首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) What do you call someone who is over 65 but not yet elderly? This stage of life, between work and decrepitude (衰老), lacks a
(1) What do you call someone who is over 65 but not yet elderly? This stage of life, between work and decrepitude (衰老), lacks a
admin
2022-10-30
40
问题
(1) What do you call someone who is over 65 but not yet elderly? This stage of life, between work and decrepitude (衰老), lacks a name. "Geriactives" errs too much on the side of senescence. "Sunsetters" and "Nightcappers" risk being patronizing. Perhaps "Nyppies" (Not Yet Past It) or "Owls" (Older, Working Less, Still earning) ring truer.
(2) Branding an age category might sound like a frivolous exercise. But life stages are primarily social constructs, and history shows that their emergence can trigger deep changes in attitudes. Such change is needed if the questions that swirl around rising longevity are to get a fitting answer.
(3) Before 1800 no country in the world had an average life expectancy at birth beyond 40. Today there is not a country that does not. Since 1900, more years have been added to human life than in the rest of history combined, initially by reducing child mortality and lately by stretching lifespans. Longevity is one of humanity’s great accomplishments.
(4) Yet it is seen as one of society’s great headaches. The problem lies in the increasing dependency of the old on the young. By 2100, the ratio of 65-plussers to "working-age" people will triple. As the world greys, growth, tax revenues and workforce will decline while spending on pensions and health care will increase. So, at least, goes the orthodoxy.
(5) Doom-mongers (末世论者) tend to miss a bigger point, however. Those extra years of life are predominantly healthy ones. Five of the additional six years that a British boy born in 2015 can expect to live, compared with one born in 1990, will be healthy, according to the Institute for Health Metrics and Evaluation, at the University of Washington. Too many governments and firms fail to recognize this fact, instead lumping all the extra years in the damning category of 65 and over. This binary way of thinking, seeing retirement as a cliff edge over which workers and consumers suddenly tumble, bears little relation to the real world. It also encourages unimaginative policy, whereby the retirement age is occasionally moved as lifespans lengthen.
(6) A more radical approach would start by acknowledging that, in the rich world at least, many of the old are still young. As this week’s special report argues, they want to work, but more flexibly. They want to spend money, too. In western Europe the over-60s will account for 59% of consumption growth in cities between now and 2030, says McKinsey, a consultancy.
(7) Declaring a new stage of life could help change perceptions. It has done so before. Today’s conception of childhood emerged in the 19th century, paving the way for child-protection laws and a golden age of children’s literature. Spotty, awkward 15-year-olds predated the 1940s, but only then did mystified adults coin the label "teenagers", fuelling all sorts of products and services, from bobby socks to the music industry. In 1944 Life wrote that "American businessmen, many of whom have teen-age daughters, have only recently begun to realize that teen-agers make up a big and special market." By the mid-1960s both Time and Newsweek had splashed "The Teen-Agers" on their covers.
(8) Marking out youthful old age as a distinct phase of life might have a similar effect, prodding (促使) employers and policymakers to think differently about how to keep the young old active. As life becomes longer, the word "retirement", which literally means withdrawal to a place of seclusion (隐居), has become misleading. At 65 you are not clapped-out, but pre-tired. So, as they embark on the next stage, here’s to all those pre-tirees. (本文选自 The Economist)
What is the purpose of the author in writing the fourth paragraph?
选项
A、To make a brief introduction of the big social problems.
B、To illustrate how dependent the old have become on the young.
C、To show the negative effects of longevity on society.
D、To compare the different views about longevity.
答案
C
解析
主旨题。此题涉及作者写第四段的目的,需纵观整段进行解答。该段开篇指出长寿被视为社会难题之一,接着提到该问题形成的原因,然后进一步说明长寿给社会带来的问题,最后强调这是普遍接受的观点。因此,作者意在说明长寿对社会造成的负面影响,故C为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NVkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A.apparentlyB.part-writtenC.treatsD.workE.securedF.supplyG.fully-writtenH.successI.allegeJ.growthK.
A.apparentlyB.part-writtenC.treatsD.workE.securedF.supplyG.fully-writtenH.successI.allegeJ.growthK.
A、Buyasecondhandtextbook.B、ListentoDr.Forsythe’slecture.C、Writeanemailtotheprofessor.D、Putupsomenotesontheb
A、Finishingbooks.B、Goingonholiday.C、Readinghabits.D、Readingtheclassics.C①选项都是动名词短语,可以推测题目可能跟对话的主题有关。②对话由女士阅读的一本书作为开头,由
ThevocabularyandgrammaticaldifferencesbetweenBritishandAmericanEnglisharesotrivialandfewashardly______.
His______wastakenaspartoflawsuitbetweenAmericanaviationandYahoo.
Theremustbesomeoneelsewhokilledthefish.Lilyis______girltodosuchathing.
Businessschoolsaroundtheglobearefacinga______shortagewithinthenextdecade,accordingtothelateststatistics.
PASSAGETWOHowcanmorefishtolerateextremelycoldwater?
PASSAGEFOURWhydoeconomiststhinktheprofitopportunitiesarerare?
随机试题
简述决策与计划之间的关系。
根据神经元突起的数目,可将神经元分为___________、___________和___________三类。
患者,男,42岁。长期卧床,无发热或其他异常消耗。患者每天最低热卡需要量是
金属硫蛋白合成的主要部位是()。
依《产品质量法》国家可以对哪些产品实行以抽查为主要方式的监督检查制度:
中国石化集团下属某建设公司因铺设天然气运输管线需要占用部分村民土地,为慎重起见,该建设公司经理专门咨询了法律顾问,下列该法律顾问说法错误的有:
资本金现金流量表中,现金流出不包括()。
在存货模式下,最佳现金持有量是使()之和保持最低的现金持有量。
下列哪项不在中国地形的第二级阶梯上?
抗战时期,国立北京大学、清华大学、私立南开大学辗转长沙,迁往昆明,组成了
最新回复
(
0
)