首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A]Convincing evidence; US is losing its appeal in the eyes of multinationals [B]Biggest hindrance: US divided political system
[A]Convincing evidence; US is losing its appeal in the eyes of multinationals [B]Biggest hindrance: US divided political system
admin
2014-10-24
54
问题
[A]Convincing evidence; US is losing its appeal in the eyes of multinationals
[B]Biggest hindrance: US divided political system
[C]American future: stuck in the middle
[D]Overstated statement: US overall competitiveness is declining
[E]Voice of experts: pessimism pervades academic world
[F]Economic outlook: bad but not desperate
[G]Undisputed fact: US is losing its economic edge
【R1】______
Is America fading? America has been gripped by worries about decline before, notably in the 1970s, only to roar back. But this time it may be serious. There is little doubt that other countries are catching up. Between 1999 and 2009 America’s share of world exports fell in almost every industry: by 36 percentage points in aerospace, nine in information technology, eight in communications equipment and three in cars. Private-sector job growth has slowed dramatically, and come to a halt in industries that are exposed to global competition. Median annual income grew by an anemic 2% between 1990 and 2010.
【R2】______
The March issue of the Harvard Business Review is devoted to " American competitiveness". The Review reports that declinism is prevalent among HBS alumni; in a survey, 71% said that American competitiveness would decline in the coming years.
【R3】______
America is losing out in the race to attract good jobs. Matthew Slaughter of Dartmouth’s Tuck School of Business points out that multinational firms increased employment in America by 24% in the 1990s. But since then they have been cutting back on jobs in America. They have moved dull repetitive tasks abroad, and even some sophisticated ones, too. The proportion of the employees of American multinationals who work for subsidiaries abroad rose from 21.4% in 1989 to 32. 3% in 2009. The share of research-and-development spending going to foreign subsidiaries rose from 9% in 1989 to 15. 6% in 2009; that of capital investment rose from 21. 8% in 1999 to 29. 6% in 2009.
【R4】______
America’s political system comes in for particularly harsh criticism; 60% of HBS alumni said that it was worse than those in other advanced countries. David Moss of HBS argues that such complaints are nothing new: American politicians have been arguing about the role of government ever since Thomas Jefferson butted heads with Alexander Hamilton. But in the past this often led to fruitful compromises. But such compromises are rarer these days. Republicans and Democrats are more ideologically divided, and less inclined to make pragmatic concessions.
【R5】______
For all this gloom, the Review’s gurus argue that, as Bill Clinton said in his first inaugural address, there is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America. The country has huge strengths, from its world-beating universities to its tolerance of risk-taking. It has a highly diverse market: firms that seek cheap labour can move to Mississippi, where wages are a third lower than those in Massachusetts. Rosabeth Moss Kanter of HBS points to the extraordinary amount of innovation that is going on not just in Silicon Valley but across the country.
Yet it is difficult to read this collection of essays without a sense of foreboding. The one thing that worries the HBS alumni more than anything else—the state of American politics—is the most difficult to fix. The politicalsituation swings unpredictably, making it hard to plan for the future. Should companies assume that they will have to abide by Mr. Obama’s health-care law when it comes into effect in 2014, or will the Republicans have repealed it by then? No one knows.
【R5】
选项
答案
F
解析
虽然文中提到了70%多的《哈佛商业评论》的同僚在接受问卷调查时,都认为美国陷入了衰退,但是在他们具体分析了衰退的迹象之后,作者在第五段提到了另外一个观点。那就是《哈佛商业评论》的这些经济领袖虽然普遍悲观,但是仍然相信there is nothing wrong with America that cannot be cured bywhat is right with America,没有什么问题是在美国现行制度下不能够解决的。并且列举了几个方面的复苏迹象,例如:美国的学术竞争力仍然很强,美国的市场多样化等。因此,第五段主要就是在展望美国的经济未来,[C]American future:stuck in the middle和[F]Economic outlook:bad but not desperate都是在讲美国的未来,[F]更符合中心大意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PkK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AMGEN,theworld’sbiggestbiotechnologycompany,madeitsfortunefromadrugthatfortifiesthebloodofpatientswhoareunde
AMGEN,theworld’sbiggestbiotechnologycompany,madeitsfortunefromadrugthatfortifiesthebloodofpatientswhoareunde
AMGEN,theworld’sbiggestbiotechnologycompany,madeitsfortunefromadrugthatfortifiesthebloodofpatientswhoareunde
Afieldissimplyasocialsystemofrelationsbetweenindividualsorinstitutionswhoarecompetingforthesamestake.Anexam
Sincethemaster’sdegreeinbusinessadministrationfirstappeareddecadesago,criticshavecriticizedtheMBAasanivorytow
Regardlessoftheirpoliticalaffiliation,inallcountrieswomenmustovercomeahostofstumblingblocksthatlimittheirpoli
Mostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistorybooksaregreatconquerorsandgeneralsandsoldiers
Mostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistorybooksaregreatconquerorsandgeneralsandsoldiers
Mostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistorybooksaregreatconquerorsandgeneralsandsoldiers
随机试题
某一在我国A城履行的港口作业合同约定发生纠纷向我国S仲裁机构申请仲裁,井约定实体法适用甲国法。后来该港口作业发生纠纷,一方即向s仲裁机构申请仲裁,并申请对另一方进行财产保全。对此,下面说法正确的是:
回答沥青软化点测定的试验步骤。
下列不属于政策性银行的是()。
一般资料:求助者,女性,27岁,未婚,某公司职员。案例介绍:求助者的父亲多年前因病去世,母亲辛苦地把她抚养成人,母女感情很好。一年前母亲突发脑血管意外,经治疗保住了生命,目前瘫痪在床,语言功能也受到严重影响。求助者一直精心照顾母亲,尽管辛苦,但毫无
科学家对2012年5月6日晚“超级月亮”现身于夜空的天文现象进行了准确的预报和大量的观察研究,这一事实不能表明的是()。
A、1B、2C、3D、4B
从所给四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
党的十一届三中全会开启的农村改革,将承包经营权从农村土地所有权中分离,大大提高了生产效率。党的十八届三中全会启动的新一轮改革,将经营权从承包经营权中分离,赋予经营权以抵押担保权能。对此,下列有关说法不正确的是()。
驻藏大臣
【B1】【B3】
最新回复
(
0
)