首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
After 45 years of the queen’s rule, James I succeeded Elizabeth I to the English throne in 1603, at which point the English econ
After 45 years of the queen’s rule, James I succeeded Elizabeth I to the English throne in 1603, at which point the English econ
admin
2022-07-08
35
问题
After 45 years of the queen’s rule, James I
succeeded
Elizabeth I to the English throne in 1603, at which point the English economy was struggling. The population of England was swelling, food production was insufficient, and prices were high. Despite its instability, a few industries brought reliable income to the English economy. In particular, many merchants relied on the export of cloth to continental Europe. For the first decade of James I’s reign, the cloth trade prospered and was an important source of revenue for the English. However, the king was to make a serious mistake that would eventually lead to the fall of the English cloth trade.
In 1614, William Cockayne, an English merchant and politician, proposed that James I make a dramatic change to the way the English exported cloth. At the time, the English produced primarily unfinished cloth. This meant that they sold cloth that had not been dyed, bleached, or otherwise processed. Most often, companies in the Netherlands bought the plain cloth from England and finished it themselves. The Dutch were experts in the complex
procedures and technologies required to finish cloth, and these procedures add significant value to the unfinished cloth they had purchased from England.
As a result, Dutch cloth companies could sell their goods at much higher prices than the English could. Hoping to transfer these profits to English companies, Cockayne proposed that the English finish the cloth themselves to increase the value of their cloth exports. He also asked James I to establish a company, which was to function under Cockayne’s leadership, that would control and monopolize the export of finished cloth to continental Europe. The king was in need of money, and the prospect of increased revenue appealed to him. Thus, he agreed to Cockayne’s plan and, per Cockayne’s request, founded the King’s Merchant Adventurers, a company with a primary purpose of exporting finished cloth.
However, Cockayne’s plan disrupted the previously steady English cloth trade and was ultimately ineffective for a number of reasons. First, James I’s support of Cockayne’s company created a rift between the king and many powerful English merchants, particularly the members of the unfinished cloth company called the Merchant Adventurers, which had been cast aside in favor of Cockayne’s group. Furthermore, the Dutch, who had previously been Europe’s main supplier of finished cloth, responded to English competition by refusing to purchase any English cloth products, and many other European nations did the same. In addition, merchants in other countries refused to ship English cloth or charged English business people inflated fees for shipping. The resistance from abroad was particularly damaging to the King’s Merchant Adventurers because it could not afford the ships that were necessary to transport its goods to European markets.
In addition to the difficulties caused by its widespread unpopularity, Cockayne’s company was unable to produce quality goods. For one, Cockayne did not have the funds to acquire the machines needed to finish cloth. Moreover, English cloth makers were not experts in the finishing process and could not match the high-quality finished cloth produced by their competitors in the Netherlands. By 1617, just three years after the company was established, James I had dissolved the King’s Merchant Adventurers.
According to the third paragraph, what is true about the Merchant Adventurers?
选项
A、It continued to sell cloth to the Dutch after the execution of Cockayne’s plan.
B、Its members objected to the changes proposed by Cockayne.
C、It was forced to focus primarily on shipping instead of the cloth trade.
D、It became the top English trader due to the unpopularity of Cockayne’s plan.
答案
B
解析
第3段第2句提到,由于科凯恩的计划,詹姆斯一世与一些英国商人产生了不和,尤其是“商业冒险家”公司的成员,由此可知“商业冒险家”的成员“反对科凯恩提出的改革”,因此B项正确。A项“在执行了科凯恩的计划后,继续向荷兰人出售布料”、C项“被迫主要专注于航运,而不是布匹贸易”和D项“由于科凯恩的计划不受欢迎,它成为了英国最大的交易商”在文中均未被提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PpMO777K
本试题收录于:
CATTI二级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
AreGCSEsthefirstseriousexamforchildrenintheUK?
Ithasbeenarguedthathighratesofeducationareessentialforcountriestobeabletoachievehighlevelsofeconomicgrowth
Spurredbyawarmingclimate,daily【C1】______hightemperaturesoccurredtwiceasoftenasrecordlowsoverthelastdecadeacros
Coastalenvironmentalprotectionisan【C1】______partoftheTexasGeneralLandOfficemission.Theagency【C2】_______coastal
Ifsuccessful,thetestingprojectmighthelpsolveAmerica’sdrivershortageproblem.
OneofthemostbasicmoralvaluesforAmericansis【C1】_______.Thewell-known【C2】______aboutGeorgeWashingtonandthecherryt
ThisbookcomesasarevelationtoonewhowasnourishedinhisyouthontheenlightenedEnglishsocialisttraditionrepresented
Althoughmostofusthinkofthebrainasasingleframework,itisactuallydividedintotwohalves.
"Whatdoesthemiddlemandobutaddtothepriceofgoodsintheshops?"Suchremarksareaimedattheintermediateoperationsb
Marthahagmadeuphermindtobuyherfavoritefurniture,disregardhowmuchmoneyshewouldpay.
随机试题
最难被酸水解的是
需由海关监管使用的减免税进口货物,在监管年限内转让或者移作他用需要补税的,海关应当根据该货物______的价格进行折旧估价,补征进口关税。
金融期权的种类主要有()。
下列各项中,不属于现金的是()。
李老师是三年级数学老师,在教授《测量》一课时,安排学生在课后测量教室里桌椅、讲台的长、宽、高等数据,这种教学方法属于()。
爱国守法、爱岗敬业、关爱学生、教书育人、为人师表和终身学习是教师职业道德规范的主要内容。其中,属于师德的灵魂的是()
社会服务机构中的()是指在服务进行过程中,领导者去具体地联系、调解各方面行动,以使它们相互配合的活动。
二十四节气起源于黄河流域,也反映了典型北方气候特点。远在春秋时期,中国就已经能用土圭(在平面上竖一根杆子)来测量正午太阳影子的长短,以确定冬至、夏至、春分、、秋分四个节气。一年中,土圭在正午时分影子最短的一天为夏至,最长的一天为冬至,影子长度适中的为春分或
滨海市对重点中学组织了一次物理统考,并生成了所有考生和每一个题目的得分。市教委要求小罗老师根据已有数据;统计分析各学校及班级的考试情况。请根据考生文件夹下“素材.xlsx”中的数据,帮助小罗完成此项工作。具体要求如下:新建“
TheGovernmentisgoingtogivenew"jobsplitting",grantstoemployerswillingtoofferparttimeworktopeopleclaimingunem
最新回复
(
0
)