首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Square. B、Triangular. C、Circular. D、Random. D讲座后面提到伽利略认为太阳黑子的形状经过太阳表面时会发生变化。可能某个特殊的太阳黑子是方的,然后变得更加不规则,再然后就变成另外一个样子了,因此D项“无规则的”为
A、Square. B、Triangular. C、Circular. D、Random. D讲座后面提到伽利略认为太阳黑子的形状经过太阳表面时会发生变化。可能某个特殊的太阳黑子是方的,然后变得更加不规则,再然后就变成另外一个样子了,因此D项“无规则的”为
admin
2016-07-29
31
问题
We are going to start a study of sunspots today, and I think you’ll find it rather interesting. Now I’m going to assume that you know that sunspots, in the most basic terms, are dark spots on the Sun’s surface. That will do for now. The ancient Chinese were the first to record observations of sunspots as early as the year 165. When later European astronomers wrote about sunspots, they didn’t believe that the spots were actually on the Sun. That’s because of their belief at the time that the heavenly bodies, the Sun, Moon, Stars, and Planets, were perfect, without any flaws or blemishes. So the opinion was the spots were actually something else, like shadows of planets crossing the Sun’s face. And this was the thinking of European astronomers until the introduction of the telescope, which brings us to our old friend, Galileo. In the early 1600s, based on his observations of sunspots, Galileo proposed a new hypothesis. He pointed out that the shape of sunspots, well, the sunspots weren’t circular. If they were shadows of the planets, they would be circular, right? So that was a problem for the prevailing view. And he also noticed that the shape of the sunspots changed as they seemed to move across the Sun’s surface. Maybe a particular sunspot was sort of square, then later it would become more uneven, then later something else. So there is another problem with the shadow hypothesis, because the shape of a planet doesn’t change.
What Galileo proposed was that sunspots were indeed a feature of the Sun, but he didn’t know what kind of feature. He proposed that they might be clouds in the atmosphere, the solar atmosphere, especially because they seemed to change shape and there was no predicting the changes, at least nothing Galileo could figure out. That random shape changing would be consistent with the spots being clouds. Over the next couple hundred years, a lot of hypotheses were tossed around. The spots were mountains or holes in the solar atmosphere through which the dark surface of the Sun could be seen. Then in 1843, an astronomer named Heinrich Schwa Trobe made an interesting claim. He had been watching the Sun every day that it was visible for 17 years, looking for evidence of a new planet. And he started keeping tracks of sunspots, mapping them, so he wouldn’t confuse them, so he wouldn’t confuse them with any potential new planet. In the end, there was no planet, but there was evidence that the number of sunspots increased and decreased in a pattern, a pattern that began repeating after 10 years, and that was a huge breakthrough.
22. Why didn’t European astronomers believe that there are sunspots ?
23. What is Galileo’s new hypothesis?
24. According to Galileo’s view, what was the shape of sunspots?
25. What is Heinrich Schwa’s finding?
选项
A、Square.
B、Triangular.
C、Circular.
D、Random.
答案
D
解析
讲座后面提到伽利略认为太阳黑子的形状经过太阳表面时会发生变化。可能某个特殊的太阳黑子是方的,然后变得更加不规则,再然后就变成另外一个样子了,因此D项“无规则的”为正确答案。因为黑子是随机变化的,所以有时会变成A项“方的”,但不是固定是方的,有时候变得不规则。伽利略认为黑子不是圆形的(the shape of sunspotswasn’t circular),故C项不选;B项“三角形”在录音中没有提及,不选。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/McG7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Undertheriverbed.B、Onthefloorofthesea,C、Inthevolcanoes.D、Atthefootofthemountains.C短文说,钻石是在狭窄的火山筒被发现的。所以C正确。
A、Tocompeteforcustomers.B、Toreducethesizeoftheirstaff.C、Toprovideservicesfordistantclients.D、Toexpandtheirop
Negotiationsworkwonders.Thisisparticularlysoininternationalbusinesssinceitismostlythroughnegotiationsthatexport
A、Becausetheyweredrivenbysteampower.B、Becausetheydidtheworkanimalsusedtodo.C、Becausetheypulledcarsfullofco
Haveyouevermadeaprofitfromwalkingadog?Doyoulikeworkingaloneoringroups?Haveyoueversetaworldrecordinanyt
IfthepopulationoftheEarthgoesonincreasingatitspresentrate,therewilleventuallynotbeenoughresourcesleftto【B1】
A、Theymayfailtofeelsecurelaterinthelife.B、Theymaybecomebad-tempered.C、Theymaydevelopmentalproblems.D、Theymay
A、Atleastonceamonth.B、Atleasttwiceamonth.C、Atleastonceayear.D、Atleasttwiceayear.C作者建议至少要一年整理一次文件。
A、Itisdifficultgettinganappointmentwithher.B、Sheisagooddoctor.C、Sheusedtobehisdoctor.D、Sheisfairlyold.B
WhenMomandDadGrowOld[A]Theprospectoftalkingtoincreasinglyfragileparentsabouttheirfuturecanbe"oneofthemost
随机试题
在现有的社会正常生产条件下,在社会平均劳动熟练程度和劳动强度下制造某种使用价值所需要的劳动时间是()
股疝诊断明确后,应及时进行________治疗。对于嵌顿性或绞窄性股疝,则更应进行__________。
男,36岁,左腰部疼伴镜下血尿反复发作1年,近3年无尿,右肾已切除。查体:意识模糊,全身浮肿,血压180/100mmHg,左肾区叩痛。血尿素氮:53.6mmol/L,腹部平片于左骶髂关节下缘见一1.0cm×0.8cm高密度影一枚,为明确诊断应做哪一项检查
必须进行招标的建设项目包括()。
在企业投资活动中,一般将资金的()作为其投资成本的度量指标。
( )标志着建立全国集中、统一的证券登记结算体制的组织构架已经基本形成。
某企业拟打算投资一项目,设计了甲、乙、丙三个方案,三个方案的初始投资分别为5万元、8万元、12万元,各方案每年的净利润及净现金流量入如下表。若设贴现率为10%,据此请回答下列问题:按净现值法应选择()。
小芳是名超市促销员,因为丈夫有外遇,双方经常有冲突,每次都以她被挨打而结束,这种情况已经持续了近10年。今年8月12日,又遭到丈夫毒打的小芳住进了某妇女温馨驿站。该妇女温馨驿站是由该地区妇联和社保局牵头,委托该区阳光慈善救助服务社设立该站,目的是为该区遭受
M=L1(y)+L2(i)形式的货币需求函数属于()
党的十九大报告指出,一个国家、一个民族发展中更基本、更深沉、更持久的力量是()
最新回复
(
0
)