首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
In recent years, we have all watched the increasing commercialization of the campus. The numerous advertising posters and the go
In recent years, we have all watched the increasing commercialization of the campus. The numerous advertising posters and the go
admin
2015-11-27
108
问题
In recent years, we have all watched the increasing commercialization of the campus. The numerous advertising posters and the golden arches of fast food outlets may be an insult to our aesthetic sensibilities, but they are, arguably, no worse than ugly. Some of the other new features of commercialized campus life do, however, constitute a serious threat to things we rightly respect. "Privatization" and the "business model" are the potential menace.
What do these notions mean? To me, they involve an increased dependence on industry and charitable actions for operating the university; an increased amount of our resources being directed to applied or so-called practical subjects, both in teaching and in research; a proprietary treatment of research results, with the commercial interest in secrecy overriding the public’s interest in free, shared knowledge; and an attempt to run the university more like a business that treats industry and students as clients and ourselves as service providers with something to sell. We pay increasing attention to the immediate needs and demands of our "customers" and, as the old saying goes, "the customer is always right".
Privatization is particularly frightening from the point of view of public well-being. A researcher employed by a university-affiliated hospital in Canada, working under contract with a medicine-making company, made public her findings that a particular drug was harmful. This violated the terms of her contract, and so she was fired. Her dismissal caused a scandal, and she was subsequently restored to her previous position. The university and hospital in question are now working out something similar to tenure for hospital-based researchers and guidelines for contracts, so that more public exposure of privately funded research will become possible. This is a rare victory and a small step in the right direction, but the general trend is the other way. Thanks to profit-driven private funding, researchers are not only forced to keep valuable information secret, they are often contractually obliged to keep discovered dangers to public health under wraps, too. Of course, we must not be too naive about this.
Governments can unwisely insist on secrecy, too, as did the British Ministry of Agriculture, Fisheries, and Food in the work they funded in connection with the bovine spongiform encephalopathy epidemic. This prevented others from reviewing the relevant data and pointing out that problems were more serious than government was letting on.
From the first paragraph we can learn that the campus life has become______.
选项
A、more convenient
B、somewhat harmful
C、rather ugly
D、no more aesthetic than before
答案
B
解析
细节理解题。根据文章第一段倒数第二句“Some of the other new features of com—mercidized campus life…we rightly respect”可知,本题答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Modq777K
本试题收录于:
中学英语题库特岗教师招聘分类
0
中学英语
特岗教师招聘
相关试题推荐
Mom,havearestplease.You______inthekitcheneversinceyoucamehome.
Stylesofintroductions,includingeyecontactandhandshaking,varyfromculturetoculture.Directeyecontactandfirmhandsh
Therearecollegesthathavefour-yeargraduationratesinthesingledigits.A30%rateisn’tatallunusual,especiallyamong
Scienceisbaseduponobservation.However,observation【C1】_________isnotscience.Scientistsgenerallystateaproblem.Then【C
Scienceisbaseduponobservation.However,observation【C1】_________isnotscience.Scientistsgenerallystateaproblem.Then【C
About70,000,000Americansaretryingtoloseweight(减肥).Thatisalmost1【C1】________every3peopleintheUnitedStates.Some
About70,000,000Americansaretryingtoloseweight(减肥).Thatisalmost1【C1】________every3peopleintheUnitedStates.Some
Itisbadmannersintheclassroomtolookforwhatour【M1】______neighborhadwritten,ortrytoseewhatmarkhehasreceived【
_____ofthestudentsinthewholeclasscoulddothisphysicsquestion.
随机试题
根据双膜理论,吸收过程的主要阻力集中在两流体的双膜内。()
报考公务员应当具备( )以上公务员主管部门规定的拟任职位所要求的资格条件。
患者女性,32岁。孕3个月,因四肢关节肿痛3个月,面部红斑1个多月,脱发10天,咳嗽2天就诊。既往身体健康,曾自然流产3次。检查结果为:ESR90mm/h,CRP330mg/L,RF45U/ml,抗dsDNA升高90U/ml,C3和CH50
A.肝内胆管扩张B.胆囊管扩张C.肝内外胆管扩张D.主胰管扩张E.左肝内胆管扩张胆总管下段癌的表现
削痂手术成功的关键是
患者,男性,65岁,陈旧性广泛前壁心肌梗死7年,活动后胸闷、心悸、气短2年,近1周出现夜间阵发性呼吸困难。体检:端坐呼吸,BP160/90mmHg,P120/min。P2亢进,心脏各瓣膜区未闻及杂音;双肺底可闻及细湿哕音,双肺散在哮鸣音;腹平软,肝脾肋
男,48岁。左中指末节红肿7天,疼痛剧烈,掌侧肿胀明显,予切开引流。患指应采用的正确切口是
钩藤横切面的显微特征为( )。
云是天然的生态渔村,冬钓是其特色。()
A、Becauseithadfabulousmansionsinthecity.B、Becausethereweremanywealthymerchantsthere.C、Becauseitislocatedonth
最新回复
(
0
)