首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The term "formal learning" refers to all learning which takes place in the classroom regardless of whether such learning is info
The term "formal learning" refers to all learning which takes place in the classroom regardless of whether such learning is info
admin
2014-09-19
41
问题
The term "formal learning" refers to all learning which takes place in the classroom regardless of whether such learning is informed by conservative or progressive ideologies. "Informal learning", on the other hand, is used to refer to learning which takes place outside the classroom.
These definitions provide the essential difference between the two modes of leaning. Formal leaning is separated from daily life and may actually promote ways of learning and thinking which often run counter to those obtained from practical daily life. A characteristic feature of formal learning is the centrality of activities which can prepare for the challenges of adult life outside the classroom, but it cannot, by its nature, consist of these challenges.
In doing this, language plays a critical role as the major channel for information exchange. The language of the classroom is more similar to the language used by middle-class families than that used by working-class families. Middle-class children thus find it easier to acquire the language of the classroom than their working-class classmates.
Informal learning, in contrast, occurs in the setting to which it relates, making learning immediately relevant. In this context, language does not occupy such an important role: the child’s experience of learning is more direct, involving sight, touch, taste, and smell senses that are under-utilized in the classroom.
Whereas formal learning is transmitted by teachers selected to perform this role, informal learning is acquired as a natural part of a child’s socialization. Adults or older children who are proficient in the skill or activity provide—sometimes unintentionally—target models of behavior in the course of everyday activity. Informal learning, therefore, can take place at any time and place.
The motivation of the learner provides another critical difference between the two models of learning. The formal learner is generally motivated by some kinds of external goals such as parental approval, social status, and potential financial reward. The informal learner, however, tends to be motivated by successful completion of the task itself and the partial acquisition of adult status.
Given that learning systems develop as a response to the social and economic contexts in which they are fixed, it is understandable that modern, highly urbanized societies have concentrated almost exclusively on the establishment of formal education systems. What these societies have failed to recognize are the ways in which formal learning hinders the child’s multi-sensory acquisition of practical skill. The failure to provide a child with a direct educa-tion may in part account for many of the social problems which trouble our societies.
Which of the following most accurately describes the organization of the text?
选项
A、The author does nothing but define two modes of learning.
B、The author first offers a definition to each of the two modes of learning and then compares them.
C、The author compares the two modes of learning and concludes that informal learning is better than formal learning.
D、The author advocates banning formal learning for it accounts for many of the social problems which trouble our societies.
答案
B
解析
作者在第一段中对两种学习方式下了定义,在随后的二、三、四、五、六段中对两种学习方式进行了比较,最后指出正式学习(教育)的缺陷导致很多社会问题。所以选B。A是第一段的内容,片面;作者并没有比较两种学习方式孰优孰劣,所以C不对;作者并没有说要禁止正式教育,所以D也不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PFWO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
PresidentCoolidge’sstatement,“ThebusinessofAmericaisbusiness,”stillpointstoanimportanttruthtodaythatbusinessin
Manyofthesuccessfulmen,hadtheybeenabletochooseforthemselves,wouldhaveselectedsomequitedifferentprofessions__
Neverbeforehasflyingbeensocontroversial.Inthespaceoftwoyears,theenvironmentaldamagedonebyplaneshasgonefrom
Withoutclearguidelines______,executivesofhospitalsaresometimesatalosswhattodo.
WhydidBellLabsappointacommitteetoinvestigatesomeoftheclaimsmadebyitsscientists?
Wemadeplansforavisit,but______difficultieswithcarpreventedit.
Inthedesertedfactoryseveralhugemachineswerelefttorustanddecay.
Aloanreferstoanythinggivenonconditionofitsreturnorrepaymentofits______.
Languagebelongstoeachoneofus,totheflower-seller______totheprofessor.
SpeakerA:IfIwereyou,I’drideabiketowork.Takingacrowdedbusduringrushhoursisreallyterrible.SpeakerB:______
随机试题
事业单位现行的()对应管理岗位中六级职员岗位。
关于“神经纤维瘤病”最常见、最特征的脑肿瘤为
女性,65岁,冠心病心绞痛史8年,无高血压史,夜间突发心前区疼痛8小时入院,入院时血压为150/90mmHg(20/12kPa),经心电图检查,诊断急性前壁心肌梗死第2日患者出现胸闷、大汗、面色苍白,体检心率126次/分,律齐,血压80/50mmH
狭义上的投资银行业务只限于某些资本市场活动,着重指一级市场上的()业务。
企业在确定最佳估计数时,应当综合考虑与或有事项有关的风险、不确定性,但不需要考虑货币时间价值等因素。()
背景说明:你是宏远公司的行政秘书初萌,下面是行政经理需要你完成的几项工作任务。
安慰剂效应,又称“假药效应”,指的是病人虽然没有获得有效的治疗,但却“预料”或“相信”治疗有效,而让病患症状得到舒缓的现象。下列各项,属于安慰剂效应的一项是()。
2019年全球太空经济规模增至3660亿美元,较2018年增长1.7%,其中全球卫星产业收入为2707亿美元。在全球卫星产业收入中,卫星制造业的收入为125亿美元,较上年减少70亿美元;卫星发射服务业的收入为49亿美元,较上年下降21.0%;卫星通信服务业
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextractswiththemistakethateachpersonsaystheymad
录用信说明:假设你是公司的人事经理,写信通知一名应聘者John,公司决定录用他。内容:1.看过对方的简历和推荐信之后,发现他有很好的推销经验;2.9月20日的面试给你留下了深刻印象;3.决定录用对方:4
最新回复
(
0
)