首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
They helped fleeing Romans evade Attila the Hun and held a glittering city aloft for more than 1,500 years. But the wooden pilin
They helped fleeing Romans evade Attila the Hun and held a glittering city aloft for more than 1,500 years. But the wooden pilin
admin
2015-10-21
62
问题
They helped fleeing Romans evade Attila the Hun and held a glittering city aloft for more than 1,500 years. But the wooden pilings rising out of the Grand Canal in Venice are so decayed that as we clung to them one afternoon it wasn’t at all clear whether they would be sturdy enough to prevent us from capsizing into its murky waters.
It was rush hour in Venice, so the canal’s usual tumult of crosscurrents and tides was churning with the wake of water taxis, ferries and delivery boats. Each volley of waves slapped against the side of the inflatable kayak we were using to cross Italy’s most storied waterway; the pilings were our best chance to avoid being immersed in it.
This probably wasn’t quite what my girlfriend had in mind when we first started thinking about a trip to Venice. After scouring guidebooks, we found that the logical thing seemed to be to move about the city like other tourists; by foot, water bus and the occasional overpriced gondola ride. But as novice canoers, we were intrigued by the thought of exploring the waterways ourselves. We spent hours researching where and how to rent a small craft in Venice but found that the combination of Italian bureaucracy and the mighty gondolier lobby has made it virtually impossible.
Our solution? An inflatable kayak that’s portable enough to check as luggage yet sturdy enough to hold 500 pounds and withstand the rigors of Class II rapids. Getting it there was easy because it weighs just 32 pounds and tucks into a suitcase-sized tote bag(along with a foot pump). And it was surprisingly affordable: our two-person kayak, by West Marine, retails for $699, but we found one brand-new on eBay for $163.44, about the price of a 45-minute gondola ride.
Paddling the canals offers a visceral way to appreciate Venice’s mythic waters. On a purely practical level, it’s a lot easier to get lost walking Venice, with its twisting passageways and thousands of alleys, than to maneuver through its 200 easily navigable canals. The water also offers easier access to some of the city’s overlooked neighborhoods, like the Jewish ghetto in Cannaregio.
Of course, any attempt to explore Venice’s canals involves a confrontation with the reality of water itself. Lord Byron and Casanova may have swum the canals in centuries past, but today swimming is banned for public health reasons. The canals are a drainage basin for 1.4 million people in the area around Venice, and a sewer system for the 60,000 residents of the historic center and the 20 million tourists who visit it each year. Dr. Edward S. Van Vleet, a University of South Florida Marine biochemist, has been studying the canals since 1985, and says the combination of chemical pollution and household waste make for a particularly noxious mix.
The most surprising sensory revelation of traveling the canals is the sound or, more precisely, the glorious absence of noise. Because Venice has no cars or traffic noise, today’s city is true to its centuries-old nickname, La Serenissima, and that tranquility is amplified on the water. A five-minute paddle from the tourist bedlam of the Rialto are aquatic side streets where even at midday, the hush was interrupted only by droplets from our paddles.
And nearly everywhere you paddle are sumptuous ruins, signs of a sinking city. Peer behind the rusty wrought-iron gates of many homes that abut the canal and you might see partly submerged first-floor porches, foyers or sitting rooms that were abandoned long ago, as rising waters forced the residents to flee upstairs.
While many gondoliers seem none too pleased at the prospect of sharing their waterways with nonpaying travelers, most boaters were polite. Many pedestrians appeared bemused by the novelty of a kayak, snapping photographs, waving and shouting the occasional "Buona idea!"
Out on the bustling Grand Canal, however, the pace is too fast and the water too treacherous for such niceties. It took us three days of maneuvering the side canals to work up the courage to try to make it across the 60-yard width of the Grand Canal, a feat that at first glance appears as wise as crossing an Interstate on a tricycle.
As we paddled from the Rio Di S. 2an Degola onto the Grand Canal, we hugged the shoreline, then sprinted into a cove of half-rotted pilings, buffering ourselves from the waves. Vaporetti powered past us from both directions, water taxis darted by, and delivery boats loaded with appliances. After two false starts, we spotted a crease in traffic and made a dash for it. Water splayed from our paddles as we sprinted out into the open water, swiveling our heads left and right to make sure we weren’t about to be rammed by a turnip boat.
