首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
At first glance the patriarchy appears to be thriving. More than 90% of presidents and prime ministers are male, as are nearly a
At first glance the patriarchy appears to be thriving. More than 90% of presidents and prime ministers are male, as are nearly a
admin
2019-06-06
34
问题
At first glance the patriarchy appears to be thriving. More than 90% of presidents and prime ministers are male, as are nearly all big corporate bosses. Men dominate finance, technology, films, sports, music and even stand-up comedy. In much of the world they still enjoy social and legal privileges simply because they have a Y chromosome. So it might seem odd to worry about the plight of men.
Yet there is plenty of cause for concern. Men cluster at the bottom as well as the top. They are far more likely than women to be jailed, estranged from their children, or to kill themselves. They earn fewer university degrees than women. Boys in the developed world are 50% more likely to flunk basic maths, reading and science entirely.
What can be done? Part of the solution lies in a change in cultural attitudes. Over the past generation, middle-class men have learned that they need to help with child care, and have changed their behaviour. Working-class men need to catch up. Women have learned that they can be surgeons and physicists without losing their femininity. Men need to understand that traditional manual jobs are not coming back, and that they can be nurses or hairdressers without losing their masculinity.
Policymakers also need to lend a hand, because foolish laws are making the problem worse. America reduces the supply of marriageable men by locking up millions of young males for non-violent offences and then making it hard for them to find work when they get out (in Georgia, for example, felons are barred from feeding pigs, fighting fires or working in funeral homes). A number of rich countries discourage poor people from marrying or cohabiting by cutting their benefits if they do.
More generally, schools need to become more boy-friendly. They should recognise that boys like to rush around more than girls do: it’s better to give them lots of organised sports and energy-eating games than to dose them with Ritalin or tell them off for fidgeting. They need to provide more male role models: employing more male teachers in primary schools will both supply boys with a male to whom they can relate and demonstrate that men can be teachers as well as firefighters.
The growing equality of the sexes is one of the biggest achievements of the post-war era: people have greater opportunities than ever before to achieve their ambitions regardless of their gender. But some men have failed to cope with this new world. It is time to give them a hand.
We can infer from Paragraphs 4 and 5 that______.
选项
A、dimming measures need to be approved from the government
B、discouraging poor people from marriage would be an effective way of policy making
C、employing more male teachers in high schools would cultivate hero models
D、boys would be less likely to rush around more than girls in school
答案
A
解析
推理判断题。解答此类题目时,关键是要通读对应段落,找到四个选项在段落中的位置,第四段的开头指明了Policymakers also need to lend a hand,because foolish laws are making the problem worse.(决策者也要施以援手,因为愚昧的法律使问题愈发糟糕。)与这个信息相对应的选项为A项dimming measures need to be improved from the government“政府需要检验愚蠢的措施”,故A项为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OVnZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
In1784,fiveyearsbeforehebecamepresidentoftheUnitedStates,GeorgeWashington,52,wasnearlytoothless.Sohehireda
In1784,fiveyearsbeforehebecamepresidentoftheUnitedStates,GeorgeWashington,52,wasnearlytoothless.Sohehireda
ThemostthoroughlystudiedintellectualsinthehistoryoftheNewWorldaretheministersandpoliticalleadersofseventeenth
Severalmonthsago,planningtovisitafriendhospitalizedwithAIDS,IaskedadoctorwhetherIshouldtakeanyprecautions."
In1930,whentheworldwas"sufferingfromabadattackofeconomicpessimism",JohnMaynardKeyneswroteabroadlyoptimistic
AnearthquakehitKashmironOct.8,2005.Ittooksome75,000lives,【B1】______130,000andleftnearly3.5millionwithoutfoo
Couldahugadaykeepthedoctoraway?Theanswermaybearesounding"yes!"【B1】______helpingyoufeelcloseand【B2】______tope
"Theloveofmoney",StPaulmemorablywrotetohisprotegeTimothy,"istherootofallevil.""All"maybeputtingitabitst
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof【C1】______thestatepensionagebyputting
随机试题
关于光学密度叙述,错误的是
男,20岁,神志不清2小时入院,既往患L型糖尿病5年,长期皮下注射胰岛素,近3天因腹泻而停用。体检:血压70/50mmHg,皮肤中度失水征,呼吸深大,有烂苹果味。最可能的诊断是
企业2008年收入总额( )万元。企业2008年度应纳税所得额( )万元。
下列关于关税完税价格的说法,正确的有()。
人们普遍认为适量的体育运动能够有效降低中风的发生率,但科学家还注意到有些化学物质也有降低中风风险的效用。番茄红素是一种让番茄、辣椒、西瓜和番木瓜等果蔬呈现红色的化学物质。研究人员选取一千余名年龄在46至55岁之间的人,进行了长达12年的跟踪调查,发现其中番
读长沙市浏阳市某地等高线地形图,回答下面各题。图示区域内最大的高差可能是()。
形成沙滩的外力作用主要是风力堆积,形成喀斯特地貌的外力作用主要是流水侵蚀。()
具有强制力的行为规则就是法律。
当前,“银发浪潮”扑面而来,我国人口老龄化冲击无法回避。如何解决我国1.69亿老年人的养老问题,成为全社会关注的问题。记者调查发现,大力推进立足家庭、依托社区的新型居家养老模式可以“四两拨千斤”,是当前我国综合解决老龄化问题现实而有效的一个重要
用简易加线法分析句子成分。(北京大学2015)事实上,没有人能够勉强我做我不喜欢的事情。
最新回复
(
0
)