首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should have grown by 254 percent during a period
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should have grown by 254 percent during a period
admin
2011-02-25
77
问题
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should have grown by 254 percent during a period when the economy has been sliding into deeper recession. Optimists, or those given to speed, assumptions, might think it marvelous to have such a resource of business school graduates ready for the recovery. Unfortunately, there is now much doubt about the value of the degree not least among MBA graduates themselves, suffering as they are from the effects of recession and facing the prospect of shrinking management structures.
What was taken some years ago as a ticket of certain admission to success is now being exposed to the scrutiny of cost-conscious employers who seek "can-dos" rather than "might-dos", and who feel that academia bas not been sufficiently appreciative of the needs of industry or of the employers’ possible contribution.
It is curious, given the name of the degree, that there should be no league table for UK business schools; no unanimity about what the degree should encompass; and no agreed system of accreditation. Su rely there is something wrong. One wonders where all the tutors for this massive infusion of business expertise came from and why all this mushrooming took place.
Perhaps companies that made large investments would have been wiser to invest in already existing managers, perched anxiously on their own internal ladders The Institute of Management’s 1992 survey, which revealed that eighty-one per cent of managers thought they personally would be more effective if they received more training, suggests that this might be the case. There is, too, the fact that training alone does not make successful managers. They need the inherent qualifications. Of character; a degree of self-subjugation; and above all, the ability to communicate and lead; more so now, when empowerment is a buzzword that is at least generating genuflexions, if not total conviction.
One can easily think of people, some comparatively unlettered, who are not lauded captains of industry. We may, therefore, not need to be too concerned about the fall in applications for business school places, or even the doubt about MBAs. The proliferation and subsequent questioning may have been an inevitable evolution. If the Management Charter Initiative, now exploring the introduction of a senior management qualification, is successful, there will be a powerful corrective.
We believe now that management is all about change. One hopes there will be some of that in relationship between management and science within industry, currently causing concern and which is overdue for attention. No-one doubts that we need more scientists and innovation to give us an edge in an increasingly competitive world. If scientists feel themselves undervalued and under-used, working in industrial ghettos, that is not a promising augury for the future. It seems we have to resolve these misapprehensions between science and. industry. Above all, we have to make sure that management is not itself smug about its status and that it does not issue mission statements about communication without realizing that the essence of it is a dialogue. More empowerment is required and we should strive to achieve it.
According to the passage, employers______.
选项
A、feel that they have not been consulted sufficiently about their needs
B、consider that cost-consciousness is the most important qualification
C、are more concerned about the value of the degree than graduates themselves
D、feel that MBAs will not be necessary because of shrinking management structures
答案
D
解析
从文章一、二段可知;A文章未提及;B对于成本的考虑是对雇主的形容,而不是对于管理者的素质要求;C错误,应该是对其自身素质的考虑重于学位的考虑。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PqZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Theauthordrawsasharpcontrastbetweenthehousingmarketandtherestoftheeconomysoastoshow______.Aclassiceconom
Twomodesofargumentationhavebeenusedonbehalfofwomen’semancipationinWesternsocieties.(46)Argumentsinwhatcouldbe
Whenadiseaseofepidemicproportionsthreatensthepublic,scientistsimmediatelygettowork,tryingtolocatethesourceof
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Intheopeningparagraph,theauthorintroduceshistopicbyAstudyofpracticesoffinancialinstitutionswithnodiscriminat
TheclueliesintheJapanesenamethathasbeenadoptedforthemaroundtheworld:tsunami.(46)Formedfromthecharactersfor
Whichofthefollowingdoesthe"Labormarketproblems"referto?Theauthor’spurposeinciting"repeated12-monthunemploymen
Withthedevelopmentoftheglobaleconomy,manycompaniesstatetheirbasicobjectiveofengaginginaworldwidemanufacturing
In1971ateamofexpertspreparedareportentitled"TheLimitsofGrowth,"based(1)_____acomputeranalysisoffutureeconom
TheReaderhaslongbeentheblacksheepoftheEFLclassroom.TeacherseitherignoreReaders,orneglectandabusethem,failin
随机试题
Solarenergyforyourhomeiscoming.Itcanhelpyouasasinglehomeowner.Itcanhelpthewholecountryaswell.Whetheror
补气生血法的代表方是
A.润泽肌肤B.化生血液C.温煦脏腑D.充养脑髓E.化生神志液的生理功能是
在Windows中,如果一个窗口代表的是一个应用程序,则为了终止该程序的运行,应该在控制菜单中选择()。
据《社会生活环境噪声排放标准》,下列关于社会生活环境噪声测量时段的说法,错误的有()。
背景资料某水闸工程施工招标文件依据《水利水电工程标准施工招标文件》(2009年版)编制,招标文件规定,仅对水泥进行价格调整,价格调整按公式△P=P0(A+B×Ft/F0一1)计算(相关数据依据中标人投标函附录价格指数和权重表);工程质量保证金总额为签约合
甲建设单位发包某大型工程项目,乙是总承包单位,丙是具有相应专业承包资质的施工单位,丁是具有劳务分包资质的施工单位,下列关于该项目发包、分包的说法中,正确的有()。【2007年考试真题】
微型计算机的内存储器比外存储器()。
在我国会计职业道德建设的主管部门是会计师事务所。()
设三阶矩阵A的特征值为λ1=-1,λ2=,λ3=,其对应的特征向量为α1,α2,α3,令P=(2α3,-3α1,-α2),则P-1(A-1+2E)P=____.
最新回复
(
0
)