首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The U. S. space agency, NASA, is planning to launch a satellite that scientists hope will answer fundamental questions about the
The U. S. space agency, NASA, is planning to launch a satellite that scientists hope will answer fundamental questions about the
admin
2020-03-31
48
问题
The U. S. space agency, NASA, is planning to launch a satellite that scientists hope will answer fundamental questions about the origin and destiny of our universe. (1)______
The prevailing theory of the universe’s origin, the "Big Bang" theory, says all matter and energy were once compressed into a tiny point. The density and resulting temperature were so enormous that, about 13-to-15-billion years ago by current estimates, a mighty explosion flung the matter hurtling outward in all directions. (2) ______They also ask, is the expansion accelerating? Will the universe collapse? What is its shape? Scientists will seek explanations with NASA’s new Microwave Anisotropy Probe, abbreviated as MAP. (3)______
"MAP will take the ultimate baby picture, an image of the infant universe taken in the fossil light that is still present from the Big Bang, " he says. "This glow, this radiation, is the oldest light in the universe. Imprinted on this background, physicists knew, would be the secrets of the Big Bang itself. "
This background radiation is the light and heat that the early cosmic soup of matter emitted. Once roiling hot, it has cooled over the eons to just a few degrees above absolute zero. It was once thought to be distributed evenly. But in 1992, a highly sensitive NASA satellite named COBE detected nearly imperceptible variations in temperature as tiny as 30-millionths of a degree.
(4)______"These patterns result from tiny concentrations that were in the very early universe that were the seeds that grew to become the stars and the galaxies that we see today, " he says. "The tiny patterns in the light hold the keys for understanding the history, the content, the shape, and the ultimate fate of our universe."
(5)______Princeton University scientist David Spergel says MAP will give us a much more accurate matter count than we have now. "Right now, we want to measure something like the matter-density of the universe, " he says. "Today, we can estimate that to a factor of two. That’s pretty good. What we want to do is be able to measure it to about the three-percent level, which is what MAP will be capable of doing."
To do its job, the $ 145 million MAP spacecraft will settle into an orbit 1.5 million kilometers from the Earth. This is where the Earth’s and sun’s gravitational pull are equal, and well past the range of the Earth’s own obscuring microwave radiation.
While the older COBE satellite measured just a small part of the sky, Charles Bennett says MAP will scan the entire sky at 1, 000 times better resolution. "The patterns that MAP measures are extremely difficult to measure, " he says. "MAP will be measuring millionths of a degree temperature accuracies, and that’s hard to do. That’s like measuring the difference between two cups of sand to the accuracy of a single grain of sand. "
[A] The principal NASA scientist for the new MAP spacecraft, Charles Bennett, says the heat patterns represent slight differences in the density of the young universe, where denser regions evolved into the present web of structures.
[B] NASA says the first results from the MAP mission will be ready in about 18 months after launch.
[C] The spacecraft will orbit the Earth seeking answers from an extremely faint glow of microwaves that have existed since the beginning of time.
[D] Scientists are trying to learn how it clumped together to produce stars, clusters of stars called galaxies, and clusters of galaxies.
[E] Astronomers are reporting evidence that points to a massive star-eating black hole at the center of our Milky Way galaxy.
[F] One of those keys is the amount of matter and its density. More matter with a higher density means more gravitational pull, suggesting a slowing of the universe’s expansion, and perhaps even its collapse.
[G] The head of NASA’s Evolution of the Universe program, Alan Bunner, says MAP will measure what is thought a remnant of the Big Bang—an afterglow of microwaves bathing the universe that was emitted by the ancient cosmic matter.
选项
答案
G
解析
请注意下文中有“he says”.其中“he”必指代某人.故可在A、G两项中选择。A项中出现“the heat pattern”,但前文中并未出现与此相关信息,故排除A项。根据上下文内容知G项正确。本题空白处位于文章的第二段,本段首先谈论了宇宙大爆炸理论,随后介绍了科学家将如何运用“MAP”对宇宙中的残存物质进行探测,因此本题选择的线索有两条。首先,空白处的前后都出现了“MAP”(微波各向异性探测器)一词,因此,与“MAP”有关的句子应该为可能的选项,A、B、G项中都出现了与“MAP”有关的内容。但是A、B、G三个选项中涉及到宇宙大爆炸理论的只有介绍了“MAP”使用方式的G项,即通过检测大爆炸的残余物质来探测宇宙的发展。根据上下文的内容可知G项为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OE1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
HenryKissingerpublishedanarticleintheJune2018AtlanticMonthlydetailinghisbeliefartificialintelligence(AI)threate
Employeesareoftensaidtobeacompany’sbiggestresource.Itisequallytruethattheyareitsbiggestliability.Scarcelya
"Googleisnotaconventionalcompany.Wedonot【C1】______tobecomeone,"wroteLarryPageandSergeyBrin,thesearchfirm’sfo
ReadthefollowingtextandanswerthequestionsbychoosingthemostsuitablesubheadingfromthelistA-Gforeachofthenumb
Nowondertheyarecalled"patients".Whenpeopleenterthehealth-caresystemsofrichcountriestoday,theyknowwhattheywil
Theterme-commercereferstoallcommercialtransactionsconductedovertheInternet,includingtransactionsbyconsumersandb
Theterme-commercereferstoallcommercialtransactionsconductedovertheInternet,includingtransactionsbyconsumersandb
Healthimpliesmorethanphysicalfitness.Italsoimpliesmentalandemotionalwell-being.Anangry,frustrated,emotionally【C1
Healthimpliesmorethanphysicalfitness.Italsoimpliesmentalandemotionalwell-being.Anangry,frustrated,emotionally【C1
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】______thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
随机试题
下列哪种T细胞具有特异性杀伤功能
A.超声心动,左室径65mmB.超声心动IVS:LVPW为1.5:1C.超声心动出现右室前壁以及房室沟处无反射区D.超声心动二尖瓣EF斜率下降E.超声心动室间隔连续中断肥厚型心肌病
绕线式感应电动机在启动时,为了减少启动电流和保证启动转矩,可转子绕组()
既是工程拨款或贷款的最高限额,也是控制单位工程预算的主要依据的文件是经过批准的(C)。
社会工作者小兴针对社区矫正对象成立的“星星点灯小组”属于()。
一级预防是指对病因明确的疾病的预防。二级预防是对病因不甚明确的或对多病因的疾病采取的预防措施。下列属于二级预防的是()
某汽车坐垫加工厂生产一种汽车坐垫,每套的成本是144元,售价是200元。一个经销商订购了120套这种汽车坐垫,并提出:如果每套坐垫的售价每降低2元,就多订购6套。按经销商的要求,该加工厂获得最大利润需售出的套数是()。
莫扎特
下列属于Access对象的是
Whatdoesthemanwantthewomantodo?
最新回复
(
0
)