首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Adults and children are frequently confronted with statements about the alarming rate of loss of tropical rainforests. For examp
Adults and children are frequently confronted with statements about the alarming rate of loss of tropical rainforests. For examp
admin
2011-03-05
54
问题
Adults and children are frequently confronted with statements about the alarming rate of loss of tropical rainforests. For example, one graphic illustration to which children might readily relate is the estimate that rainforests are being destroyed at a rate equivalent to one thousand football fields every forty minutes--about the duration of a normal classroom period. In the face of the frequent and often vivid media coverage, it is likely that children will have formed ideas about rainforests-- what and where they are, why they are important, what endangers them--independent of any formal tuition. It is also possible that some of these ideas will be mistaken.
Many studies have shown that children harbor misconceptions about ’pure’ , curriculum science. These misconceptions do not remain isolated but become incorporated into a multifaceted, but organized, conceptual framework, making it and the component ideas, some of which are erroneous, more robust but also accessible to modification. These ideas may be developed by children absorbing ideas through the popular media. Sometimes this information may be erroneous. It seems schools may not be providing an opportunity for children to re-express their ideas and so have them tested and refined by teachers and their peers.
The study surveys children’s scientific knowledge and attitudes to rainforests. Secondary school children were asked to complete a questionnaire containing five open-form questions. The most frequent responses to the first question were descriptions which are self-evident from the term ’rainforest’. Some children described them as damp, wet or hot. The second question concerned the geographical location of rainforests. The commonest responses were continents or countries. Africa (given by 43% of children), South America (30%), Brazil (25%). Some children also gave more general locations, such as being near the Equator.
Responses to question three concerned the importance of rainforests. The dominant idea, raised by 64% of the pupils, was that rainforests provide animals with habitats. Fewer students responded that rainforests provide plant habitats, and even fewer mentioned the indigenous populations of rainforests. More girls (70%) than boys (60%) raised the idea of rainforest as animal habitats.
Similarly, but at a lower level, more girls (13%) than boys (5%) said that rainforests provided human habitats. These observations are generally consistent with our previous studies of pupils’ views about the use and conservation of rainforests, in which girls were shown to be more sympathetic to animals and expressed views which seem to place an intrinsic value on non-human animal life.
Most of the pupils think that the rainforests are important for they ______.
选项
答案
provide animals with habitats
解析
(文章第四段前两句提到Responses to question three concerned the importance of rainforests. The dominant idea, raised by 64% of the pupils, was that rainforests provide animals with habitats.,即在大部分小学生眼中,热带雨林的重要性在于它们是动物的栖息地。)
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NzyK777K
本试题收录于:
A类竞赛(研究生)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
A类竞赛(研究生)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
Whatistheinterviewmainlyabout?
Thepresidentorderedthatthestadium______finishedbeforetheNationalDaybuttheengineerknewveryclearlythatitwasalmo
The______driverthinksthataccidentsonlyhappentootherpeople.
ThefollowingpiechartshowshowtheBritishspenttheirmoneylastyear.Writeareportin120wordsbasedontheinformation
Doctorsoftentellpatientstotakeacertainkindofmedicineinorderto【D1】______anillness.Forexample,apatientmaynee
如果你是一个中等水平的读者,你能够以每分钟300字的速度阅读一本中等水平的书。不过,你必须每天这样坚持下去,否则就无法保持这种水平。【T1】你也不可能以这个速度阅读科学、数学、农业、商业方面的书,或是对你来说内容生疏的书。(Nor…or…)你绝不会以这种速
Ittakesjustacoupleoflittletwiststoturnthesematchsticksintoamessage.Canyoufindtheword?
Whatnumberreplacesthequestionmark?
CollegeofEngineering,MathematicsandPhysicalScienceHarrisonBuildingStreathamCampusUniversityofExeterExeterUKEX44
Ifyourearrangethelettersin"GOICCHA",yougetanameofa/an_________.
随机试题
SHECA证书包含许多具体内容,下列选项中不包含在其中的是
在管理中,决策是每一个管理人员都可能要从事的活动。()
患者,女,26岁,半年前开始出现反复发作的腹泻、腹痛、排黏液脓性便,疑诊溃疡性结肠炎,拟行肠镜检查。门诊护士告知患者在行肠镜检查前的注意事项,正确的是
依据《矿山安全法》的规定,负责安全生产监督管理的部门对矿山安全工作行使的监督职责有()等。
对一个已经建立好的表格,以下说法正确的是()。
下列行为,属于增值税视同销售的有()。(2014年考题改编)
沈老师在上《想象的汽车》一课时,在评价学生课堂作业的环节,建立本课的学习卡,在学习卡中加入“对汽车的关注度”一栏,以此评价学生的学习表现。这种评价方法是()。
网络由于飞速发展而在整个社会活动中发挥着日益巨大的作用,由于__________的加强,信息交流加快,生产和工作效率都大为提高。同时,也可能各种社会问题,如计算机犯罪、个人信息被泄露等。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
A.Thenecessitytostopthecurrentpractice.B.Effectofthepet-raisingindustryonfishpopulation.C.Consequencesfromki
通用对话框Filter属性的作用是
最新回复
(
0
)