首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Three years ago, on January 13th, Rukhsar Khatun, then 15 months old, was diagnosed with polio. She now has a crippled leg and s
Three years ago, on January 13th, Rukhsar Khatun, then 15 months old, was diagnosed with polio. She now has a crippled leg and s
admin
2020-03-31
322
问题
Three years ago, on January 13th, Rukhsar Khatun, then 15 months old, was diagnosed with polio. She now has a crippled leg and struggles to keep up with her friends. But this little girl, from a West Bengali village, can claim some fame: she is, with luck, the last Indian to be infected with the wild polio virus. Enough time has passed with no new case for India shortly to be certified as free of the pain.
That is a big success. India’s anti-polio campaign began in 1995 with severe disadvantages. The country spends little on public health, barely 1% of GDP, and has been awful at immunising children. Too few parents know the basics of hygiene and nutrition, let alone the benefits of vaccines. India has bad sanitation, large remote populations and vast migration from village to slum.
Yet much has gone right. The anti-polio campaign received over $ 3 billion, mostly from within India itself, and deployed 2.4m vaccinators. UNICEF, the World Health Organisation(WHO), Rotary International and the Gates Foundation(both charities)gave technical help. Religious leaders reassured people suspicious about vaccinations, and politicians knocked on doors to make sure children took their medicine.
At the peak of coverage, 99. 7% of the target population swallowed anti-polio drops, says An-uradha Gupta of the national health ministry. That is surprisingly high, considering that a decade ago "universal" vaccination coverage for seven preventable diseases was a pitiful 30% in Bihar, a big, poor northern state.
India’s campaign has been successful enough for its lessons to be applied in Pakistan, Afghanistan and Nigeria, the last places with endemic polio. Vaccinators learned to attend especially to mobile populations, like seasonal workers at brick kilns, and found that many migrants are best reached not at home but in bus and railway stations.
Good monitoring was crucial, too. In Uttar Pradesh and Bihar, vaccinators visited 60m households several times a year, says Hamid Jafari of the WHO. To compile data on receivers, some 400,000 hard-to-reach population groups were carefully tracked and plotted, down to each household. Data passed early to decision-makers, at the district-official level, allowed a quick response to new cases.
We can learn from the text that______.
选项
A、vaccination coverage was 30% in India ten years ago
B、99.7% of Indians took anti-polio medicine at the peak
C、migrant workers in India have received care from vaccinators
D、India’s campaign has been accepted in Pakistan, Afghanistan and Nigeria
答案
C
解析
本题根据题干无法定位,但是可以根据选项进行定位:选项[A][B]中的30%和99.7%帮助我们定位到第四段;选项[D]中的大写词Pakistan等帮我们定位到第五段,故可以确定该题答案来自这两个自然段。选项[A]对应第四段最后一句:...a decade ago“universal”vaccination coverage for seven preventable diseases was a pitiful 30%in Bihar,a big,poor northernstate.其中,ten years ago=a decade ago,“30%”这样的数据信息也吻合,但是原文提到的地方是Bihar,而不是该项的India,所以该项的错误是偷换概念。选项[B]对应第四段首句:At thepeak of coverage,99.7%of the target population swallowed anti—polio drops.该项所有信息与原文基本接近,但是原文的“target population目标群体”被替换成了“Indians印度人”,故该项也是偷换概念。选项[C]对应第五段第二句:Vaccinators learned to attend especially to mobile popu—lations.其中migrant workers对应mobile populations;received care from vaccinators对应vaccina—tors learned to attend to。故该项正确。选项[D]对应第五段首句,该句说的是“to be applied inPakistan,Afghanistan and Nigeria即将被应用到巴基斯坦、阿富汗和尼日利亚”,而该项却说“has been accepted in Pakistan,Afghanistan and Nigeria已经被巴基斯坦、阿富汗和尼日利亚接受”,故该项错误。综上所述,本题答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/O21Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
U.S.technologyworkersmaybelookingatabetterjobmarketinthecomingmonths,accordingtoanewstudyfromstaffingfirm
U.S.technologyworkersmaybelookingatabetterjobmarketinthecomingmonths,accordingtoanewstudyfromstaffingfirm
U.S.technologyworkersmaybelookingatabetterjobmarketinthecomingmonths,accordingtoanewstudyfromstaffingfirm
Twomonthsago,yougotajobasaneditor.Butnowyoufindthattheworkdoesn’tsuittoyourpersonalinterest.Writeatette
Thislineofinquirydidnotbeginuntilearlierthismonth—morethanthreemonthsaftertheaccident—becausetherewere"tooma
Thislineofinquirydidnotbeginuntilearlierthismonth—morethanthreemonthsaftertheaccident—becausetherewere"tooma
Thislineofinquirydidnotbeginuntilearlierthismonth—morethanthreemonthsaftertheaccident—becausetherewere"tooma
OptimismamongtheUK’sbanksandbuildingsocietieshassoaredoverthepastthreemonthsasfirmsgrewprofitsandtookonmor
随机试题
患者男性,32岁,突发右胸痛,呼吸困难,查体:语音震颤减弱,气管向左侧移位,叩诊右侧为鼓音,该患者查体还可见
A.慢性肾功能衰竭B.洋地黄样蓄积中毒C.大便溏泄、饮食减少、脘腹胀闷、消瘦D.慢性汞中毒E.水肿、低血钾、血压升高长期服用黄花夹竹桃可以出现
房地产业可分为房地产开发经营业和房地产服务业。()
现代城市规划形成的渊源体现在很多方面,其产生的历史背景是()。
下列选项中,属于质量管理原则的有()。
4月6日,甲公司为履行与乙公司的买卖合同,签发一张由本公司承兑的商业汇票交付乙公司,汇票收款人为乙公司,到期日为10月6日。4月10日,乙公司将该汇票背书转让给丙公司,9月8日,丙公司持该汇票向其开户银行Q银行办理贴现。该汇票到期后,Q银行向其异地的甲公司
股份公司因减少注册资本赎回自己的股票,必须在短期内予以()。
在篮球运动中,当对方采用“人盯人防守”或“区域联防”时,运用()可打乱对方的整体防守部署、压缩防区,给同伴创造最佳的外围投篮或篮下进攻的机会。
MP3播放器属于嵌入式系统的应用之一,下面有关叙述中错误的是()。
Thoseconvictedofracismwillbe
最新回复
(
0
)