首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Microsoft employees do not recognize themselves in the government’s suits in the Microsoft cafeteria in Redmond, Washington. The
Microsoft employees do not recognize themselves in the government’s suits in the Microsoft cafeteria in Redmond, Washington. The
admin
2017-10-23
31
问题
Microsoft employees do not recognize themselves in the government’s suits in the Microsoft cafeteria in Redmond, Washington. The governments antitrust suit against the company is frequently discussed among people who (like me) have no inside knowledge of what is actually going on in the negotiations. Slate, the online magazine I edit, is owned by Microsoft, so discount anything I say accordingly as you please. But having lived and worked among them for four years, I have found the attitude of folks inside the company pretty interesting, and maybe you will too. Not people like Bill Gates, or those who write the legal briefs and press releases, but the ordinary software developer in the cafeteria. Call him the Mall in the plaid Flannel Shirt.
He or she is, above all, aggrieved. The grievance was well expressed by a midlevel manager when AI Gore "was on campus" a few months ago. At a Q & A session, he told the Vice President, in essence: I have been a Democrat all my life, because I believe in the values the Democratic Party represents. But also work very hard, and I believe that the work I do is helping make life better for people. Yet now my government is telling me that the work I do is actually harmful. So should I believe my government is wrong, or should I believe I’m devoting my life to hurting people?
Fortunately for Gore, he was able to duck the question on the ground that he couldn’t comment on an active lawsuit. If Gore had wanted to be mean, he might have asked how many stock options that interrogator had and whether that number has any impact on his decision to come to work every day. The human capacity for grievance is deep and universal. Even among these most rational members of the species, grievance seems immune to the reality that "unfair to Microsoft" is the world’s least sympathetic evidence, even if it’s true.
However, it surely counts for something that the typical softy truly doesn’t recognize himself or his work in the description of Microsoft, promulgated by the company’s critics. He probably hasn’t read the legal documents in the case, and is unqualified to judge the legal issues anyway. Even hardened criminals may concoct some innocent rationale for their crimes and believe it themselves. So the fact that my colleagues feel innocent doesn’t mean they are innocent. But it surely complicates the issue. These people honestly believe they are promoting innovation, and they genuinely sense rivals at every turn. If the company is a complacent monopoly ruthlessly suppressing innovation, it has somehow become that way even though the people who constitute it are not.
It was the day after Judge Thomas Penfield Jackson’s findings of fact last November if one moment crystallized the bitterness here. Which, despite its label, was widely interpreted as meaning that Microsoft was "gonna get nailed (折磨)." Newspapers across the country carried pictures of the Department of Justice litigators (上诉人) laughing about the judge’s ruling. For the competitive Microsoft types, this was rubbing salt in the wounds. And it confirmed their suspicion that the government was unfairly "out to get" them. It’s one thing for all official agencies to conclude solemnly that you have violated a vague and complex law.
In the last but one paragraph, the example of "hardened criminals" is mentioned to show that
选项
A、the coming of a new case against Microsoft makes the public excited.
B、people can invent reasons for their crimes or wrongful acts.
C、people always have a chance to commit crimes.
D、the hardened criminals are not irrational in their behaviors.
答案
B
解析
本题考查考生根据上下文中的具体细节内容进行推理判断的能力。文中第四段第三句提出即便是悍匪也会给自己的罪行编造出能使自已无罪的理由而且还让自己相信,作者举这个例子就是为了表示再罪有应得的罪犯也会为自已找理由申辩,所以,B为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MgIZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
[A]LearnHowtoRecognizeYourSoulMate[B]TakeReligionSeriously[C]ConsiderMarryingYoung[D]LearntoReadRegularly[E
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions1-5,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoac
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions1-5,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoac
Intheearly20thcentury,ahorsenamedCleverHanswasbelievedcapableofcountingandotherimpressivementaltasks.Aftery
OfallthechangesthathavetakenplaceinEnglish-languagenewspapersduringthepastquarter-century,perhapsthemostfar-re
Bankershavebeenblamingthemselvesfortheirtroublesinpublic.Behindthescenes,theyhavebeentakingaimatsomeoneelse:
Manytheoriesconcerningthecausesofjuveniledelinquency(crimescommittedbyyoungpeople)focuseitherontheindividualor
Manytheoriesconcerningthecausesofjuveniledelinquency(crimescommittedbyyoungpeople)focuseitherontheindividualor
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
随机试题
()是根据企业的有关定额经过评估、测算而下达的,也是考核工程项目成本支出的重要尺度。
慢性呼吸衰竭合并急性左心衰者,应首选的治疗是
丙公司是一家处于初创阶段的电子产品生产企业,相关资料如下:资料一:2016年开始生产和销售P产品,售价为0.9万元/件,全年生产20000件,产销平衡。丙公司适用的所得税税率为25%。资料二:2016年财务报表部分数据如下表所示:
国体决定政体,政体反映国体。我国是人民民主专政的社会主义国家,根本政治制度是民主集中制。()
某村庄南北两块小麦地里,南面的地施用了生物复合肥,北面的地则没有。收割完小麦测算后发现,南面的地亩产450公斤,北面的地亩产200公斤。由此可见,施用生物复合肥是南北两块地小麦亩产差异较大的原因。以下哪项如果为真,最能削弱上述结论?
(2002年)(1)验证函数满足微分方程y’’+y’+y=ex(2)利用(1)的结果求幂级数的和函数.
请在【答题】菜单下选择【进入考生文件夹】命令,并按照题目要求完成下面的操作。注意:以下的文件必须都保存在考生文件夹下。在考生文件夹下打开文档.EXCEL.XLSX。【背景素材】财务部助理小王需要向主管汇报2013年度公司差旅报销情况,现在请按照如下
电脑要浏览网页需要安装()。
MusicManypeoplelikemusic.Ithasmanysorts:softmusicisgraceful,rockmusicfast,classicalmusicgreat,lightmusic
A、People,regardlessoftheirage,arecrazyaboutvideogames.B、Thoseover15canusethemachinesduringthedayinmostcoun
最新回复
(
0
)