首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
No one knows exactly how many disabled (残废的) people there are in the world, but estimates suggest the figure is over 450 million
No one knows exactly how many disabled (残废的) people there are in the world, but estimates suggest the figure is over 450 million
admin
2011-01-21
42
问题
No one knows exactly how many disabled (残废的) people there are in the world, but estimates suggest the figure is over 450 million. The number of disabled people in India alone is probably more than double the total population of Canada.
In the United Kingdom, about one in ten people have some disability. Disability is not just something that happens to other people. As we get older, many of us will become less mobile (可动的), hard of hearing or have failing eyesight.
Disablement can take many forms and occur at any time of life. Some people are born with disabilities. Many others become disabled as they get older. There are many progressive disabling diseases. The longer time goes on, the worse they become. Some people are disabled in accidents. Many others may have a period of disability in the form of a mental illness. All are affected by people’s attitude towards them.
Disabled people face many physical barriers. Next time you go shopping or to work or visit friends, imagine how you would manage if you could not get up steps, or on to buses and trains. How would you cope if you could not see where you were going or could not hear the traffic? But there are other barriers: prejudice can be even harder to break down and ignorance inevitably represents by far the greatest barrier of all It is almost impossible for the able-bodied to fully appreciate what the severely disabled go through, so it is important to draw attention to these barriers and show that it is the individual person and their ability, not their disability, which counts.
Which of the following statements is NOT true according to the passage?
选项
A、There are about 10 percent disabled persons in the UK.
B、The whole society should pay due attention to the barriers faced by the disabled people.
C、Even the able-bodied may lose some of their body functions when they get older.
D、There still exists prejudice against the disabled which results mainly from ignorance.
答案
D
解析
第四段提到Prejudice(偏见)是很难打破的,而ignorance(无知)则是最大的,人为障碍。并没提到对残疾人的偏见来自无知。所以D选项是错误的。第二段第一句话提到one in ten people have some disability in UK,所以A是正确的。第四段最后一句话告诉大家应该注意人为障碍,所以B选项是正确的。第二、三段告诉大家人老了之后会随之而来许多的不便,所以C选项是对的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PN3d777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Howmanypeopleappliedbutdidn’truntherace?
Howmanypeopleappliedbutdidn’truntherace?
Recentresearchhadclaimedthatanexcessofpositiveions(离子)intheaircanhaveanill-effectonpeople’sphysicalorpsychol
Recentresearchhadclaimedthatanexcessofpositiveions(离子)intheaircanhaveanill-effectonpeople’sphysicalorpsychol
Recentresearchhadclaimedthatanexcessofpositiveions(离子)intheaircanhaveanill-effectonpeople’sphysicalorpsychol
Recentresearchhadclaimedthatanexcessofpositiveions(离子)intheaircanhaveanill-effectonpeople’sphysicalorpsychol
Inoneverylongsentence,theintroductiontotheU.N.Charterexpressestheidealsandthecommonaimsofallthepeoplewhos
Inoneverylongsentence,theintroductiontotheU.N.Charterexpressestheidealsandthecommonaimsofallthepeoplewhos
随机试题
在借贷记账法下,账户的借方登记()。
母乳喂养儿粪便中主要的细菌是
对于重要的资产负债表日后非调整事项,应披露其()。
企业发放股票股利将使同期每股收益下降。()
用内插法计算某方案的内部收益率认为方案可行的话,该方案的实际收益率大于投资人期望的报酬率,该方案可行。()
某超市购人每瓶200毫升和500毫升两种规格的沐浴露各若干箱,200毫升沐浴露每箱20瓶,500毫升沐浴露每箱12瓶。定价分别为14元/瓶和25元/瓶。货品卖完后,发现两种规格沐浴露的销售收入相同,那么这批沐浴露中,200毫升的最少有几箱?(
康老师经常在班上开展“成语知识竞赛”“演讲赛”“辩论赛”等活动,营造运用语文知识的情境,康老师的做法有利于()。
西甲公司与英超公司签订有偿委托合同,由西甲公司委托英超公司采购200台空调,并预先支付购买空调的费用30万元。英超公司经考察发现A公司有一批物美价廉的空调,遂以自己的名义与A公司签订了一份空调购买合同,双方在合同中约定:英超公司从A公司购进200台空调,总
[A]PhysicalChanges[B]LowSelf-Esteem[C]EmergingIndependenceandSearchforIdentity[D]EmotionalTurbulence
AsurveyshowedthatAmericanwomenaremoreconcernedaboutlosingweightthantheyareabout【B1】______cancer,heartdiseaseor
最新回复
(
0
)