首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The gift of being able to describe a face accurately is a rare one, as every experienced police officer knows to his cost. As me
The gift of being able to describe a face accurately is a rare one, as every experienced police officer knows to his cost. As me
admin
2014-01-13
41
问题
The gift of being able to describe a face accurately is a rare one, as every experienced police officer knows to his cost. As me Lancet put it recently, "When we try to describe faces precisely words fail us, and we resort to identikit(拼脸型图)procedures." Yet, according to one authority on me subject, we can each probably recognize more than 1,000 faces, the majority of which differ in fine details. This, when one comes to think of it, is a tremendous feat. Though, curiously enough, relatively little attention has been devoted to the fundamental problems of how and why we acquire this gift for recognizing and remembering faces. Is it an inborn property of our brains, or an acquired one? As so often happens, the experts tend to differ.
Thus, some argue that it is inborn, and that there are "special characteristics about the brain’s ability to distinguish faces". In support of this thesis they note how much better we are at recognizing a face after a single encounter than we are, for example, in recognizing an individual horse. On the other hand, there are those, and they are probably in the majority, who claim that the gift is an acquired one.
The arguments in favor of this latter view, it must be confessed, are impressive. It is a habit that is acquired soon after birth. Watch, for instance, how a quite young baby recognizes his mother by sight. Granted that his mother senses help — the sound of her voice, his sense of smell, the distinctive way she handles him.
But of all these, sight is predominant. Formed at the very beginning of life, the ability to recognize faces quickly becomes an established habit, and one that is essential for daily living, if not necessary for survival. How essential and valuable it is we probably do not appreciate until we encounter people who have been deprived of the faculty.
This unfortunate inability to recognize familiar faces is known to all, but such people can often recognize individuals by their voices, their walking manners or their spectacles(眼镜). With typical human ingenuity many of these unfortunate people overcome their handicap by recognizing other characteristic features.
What the author feels strange about is that people______.
选项
A、have the tremendous ability to recognize more than 1, 000 faces
B、don’t think much of the problem of how and why we acquire the ability to recognize and remember faces
C、don’t realize how essential and valuable it is for them to have the ability to recognize faces
D、have been arguing much over the way people recognize and remember faces
答案
B
解析
细节事实题。根据题干关键词feels strange与原文第二段第三句中的curiously对应,据此定位。原文中的little attention与选项B中的don’t think much of对应;problem为原文重现;how and whywe acquire this…recognizing and remembering faces与选项B重现;gift for与选项B中的ability to对应。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MihO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Mailservicewillbetemporarily______becauseofthestrikeofthepostalworkers.
Mostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistoryhooksaregreatconquerorsandgeneralsandsoldiers
KevinRogersusedtobemyboss.Atthattimehewasahard-working,up-and-comingbusinessmanandarealslave-driver,alwayst
Themainideaofthesebusiness-schoolacademicsisappealing.Inawordwherecompaniesmustadapttonewtechnologiesandsour
Themainideaofthesebusiness-schoolacademicsisappealing.Inawordwherecompaniesmustadapttonewtechnologiesandsour
ChristmasisaChristianholydayusuallycelebratedonDecember25th______thebirthofJesusChrist
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
ATIMEcolumnistbearswitnesstoanoperationtohelptripletswithcerebralpalsywalklikeotherboysCindyHickmannearlybl
Thousandsofyearsagomanusedhandyrocksforhissurgicaloperations.Laterheusedsharpboneorhorn,metalknivesand,mor
Manycriticsofthecurrentwelfaresystemarguethatexistingwelfareregulationsfosterfamilyinstability.Theymaintainthat
随机试题
在Word的应用程序窗口中,各种工具栏可以通过_______进行增减。
A.肌肉型烟碱受体B.神经元型烟碱受体C.两者均可D.两者均不可六烃季铵可阻断
女,6个月。中度脱水酸中毒,经纠正酸中毒与补液12小时后出现嗜睡,呼吸较前浅,心音低钝,心率160次/分,腹胀,肠鸣音弱,血钠为135mmol/L,应考虑
某企业预计未来5年的预期收益额为10万元、11万元、12万元、12万元和13万元,并从第6年开始,企业的年收益额将在第5年的水平上以1%的增长率增长。假定折现率与资本化率均为10%。要求:试估测该企业持续经营条件下的企业价值。
A公司于2014年7月1日发行2年期、面值总额为1800万元的一次还本、分期付息的债券,债券票面半年利率为2%,发行收入总额为1733.12万元,实际半年利率为3%。A公司于每年的6月30日、12月31日计算并支付半年的利息。A公司将发行的公司债券划分为以
宏观调控的基本目标是()。
案例在一项研究中,要求专家与新手解决代数应用题,如“把一块木板锯成两小块,其中一小块的长度是整块的三分之二,但比另一小块短四英尺,问木板锯开前的长度是多少?”专家立刻意识到该题所描述的问题在逻辑上是不可能的。尽管有些新手也能意识到这一点,但是他们只
信息安全特性中的(20)是指信息在使用、传输、存储等过程中不被篡改、丢失、缺损等。
TherearesomesocialproblemsintheUnitedStates.Anddrugabusehascometobe【21】______asoneofthemostchallengingsoc
Foraparticularreason,hewantedtheinformationtobetreatedas______.
最新回复
(
0
)