首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It didn’t happen overnight. The problem of polluted air has been festering for centuries. Suddenly the problem of air pollut
It didn’t happen overnight. The problem of polluted air has been festering for centuries. Suddenly the problem of air pollut
admin
2015-04-24
36
问题
It didn’t happen overnight. The problem of polluted air has been festering for centuries.
Suddenly the problem of air pollution is becoming critical and is erupting right before our eyes. Not only do our eyes burn as they focus through murky air, but when the air clears, we see trees and vegetation dying. We must realize that this destruction can no longer be pinned to some mysterious cause. The one major culprit is air pollution.
Today’s air pollution is an unfortunate by-product of the growth of civilization. Civilized man desires goods that require heavy industrialization and mass production. Machines and factories sometimes pollute and taint the air with substances that are dangerous to man and the environment. These substances include radioactive dust, salt spray, herbicide and pesticide aerosols, liquid droplets of acidic matter, gases, and sometimes soil particles. These materials can act alone to irritate objects and forms of life. More dangerously, they join together to act upon the environment. Only lately have we begun recognizing some of their dangerous consequences.
Scientists have not yet been able to obtain a complete report on the effects of air pollution on trees. They do know, however, that sulfur dioxide, fluorides, and ozone destroy trees and that individual trees respond differently to the numerous particulate and gaseous pollutants. Sometimes trees growing in a single area under attack by pollutants will show symptoms of injury or will die while their neighbors remain healthy. Scientists believe this difference in response depends on the kind of tree and its genetic makeup. Other factors, such as tree’s stage of growth and nearness to the pollution source, the amount of pollutant, and the length of the pollution attack also play a part. In short, whether or not a tree dies as a result of air pollution depends on a combination of host and environment factors.
For the most part, air pollutants injury trees. To conifers, which have year-round needles, air pollution causes early balding. In this event, trees cannot maintain normal food production levels. Undernourished and weakened, they are open to attack by a host of insects, disease, and other environmental stresses. Death often follows.
Air pollution may also cause hardwoods to lose their leaves. Because their leaves are borne only for a portion of the year and are replaced the following year, air pollution injury to hardwoods may not be so severe.
The author implies that the greatest source of pollution is______.
选项
A、heavy industry
B、chemical processing plants
C、urban expansion
D、salt spray
答案
A
解析
细节推理题。根据题干关键词the greatest source of pollution与原文第三段第三句中的Machinesand factories对应,据此定位。人类想得到的很多物品都要通过重工业以及大规模的生产来实现。工业生产中的机器和工厂有时会排放出一些危险物质,污染空气和危害人类的健康。这一切都是归咎于heavy industrialization(重工业)。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/O8LO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Afteryou’vestartedtomasterthetechniques,therealstruggleisjustbeginning.It’s______thatmakesyougreat.
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【2】abroad.Likemostailments,ithasitsown【3】andc
SofarasIknow,MissHannahArendtwasthefirstpersontodefinetheessentialdifferencebetweenworkandlabor.Tobehappy
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestartofarecentschoolweek,shejokedwithherstudents
Therehasbeenalotofhand-wringingoverthedeathofElizabethSteinberg.Withoutblaminganyoneinparticular,neighbors,fr
Lincoln,whomanyregardasoneofourgreatpresidents,wasoften______despitehisreputationoftellinggoodjokes.
Honestynolongerseemstobethebestpolicywithtellingofliesbecomingacommonpartofourdailylives.Anewresearchby
Futuristshaveidentifiedtwochangesthatseemtobecentraltocontemporarysociallife.First,theU-nitedStatesisbeingre
Duringthepasttenorfifteenyears,agreatdealofattentionhasbeen【C1】______to"tellingitlikeitis,"or"lettingitallh
Myauntlosthercatlastsummer,butit______aweeklateratahomeinthenextvillage.
随机试题
糖尿病在ICD-10中被详细地分为五大类,其中不包括
()是通过对政府控制价格的产品进行价格调整,达到调控投资的目的。
下列不属于资产管理行业功能的是()。
企业所得税的纳税人为购置固定资产而发生的借款,在固定资产交付使用前发生的借款费用,可在发生当期计算应纳税所得额时直接扣除。()
将5个颜色互不相同的球全部放人编号为1和2的两个盒子里,使得放入每个盒子里的球个数不小于该盒子的编号,则不同的放球方法有()
普通话中声母()。
Neurologiststendtodividetheexperienceofloveintothreedistinctcategories:attraction,lustandattachment.Thecombinat
有着高度自信心的人通常很快乐,也更能够应付不利的境遇。高度自信可以产生安全感,也给人目标,并让人相信他们是社会的有用成员。而相反,缺乏自信的人无安全感,对于他们要达到目标的信念也较弱。当其他人成功的时候,没有自信的人会感到羡慕或者嫉妒。缺乏自信导致期望值较
AnAustralianresearchgroupmayeasehumanity’scollectiveconscienceoveraspateofprehistoricextinctionsonthesouthernc
【B1】______Manyofthesecustomsincludestoriesandbeliefsrelatedtocreatures,realormagical,takingtheteeth.InAsia,fo
最新回复
(
0
)