首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
More than one in ten people who are regularly exposed to organophosphate pesticides(有机磷酸脂农药) will suffer unrecoverable physical
More than one in ten people who are regularly exposed to organophosphate pesticides(有机磷酸脂农药) will suffer unrecoverable physical
admin
2009-04-27
64
问题
More than one in ten people who are regularly exposed to organophosphate pesticides(有机磷酸脂农药) will suffer unrecoverable physical and mental damage, a team of psychiatrists warns. The investigators say that theirs is the first serious attempt to estimate the number of people suffering because of chronic low-level exposure to the pesticides.
"This is a worrying high level of illness," says one researcher. The findings by the researcher, who also treats many of the victims, conflict with those of the Britain’s government agency monitoring occupational health, which says there is no good evidence to suggest chronic exposure leads to widespread illness. The research team sent questionnaires to 400 farmers selected at random from a phone book. Of 179 who replied, 130 reported that they had been exposed to organophosphates. And 21 farmers complained of enough symptoms to be classed as suffering from organophosphate poisoning. Allowing for bias inherent in the survey method, they suggest that around 10 percent of farmers exposed to the pesticides suffer from poisoning.
The researchers also uncovered a consistent pattern of symptoms ranging from extreme tiredness and speech difficulty to suicidal impulses. Again this contrasts with the government agency’s view that there is no clear pattern of symptoms for pesticide poisoning, making a diagnosis difficult.
They believe the real figure for poisoning is much higher, once you include cancers and heart disease linked to the pesticide. Last year, British specialists also found evidence of a link between organophosphates and severe bone abnormalities in eight men. One of the researchers, Anthony Lyons of Queen’s Medical centre in Nottingham, says preliminary results from a larger follow-up study suggest the extent of bone damage may be worse than they feared.
All those who suffer from organophosphate poisoning complain of becoming "exquisitely sensitive" to any further exposure. This is bad news for any Gulf War veterans sent back to the Middle East. Many scientists and doctors are convinced that Gulf War Syndrome is at least partly caused by organophosphate pesticides, which were sprayed in tents and on clothes to protect troops from biting insects.
A spokesman for Britain’s Ministry of Defense says there are no immediate plans to send ground troops to the Gulf. But the US is moving 5,000 troops into the region. Returning troops "would be more vulnerable to poisoning", says one of the leading US authorities on such poisoning.
选项
A、Whether exposure to organophosphate will do any harm to man
B、Whether chronic exposure to organophosphate would lead to widespread illness
C、Whether it is worthwhile to find out the number of people suffering from organophosphate poisoning
D、Whether organophosphate is a good pesticide
答案
B
解析
第一段指出,经常与有机磷农药接触会导致慢性病。第二段第一、二句指出,研究者认为"这是令人担忧的高发病率的疾病",但这种说法与HSE的说法相矛盾。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NNa4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Onthesurface,Marsisthepictureofdesolation.Abarrenlandremains【C1】______forhundredsofmillionsofyears,motionless【
BritishphysicistDr.JessWadehaswritten270Wikipediapagesfortrailblazingfemalescientistsinanefforttogeteverywom
Beingagoodparentis,ofcourse,whateveryparentwouldliketobe.Butdefiningwhatitmeanstobeagoodparentisundoubt
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
Teenagersarespendingmoremoneythanever.Justlastyear,31.6millionteensspent155billion,accordingtotheNorthbrook,
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Scientistshavediscoveredapowerfulantibioticinthebloodstreamofgiantpandasthatcandestroybacteria.TheChineserese
Despitehelpingtorecordevents,photoscoulddamageourmemories.Researchersfoundpeoplewhotakepictureshave【C1】________r
Despitehelpingtorecordevents,photoscoulddamageourmemories.Researchersfoundpeoplewhotakepictureshave【C1】________r
随机试题
拍粉、粘皮应注意:粉料潮湿________,将导致粉料不能均匀地包裹在原料表面。
A.急性浆液性牙髓炎B.牙髓充血C.慢性闭锁性牙髓炎D.慢性溃疡性牙髓炎E.慢性增生性牙髓炎
颈嵴是
在其他填料填筑前,填石公路路堤最后一层的铺筑层厚度不大于()mm。
下列应填制转账凭证的业务是( )。
确立会计核算空间范围所依据的会计基本假设是( )。
《会计法》规定,对单位直接负责的主管人员和其他直接责任人员可以处2000元以上2万元以下罚款的行为有()。
小赵是负责社区残疾人事务的社会工作者,经过需求评估后发现,社区的一些残疾人在家庭日常生活、出行等方面存在诸多不便,缺乏关心和照顾。小赵拟从中观层面介入,适宜的做法是()
阅读下面的程序:#include<iostream.h>voidmain(){intx;cin>>x;if(x++>5)cout<<x<<endl;else
Whilethetotalnumberoffarmersengagedinagriculturalproductionisbarelyhalf______itusedtobein1959,thesizeofthe
最新回复
(
0
)