首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Contrary to popular belief, "falling stars" are not stars at all, but are meteors, solid bodies that travel throng space. M
Contrary to popular belief, "falling stars" are not stars at all, but are meteors, solid bodies that travel throng space. M
admin
2010-04-24
46
问题
Contrary to popular belief, "falling stars" are not stars at all, but are meteors, solid bodies that travel throng space.
Meteor, ranging in size from that of a pinhead, to many tons, are visible to the naked eye at night, when the friction between the surfaces of the meteors and of the air, produces heat as the meteors enter the earth’s
atmosphere. The intense heat burns up the meteors, which leave a blazing trail of light in their wake.
Most meteors do burn up when they enter the earth’s atmosphere, with the exception of the large mete- ors, which are dragged through the earth’s atmosphere by the earth’s gravitational pull. After successful landings upon the earth, these huge bodies are renamed meteorites. Some scientists theorize that thousands of meteors fall to the earth during the daytime and the nighttime, but this theory is impossible to prove or to disprove, as most would necessarily land in water, which covers most of the earth’s surface.
Generally speaking, meteors and meteor particles travel together in swarms like bees, with the exception of the loners, and travel in any direction they choose. Nature’s spectacular fireworks show, a "meteor shower", comes into view when the swarms encounter the upper layer of the earth’s atmosphere during the earth’s perpetual revolution around the sun. The friction produced when the meteors and the meteor particles rub against the atmospheric air, and they fall towards the earth in a brilliant display of light.
The source of meteors traveling through space has yet to be explained satisfactorily. For thousands of years, the common belief held, was that meteors, or "falling stars," were literally from out of this world. In 467 BC, Roman historians recorded the extraordinary fall of a meteor to the earth.
Today, astronomers support the theory that comets spawn the swarms. The comets’ offspring, the mete- or swarms, travel in regular orbits, similar to the earth’s orbit around the sun. One must be quite patient to witness such a swarm, or a meteor shower, as the swarms cross the earth’s path only once every 33 years. This spectacle of light is, however, well worth the wait.
Which of the following statements is true?
选项
A、Until now, there have been no satisfactory and convincing findings as to the source of meteors.
B、Many astronomers believe meteors move in regular orbits around the sun.
C、It is proved that thousands of meteors travel to the earth every year, but we can only see such a show every 33 years.
D、A meteor shower was recorded by historians more than 2,500 years ago.
答案
A
解析
细节理解题。对应原文第五段:The source of meteors traveling through space has yet to be explained satisfactorily,答案为A。source n.根源;来源
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MU2K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
ThespeakerstatesthattheStoneAgewassonamedbecause______.
Themotheralmost________whenshelearnedthathersonwasshotdead.
Clothes,decorations,physique,hairandfacialfeaturesgiveagreatdealofinformationaboutus.Forinstance,wewearclothe
AnnaDouglaswas72yearsoldwhenshestartedwritinghernewspapercolumn.Shehadbeenthedirectorofaschoolandacampbe
Untilrelativelyrecently,sportsfilmsrarelysucceededattheboxoffice.Sportsfilms,whichwereconsideredmoviesforyoung
TheattitudethatintoleranceisanevilisespeciallystronginBritain,wheretolerancehasbeenelevatedintotheGreatNatio
Althoughmostdreamsapparentlyhappen______dreamactivitymaybeprovokedbyexternalinfluence.
Primaryschoolteachers’poor【C1】______ofEnglishandmathsisunderminingtheGovernment’sliteracyandnumeracystrategies,
TheHousingCommitteehasdecidedtogive______totheyoungmarriedcouplewithonlyonechild.
"Mirrorworlds"isonlyoneofDavidGelernter’sbigideas.Anotheris"lifestreams"—inessence,vastelectronicdiaries."Every
随机试题
有机化合物都含有碳元素,但含有碳元素的化合物不一定是有机化合物。 ()
房室瓣关闭,见于动脉瓣关闭见于
患者,男性26岁,因腹痛、腹泻、呕吐1天来诊,病前一天曾吃海鲜。腹痛,不伴里急后重,排便一天10余次,水样。既往体健,无慢性腹泻史,无药物过敏史,无疫区接触史。体检:T36.7°,P105次/min左右,脉弱,细速,BP75/50mmHg,神志清楚,眼眶凹
有关可摘局部义齿的修理,错误的是
由于环保问题,目前被限制生产和使用的灭火剂是()。
煤气站应具有()电源供电。
国外引进的技术或成套设备的项目应按照( )、国外提供的设计文件及国家标准规范等进行验收。
设计无要求时,现浇混凝土结构拆模顺序是()。
中国公民张先生为国内某企业高级技术员工,2014年度取得的收入如下:(1)每月工资12000元,12月份取得双薪工资12000元,同时取得全年一次奖金56000元。(2)5月受邀为某大学讲课一个月,大学代缴其个人所得税,取得大学支付的报
Sternrecountsherfour-yearodysseyintotheheartsandmindsofreligiousterrorists.ShetalkstoChristian,JewishandMusli
最新回复
(
0
)