After a minute of heavy paddling, we had reached the middle of the canal, where water was calmer and the city’s sounds again seemed muted. Then we scurried across the other busy lanes. When we reached the bank, mercifully, there was a wine bar waiting to commemorate the achievement.
According to the passage, which of the following is a typical way to travel in Venice?
选项
A、In a kayak.
B、In a rented craft.
C、By walking.
D、By swimming.
答案
C
解析
细节题。第三段第二句提到“After scouring guidebooks,we found that the logical thing seemed tobe to move about the city like other tourists: by foot, water bus and the occasional overpriced gondolaride”,根据旅游指南的介绍,比较合理的游览威尼斯的方式莫过于像其他游客一样步行、乘坐水上巴士或是昂贵的刚朵拉,故答案为[C]。乘皮划艇(kayak)游览威尼斯是作者采用的独特方式,并不普遍,故排除[A];第三段末句提到,我们花了几个小时搜索租船的方法,最后得知在意大利官方和刚朵拉船夫游说团的共同影响下,游客租船在威尼斯是行不通的,故排除[B];第六段第二句提到,威尼斯已经禁止在运河里游泳,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OUKO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
JournalistsinBritainhavebeenworkingonthe【N1】______ofthebest-sellingSundaynewspaper,theNewsoftheWorld,aftermor
BeforeSarkozy’splanswerecarriedout,theminimumretirementageinFrancewas
A、Thesalaryisunsatisfactory.B、Theworkingconditionsareverybad.C、Shewasfiredfromthepresentposition,D、Shewantsto
HowtoEnsureSurvivalintheCollegeDormLifeincollegedormcanbehard,especiallyforthefirst-years.HereShahJ.Ch
HowtoEnsureSurvivalintheCollegeDormLifeincollegedormcanbehard,especiallyforthefirst-years.HereShahJ.Ch
Working-classfamiliesintheUnitedStatesareusuallynuclear,andmanystudiesindicatethatworking-classcouplesmarryfor
Mostmenliveinharness.Richardwasoneofthem.Typicallyhehadnoawarenessofhowhismaleharnesswaschokinghimuntilh
OnaLosAngelesstreetcornerin2000,Iwasthe"insideman"inaclassiccongamecalledthepigeondrop.AmagiciannamedDa
Manytypically"American"characteristicsarearesultofvalue.【M1】______ThereisaremarkableethicdiversityintheUS.Amo
Thismorning,whenIfirstcaughtsightoftheunfamiliarwhitenedworld,Icouldnothelpwishingthatwehadsnowoftener,tha
随机试题
何谓短路过渡?
患者,男,35岁,大便三日未解,又伴有牙龈肿痛,口舌生疮,咽喉肿痛等上部火热的病证,苔黄,脉数。此药物想发挥较强的泻下能力,应选用()。
土地登记的特点有()。
《中华人民共和国环境影响评价法》中所称环境影响评价,是指对规划和建设项目实施后可能造成的环境影响进行分析、预测和评估,提出()不良环境影响的对策和措施,进行跟踪监测的方法与制度。
焦化厂排出的烟尘中对人体有毒害物质较多的为________。()
下列叙述正确的有()。
某施工单位承担了一项直埋光缆工程,光缆进场时,施工人员除了查看光缆出厂检验记录外,还抽测了部分光缆的光电性能且留有记录,路由复测时,初步确定了与另一光缆交越位置,并做了标识。工程施工中,发生如下事件:事件一:因天气预报傍晚有大雨,为减少损失,施工人员在
维也纳的典雅来自海顿,_________则来自舒伯特,是他把海顿的小步舞曲发展成浪漫的圆舞曲。在海顿使这座城市夜夜_________的基础上,他使这座城市处处脉脉含情。填入划横线部分最恰当的一项是:
监护人擅自处分被监护人财产的行为属于()行为。
Wright,acomputerscientist,isplottinganexperimentwithahumanoidrobotcalledNao.Heandhiscolleaguesplantointroduc
最新回复
(
0
)