首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
How far is it to the next village? the American asks a man sitting by the side of the road. In some countries, because the man r
How far is it to the next village? the American asks a man sitting by the side of the road. In some countries, because the man r
admin
2018-04-11
47
问题
How far is it to the next village? the American asks a man sitting by the side of the road. In some countries, because the man realizes that the traveler is tired and eager to get to his destination (目的地), he will politely say "Just down the road". He thinks this is more encouraging, gentler, and therefore the wanted answer. So the American drives through the night, getting more and more angry, feeling "tricked". He thinks the man purposely cheated him, for obviously he must have known the distance quite well.
Had conditions been turned over, the American would have felt he was "cheating" the driver if he had said the next town was close when he knew it was really 15 miles further on. Though, he, too, would be sympathetic(同情的)to the weary driver, he would say "You have a good way to go yet; it is at least 15 miles". The driver might be disappointed, but he would know what to expect.
Whether to be correct or polite leads to many misunderstandings between people of different cultures. If you are aware of the situation in advance, it is sometimes easier to recognize the problem.
The man at the roadside tells the American it is close to the next village because________.
选项
A、he is playing a trick on him
B、the American expects the answer
C、he doesn’t know the exact distance at all
D、he wants to encourage him to go further
答案
D
解析
事实细节题。从文章第一段第三句,He thinks this is more encouraging,gentler,and therefore the wanted answer可知,他这样说是因为他想鼓励那个疲劳的美国人。所以正确的答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Okrd777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Mostpeopleagreethatfencing(击剑)isonesportinwhichapersonmustbeatleast30yearsoldbeforehelearnsallheneedst
WhotoldthewomanaboutMike’sstayinhospital?
Readingisnottheonlywaytogainknowledgeofalltheworkinthepast.Thereisanotherwaywhichmaybecalledexperience.
Readingisnottheonlywaytogainknowledgeofalltheworkinthepast.Thereisanotherwaywhichmaybecalledexperience.
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenheard(37),"Englishfoodisnotgood,Englishcoo
Manyvisitors(36)BritainarenotfondofEnglishfood.Theyareoftenheard(37),"Englishfoodisnotgood,Englishcoo
It’s7a.m.inKyoto(京都),Japan,andthetaxicompanyhasjustcalledasecondtimetosaytheycan’tfindmyhouse.Onceagain
Hewasinhospitalforsixmonths.Hefeltasifhewas______fromtheoutsideworld.
Experienceddrivershave______accidentsthanbeginners.
随机试题
房地产开发企业应取得商品房预售许可证才能预售,但预售时不必向求购人出示《商品房预售许可证》。()
Television—thatmostattractivemoderntechnology,markedbyrapidchangeandgrowth—ismovingintoanewerawhichpromisesto
A、急诊处方B、药品名称C、药品使用的剂量D、处方用法与用量E、慢性疾病处方应以《临床用量须知》为准的是()。
夏柯三联征是指
某企业2012年度利润总额8万元,年末结账后资产总额22万元,负债总额8万元,资本公积金2万元,盈余公积1万元,未分配利润1万元,则实收资本为()万元。
下列关于发行可转换公司债券时的会计处理,正确的有()。下列关于可转换公司债券转股后的会计处理,正确的有()。
阅读下列文字,回答有关问题。下面是某教师关于“碳酸钠和碳酸氢钠”的教学片段实录。学生实验1:在试管A、B中分别加入少量的Na2CO3和NaHCO3(各约1g),分别滴入几滴水,振荡试管。老师提问1:Na2CO3和NaHCO3外观上有什么差别,用手摸
执行下列命令后:UPDATEzgSET基本工资=基本工资+100理解正确的是()。
BoeingCo’sSonicCruiser,aproposedfasterairliner,wouldbemostlyblendedmaterial,programdirectorWaltGillettesaidrec
A、Theycanthinkbig.B、Theycanairtheirviews.C、Theycanbreakconventions.D、Theycanworkflexiblehours.B细节理解题。由短文可知,女士所
最新回复
(
0
)