首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Conventional wisdom says trees are good for the environment. They absorb carbon dioxide—a greenhouse gas—from the atmosphere and
Conventional wisdom says trees are good for the environment. They absorb carbon dioxide—a greenhouse gas—from the atmosphere and
admin
2018-10-19
49
问题
Conventional wisdom says trees are good for the environment. They absorb carbon dioxide—a greenhouse gas—from the atmosphere and store it as carbon while releasing oxygen, a process for which forests have been called "the lungs of the planet". The roots of trees have been thought to trap sediments and nutrients in the soil. Trees have also been credited with steadying the flow of these rivers, keeping it relatively constant through wet and dry seasons, thus preventing both drought and flooding. It is all nonsense, concludes a research published this week. A four-year international study led by researchers at the University of Newcastle, in Britain, and the Free University of Amsterdam, identifies several myths about the link between forests and water. For example, in arid and semiarid areas, trees consume far more water than they trap. And it is not the trees that catch sediments and nutrients, and steady the flow of the rivers, but the fact that the soil has not been compressed.
The World Commission on Water estimates that the demand for water will increase by around 50% in the next 30 years. Moreover, around 4 billion people—one half of the world’s population— will live in conditions of severe water stress, meaning they will not have enough water for drinking and washing to stay healthy, by 2025.
The government of South Africa has been taking a tough approach to trees since it became the first to treat water as a basic human right in 1998. Trees lose water through evaporation(the technical term is transpiration)at twice the rate of grassland or South Africa’s unique fynbos scrubland. In a scheme praised by the hydrologists, the state penalizes forestry companies for preventing this water from reaching rivers and underground aquifers.
In India, large tree-planting schemes not only lose valuable water but complicate the true problem identified by the hydrologists: the unregulated removal of water from aquifers to irrigate crops. Farmers need no permit to drill a borehole and, as most farmers receive free electricity, there is little economic control on the volume of water pumped. In the Kolar district in Karnataka, wells have dried up as the water table has plummeted from six metres to 150 metres below ground.
Questions 71—75
Complete the summary with a maximum of two words from the passage, changing the form where necessary.
It is commonly believed that trees are good for the environment, as they absorb carbon dioxide and release oxygen: the roots of trees can trap water and【R1】______ the flow of rivers. However, a recent study has found that this belief is【R2】______.
According to the research, trees lose【R3】______ water through evaporation than they trap. In South Africa, forestry companies are punished as the trees they planted prevented water from【R4】______ rivers and underground aquifers. In India, farmers drilled many wells and used the underground water to【R5】______their farmland. This has lowered water table to 150 metres below ground. Many trees have been planted and in fact these trees complicate the existing problem.
【R4】
选项
答案
reaching
解析
文章倒数第二段提到the state penalizes forestry…from reaching rivers and underground aquifers.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OFjK777K
本试题收录于:
D类竞赛(专科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
D类竞赛(专科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
Boththefamilyandthesociety______exceptionalchildrenliveareoftenthekeytotheirgrowthanddevelopment.
Noonewantstomakefriendswithhim,becausehealwayskeepsa______face.
EducationfortheBlindAnAmericanfederallawapprovedin1975guaranteesblindstudentsafreepubliceducation./It
A、Thishasnotchangedpartofthegame.B、ThisisthestuffGooglewantedtosell.C、PeoplecanhaveaconversationwiththeGo
Thevisitorsdecidedtostayinourcityfor________twodaysastheywantedtohavealookaround.
A.incidentB.whenC.includeD.flightsE.informedF.carriagesG.calledH.s
A.incidentB.whenC.includeD.flightsE.informedF.carriagesG.calledH.s
BrownlowHall,aVictorianmansionjustoutsideSouthDean,wastotallydestroyedlastSundaybyafirewhichstartedinthemea
Turninyourcollectionofindustry-suppliedfreebiesandGoodmanwillsendbackafewreplacementpensbearingtheNoFreeLunc
随机试题
有关急性化脓性骨髓炎,下列哪项正确()。
患儿,男,6个月。近两天见口腔黏膜白屑散在。患儿形体怯弱,面白颧红,五心烦热,口干不渴,或低热盗汗等,舌质红,少苔。治疗首选方剂是
下列糖中,最难酸水解的糖为
抢险救灾和农民自建低层住宅的安全生产管理,()《建设工程安全生产管理条例》。
把人力看成人员素质综合发挥的作用力。认为人力资源是劳动生产过程中,可以直接投入的各种能力的综合。这种表述是一种()。
下列工程项目风险管理工作中,属于风险识别阶段的工作是()。
下列说法错误的是()。
人力资本理论是由()提出的。
我国刑法中规定某些罪为“告诉才处理”,刑事诉讼法中规定了自诉案件。某校考试时的一道题目为:自诉案件与告诉才处理案件的关系。一名考生的下述四项答案要点中,哪一点才是正确的?()
你是民警。同时遇到了三件事。你怎么处理?a:老婆婆突发心脏病,身边只有一个10岁的孙女:b:一对夫妻吵架,女的想引爆煤气:c:老爷爷有心脏病,失踪了2天。
最新回复
(
0
)