首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
According to the speaker, what do people often think about astronomers?
According to the speaker, what do people often think about astronomers?
admin
2008-01-10
59
问题
According to the speaker, what do people often think about astronomers?
Most people think of astronomers as people who spend their time in cold observatories peering through telescopes every night. In fact, a typical astronomer spends most of his/ her time analyzing data and may only be at the telescope a few weeks of the year. Some astronomers work on purely theoretical problems and never use a telescope at all. You might not know how rarely images are viewed directly through telescopes. The most common way to observe the skies is to photograph them.
One of the worst typhoons to hit China in several years has killed 63 people and injured more than 1,800 as it battered southeastern Zhejiang Province. Most of the casualties occurred when homes collapsed. Officials had evacuated 400,000 people to escape the typhoon that was forecast to be the worst since 1997 when a storm ripped into China, killing nearly 250 people and causing 19.8 billion yuan in economic losses.
选项
A、The 1997 storm killed more than 250 people.
B、The economic losses caused by the 1997 storm were 90.8 billionyuan.
C、More than 1,800 people were wounded when the typhoon hit Zhejiang Province.
D、The government evacuated 40,000 people to avoid more casualties.
答案
C
解析
根据原文“Officials has evacuated 400,000 people to escape the typhoon that was forecast to be the worst...”可知政府在作出台风预报后就疏散了人们,而不是如选项d所言疏散是为了避免更大的灾害,暗示疏散是台风发作之后才进行的,根据原文关于1997年台风的描述“...killing nearly 250 people and causing l9.8 billion yuan in economic losses.”可知选项a中数字前more than与原文nearly不符,而19.8与选项b中90.8不符;根据原文“injured more than 1,800 as it battered southeastern Zhejiang Province”,选项C内容与之相符,因此该项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NT0O777K
本试题收录于:
CATTI二级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Thescientistscarriedouttheresearchbyusingbloodsamplesandsalivasamples.
互联网为全球经济社会发展带来巨大数字机遇和红利,同时也带来前所未有的挑战。
Frombeingauniversityprimarilydrivenbyundergraduateeducation,Cambridge’sreputationisnowoverwhelminglytiedtoitsre
Undergraduateswilltellyouthatthey’reunderpressure—fromtheirparents,fromtheburdenofdebttheyincur,fromsocietyat
Thesuntodayisayellowdwarfstar.Itisfueledbythermonuclearreactionsnearitscenterthatconverthydrogentohelium.T
Thephotoperiodicresponseofalgaeactuallydependsonthedurationofdarkness,butnotontheresponseoflight.
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhenyouhadlefti
Freudwascommonlyregardedasagreatfigure,whosenamewas______withpsychoanalysis.
A、Petroleum.B、Naturalgas.C、Wood.D、Coal.D根据题千中关键词fossilfuel,迅速在原文中找寻有关信息,发现原文最后一句提到“...morefossilfuels,notablycoal...”即
Whatpartofthemuseumflooded?
随机试题
流感特异预防效果不理想的主要原因是()
茶艺人员只有在茶艺表演的过程中才可以着以淡妆。
下列各项财务指标中,属于偿债能力分析的是()
女性,48岁,胃大部切除术后第7天由流质饮食改为半流质饮食,进食后出现上腹部膨胀感和溢出性呕吐,胃肠减压引出大量液体后症状缓解。引起此症状可能的原因不包括
明显与心理因素相关的躯体疾病是
圆管直径d=200mm,管长L=1000m,输送运动黏性系数v=1.6cm2/s的石油,流量Q=40L/s,沿程水头损失hf=()。
统计指标体系是指由一系列相互联系的统计指标所构成的整体。()
“环境决定论”认为环境对人的身心发展起决定作用。“环境决定论”的代表人物有()
Discussion—about5minutesInthispartofthetesttheexaminerreadsoutascenarioandgivesyousomepromptmaterialinthe
SirEltonJohn,thefamoussinger,gotmarriedtohislong-timepartnerinacivilmarriageceremonyheldinWindsorGuildhallo
最新回复
(
0
)