C、Theschooladministrators.D、TheTeachers’Association.A短文提到:有联邦拨款支付这些课外辅导老师的费
A、SheisthemanageroftheTokyobranchbank.B、ShestudieseconomicsinJapan.C、SheworksforaJapanesebankinAmerica.D、S
Anewpartnerpushesouttwoclosefriendsonaverage,leavingloverswithasmallerinnercircleofpeopletheycanturntoin
A、Familyviolence.B、TheGreatDepression.C、Herfather’sdisloyalty.D、Hermother’sbadtemper.B
中国的春节在农历(lunarcalendar)一月一日,是新一年的开始。这是举家团圆的时刻。一般说来,在春节前几天,只要有可能的话,多数人无论身处何地都会回家。就像圣诞节一样,人们会买很多东西如食品、礼物、衣服和烟花爆竹给孩子们。在除夕之夜,多数农村家庭
A、Ithasapopulationof5,000people.B、Itspillarindustryistourism.C、Itsresidentsaregoodatfishing.D、Ithasonlyone
A、Measuredamagingnoisesoncampus.B、Makealistofcampusnoises.C、Figureouthowtofightagainstnoise.D、Explaintheconc
随机试题
甲县工商局对汤山纺织厂作山罚款200万元的处罚决定,并且立即执行。汤山纺织厂向市工商局申请复议,市工商局维持了处罚决定,纺织厂随后向法院提起诉讼,一审法院判决维持该处罚决定。汤山纺织厂提出上诉,在二审中才提出损害赔偿的要求,二审法院认定县工商局作出的处
依其控制的内容,经营者控制的可分为【】
酚妥拉明:
撤销权在性质上属于()。
由具有专业知识和经验的工程技术人员对资产的实体各主要部位进行观察,以判断确定被评估建筑物的损耗率的方法称为( )。
阅读《珍珠鸟》教学实录(片段),按照要求答题。师:(看图)在作者眼里,鸟是幸福的,作者也是幸福的。这是多么美好的意境呀!你能给书上的插图起个名字吗?(学生思考片刻,纷纷举手)生:“幸福人家”。生:“友谊地久天长”。
在一种网络游戏中,如果一位玩家在A地拥有一家旅馆,他就必须同时拥有A地和B地。如果他在C花园拥有一家旅馆,他就必须拥有C花园以及A地和B地两者之一。如果他拥有B地,他还拥有C花园。假如该玩家不拥有B地,可以推出下面哪一个结论?
若函数f(x)=(x-1)(x-2)(x-3)(x-4),则f’(x)的零点的个数为()。
America—thegreat"meltingpot"—hasalwaysbeenarichblendofculturaltraditionsfromallovertheworld.ManyAmericanfamil
Holdthereceiverasclosetoyourearaspossibleandtakedowneverywordofthemessage.
最新回复
(
0
)