首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
We all know that DNA has the ability to identify individuals but, because it is inherited, there are also regions of the DNA str
We all know that DNA has the ability to identify individuals but, because it is inherited, there are also regions of the DNA str
admin
2014-07-25
63
问题
We all know that DNA has the ability to identify individuals but, because it is inherited, there are also regions of the DNA strand which can relate an individual to his or her family(immediate and extended), tribal group and even an entire population. Molecular Genealogy(宗谱学)can use this unique identification provided by the genetic markers to link people together into family trees. Pedigrees(家谱)based on such genetic markers can mean a breakthrough for family trees where information is incomplete or missing due to adoption, illegitimacy or lack of records. There are many communities and populations which have lost precious records due to tragic events such as the fire in the Irish courts during Civil War in 1921. or American slaves for whom many records were never kept in the first place.
The main objective of the Molecular Genealogy Research Group is to build a database containing over 100,000 DNA samples from individuals all over the world. These individuals will have provided a pedigree chart of at least four generations and a small blood sample. Once the database has enough samples to represent the world genetic make-up, it will eventually help in solving many issues regarding genealogies that could not be done by relying only on traditional written records. Theoretically, any individual will someday be able to trace his or her family origins through this database.
In the meantime, as the database is being created, molecular genealogy can already verify possible or suspected relationships between individuals. "For example, if two men sharing the same last name believe that they are related, but no written record proves this relationship, we can verify this possibility by collecting a sample of DNA from both and looking for common markers(in this case we can look primarily at the Y chromosome(染色体)," explains Ugo Perego, a member of the BYU Molecular Genealogy research team.
Which of the following CANNOT be inferred from the passage?
选项
A、We are a walking, living, breathing record of our ancestors.
B、Many American slaves did not know who their ancestors were.
C、An adopted child generally lacks enough information to prove his identity.
D、Molecular Genealogy can be used to prove a relationship between individuals.
答案
C
解析
语意推断题。选项A“我们的方方面面记录着我们的祖先”,因为DNA具有遗传特性,由短文第一句可以推断出;B“许多美国黑奴不知道他们的祖先”,由短文的第一段最后一句可以推断出;C“收养的孩子或者孤儿一般没有足够的证据以辨明身份”。因短文讲的是基因特征,不涉及没有基因关系的人。不可以推断出,因为他们与家族树的关系是基因特征而不是由其他因素决定的;D“宗谱学能用来证明人与人之间的关系",确认和证明人的身份关系是宗谱学的宗旨。故C是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/P9xO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Wehadtowaitalongtimetogetourpassports,______?
Don’t______toletmeknowifthereisanythingIcandoforyou.
Itisimportanttothinkaboutthepeopleofadestinationcountryandhowtourismaffectsthem.
ThemainideaofthepassageisTheexplanationoftheunderlined"turningtheirearlypromisesintopracticalreality"is____
Thosefactoriesuse(both)chemical(or)mechanical(methods)(tomanufacture)clearglue.
Thechairman’sproposalisthatwe______thequestion.
HespokeEnglishsowellthatItookit______thathewasanAmerican.
Itisrequiredthateverystudent______aforeignlanguagebeforegoingabroad.
It’sinterestingthatthearrivalofsnowhastheeffectonpeopleindifferentcountries.Forsomecountriesitisanimportant
Thisnewinstrumentisfarsuperior()theoldoneweboughtthreeyearsago.
随机试题
俗话说“饥寒起盗心”,但古人云“廉者不受嗟来之食,志士不饮盗泉之水”。根据管理学的有关原理,你认为以下比较恰当的解释是()
男性,67岁。B超发现膀胱内结石直径1.5cm,合并膀胱憩室,适用何种治疗
以“猖撅龋”为特征性表现的结缔组织病是
下列有关暂列金额的表述,正确的是()。
由于资产以外的外部环境因素变化引致资产价值降低,这些因素包括政治因素、宏观政策因素等。例如,政府实施新的经济政策或发布新的法规限制了某些资产的使用,使得资产价值下降,这种损耗一般称为资产的()
小李自大学毕业后,就职于一家建筑工程单位。本来小李不喜欢建筑施工管理的工作,但是由于该单位是一家颇有名气的国有企业,加之专业对口,小李也就无可无不可地上班了。不料上班后才发现,该公司只不过是绣花枕头,外强中干,而且至少拖欠了半年工资。小李非常恼火,终于在忍
某轮胎制造商为汽车制造商和农用拖拉机制造商分别生产两种安全标准不同的轮胎,其中为汽车制造商生产的轮胎安全标准高于为农用拖拉机制造商生产的轮胎安全标准。依据产业市场细分,该轮胎制造商进行市场细分的依据是()。
下图是小米之家五彩城店某天的销售信息。若要计算红米Note2这款手机的销售额,应在E5单元格中输入的公式为()。
毎日、2時間勉強しない()いけません。
Sowhathavetheytaughtyouatcollegeaboutinterviews?Somecoursesgototownonit,othersdoverylittle.Youmaygetconf
最新回复
(
0
)