首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Tens of thousands of 18-year-olds will graduate this year and be handed meaningless diplomas. These diplomas won’t look any diff
Tens of thousands of 18-year-olds will graduate this year and be handed meaningless diplomas. These diplomas won’t look any diff
admin
2013-11-29
120
问题
Tens of thousands of 18-year-olds will graduate this year and be handed meaningless diplomas. These diplomas won’t look any different from those awarded their luckier classmates. Their validity will be questioned only when their employers discover that these graduates are semiliterate(半文盲).
Eventually a fortunate few will find their way into educational-repair shops — adult-literacy programs, such as the one where I teach basic grammar and writing. There, high-school graduates and high-school dropouts pursuing graduate-equivalency certificates will learn the skills they should have learned in school. They will also discover they have been cheated by our educational system.
I will never forget a teacher who got the attention of one of my children by revealing the trump card of failure. Our youngest, a world-class charmer, did little to develop his intellectual talents but always got by. Until Mrs. Stifter.
Our son was high-school senior when he had her for English. "He sits in the back of the room talking to his friends," she told me. "Why don’t you move him to the front row?" I urged, believing the embarrassment would get him to settle down. Mrs. Stifter said, "I don’t move seniors. I flunk (使......不及格)them." Our son’s academic life flashed before my eyes. No teacher had ever threatened him. By the time I got home I was feeling pretty good about this. It was a radical approach for these times, but well, why not? "She’s going to flunk you," I told my son.
I did not discuss it any further. Suddenly English became a priority(头等重要)in his life. He finished out the semester with an A.
I know one example doesn’t make a case, but at night I see a parade of students who are angry for having been passed along until they could no longer even pretend to keep up. Of average intelligence or better, they eventually quit school, concluding they were too dumb to finish. "I should have been held back," is a comment I hear frequently. Even sadder are those students who are high-school graduates who say to me after a few weeks of class. "I don’t know how I ever got a high-school diploma."
Passing students who have not mastered the work cheats them and the employers who expect graduates to have basic skills. We excuse this dishonest behavior by saying kids can’t learn if they come from terrible environments. No one seems to stop to think that most kids don’t put school first on their list unless they perceive something is at risk. They’d rather be sailing.
Many students I see at night have decided to make education a priority. They are motivated by the desire for a better job or the need to hang on to the one they’ve got. They have a healthy fear of failure.
People of all ages can rise above their problems, but they need to have a reason to do so. Yong people generally don’t have the maturity to value education in the same way my adult students value it. But fear of failure can motivate both.
From the passage we can draw the conclusion that the authors’ attitude toward flunking is______.
选项
A、negative
B、positive
C、biased
D、indifferent
答案
B
解析
我们解答态度题的基本原则是“听其言,观其行”。文中作者对flunking的看法在第四段有以下表述:No teacher had ever threatened him….I was feeling pretty good about this.It…,but,well,why not?“She’s going to flunk you,”I told my son….English became a priority in his life.He finished out the semester with an A.另外最后一段最后一句…fear of failure can motivate,也表述了作者的态度。由此确定选项B为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/O8e4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
Excitement,fatigue,andanxietycanallbedetectedfromsomeone’sblinks,accordingtopsychologistJohnStern(21)Washington
To______theworldpeacehasbeenoneofthemostcrucialfunctionsoftheUnitedNationssinceitwasfoundedin1945.
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Thesecondparagraphismain
Youstillneedsomesubstantialexamples______supportofyourargument,orfewpeoplewillbelieveinyouridea.
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
RuthSimmonsjoinedGoldmanSachs’sboardasanoutsidedirectorinJanuary2000:ayearlatershebecamepresidentofBrownUni
MillionsofAmericansandforeignersseeG.I.Joeasamindlesswartoy,thesymbolofAmericanmilitaryadventurism,butthat’
Parentsofchildrenwhohappilyeatwhat’sputinfrontofthemmightassumetheirkidsarewellnourished.Buttwonewstudies
LOSANGELES—Allyear,Hollywoodexecutiveshavebeenbrushingasideworriesaboutbox-officestagnationintheUnitedStatesand
随机试题
修订的《中华人民共和国药品管理法》何时开始实施( )
外感特殊之毒哪项是错误的
下列配伍应用的药组中,属于不合理联用的是()。
在《跟单信用证统一惯例》中,对银行的责任作出了具体规定,以下描述的各种情况中,银行可以拒绝付款的是()
一家咨询公司受某钢铁厂委托,为其所在地区的钢铁消费市场进行分析和预测。为了收集数据,咨询公司分别走访了钢铁工业协会、钢铁研究院和省、市统计局等相关部门,并收集到了该地区2015-2017年的钢铁销售额数据,见表5-1。【问题】咨询信息的采集
下列不宜采用三栏式账页格式的明细账是()。
从我国古代的()开始,由对人征税转为对物征税。
上课是教学工作的中心环节,教师上好一堂课的基本要求是()。
已知(1+2x)n展开式中所有系数之和等于81,则展开式中x3项的系数等于[].
Onereasonthattheeconomyofthecountryisdoingsowellisthatpeoplenowhavemorediscretionaryfundsattheir______.
最新回复
(
0
)